Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » asus » 2010 » Октябрь » 8
asus Мова чи язік?

asus


Оценка: 2.3/5 Голосов: 16

Мова чи язік?

08.10.2010, 09:44:03 2275 2.3 13

Пройшли вибори, але наближаються нові. От до прикладу кількість кандидатів на мера "ЖиДомира", так саме "ЖиДомира", склала 21 кандидат, куди там братись тим президентським виборам, в тім не про це зараз.
Вибрали президента, всі так раділи, - нарешті. Кого не запитував, всі казали, що голосували або за леді Ю, або за пана Тігапка, або ще за когось і точно не за пана проФФесора, втім він раптово переміг, цікавий факт. Добре, переміг, слава! Втім, яка слава??? КРИМ? Здали!!! А саме місто Севастопіль, але цей варіант проканав з тією обновкою, що подешевшає ГАЗ, а натомість він вже сьогодні дорожчає (чергове подорожчання весною), а сама Москва вже сьогодні заявляє, що не памятає таких умов...

Кілька слів скажу про узурпацію влади. Перші кроки нового президента та його банди були спрямовані саме на встановлення повного контролю над країною, починаючи від силових структур (СБУ, МВС, армія) і аж до самих малих законодавчих... Цікаво, чого так боїться влада??? Думаю відповідь просто, влада знає, що її дії просто спонукають українців на повторення нового "майдану" не зважаючи на розчарування від попереднього.

"Будуємо нову Україну", саме це гасло на кожному кроці... в тім самим українцям від такого будівництва ох як і непереливки, газ подорожчав, комуналка відповідно теж, важко сказати, які борги отримаємо цього року по причині не сплати рахунків, адже більшість з нас між сплатою рахунків за ком. послуги та ситим шлунком оберуть останнє. Як зростають ціни на продукти харчування думаю кожен знає сам, на більшість продуктів їх просто фізично стримують, але вже за три тижні перестануть це робити (пройдуть вибори).

Ну і нарешті найголовніше питання, власне це останнє, що залишилось в кожного з нас - МОВА! Це те, що робить мене, тебе і всіх нас одним цілим - українцями! І вже потім ми всі разом називаємо себе УКРАЇНА...
Роками, століттями наші пращури боронили це надбання нації то від царської влади сусідньої країни, а потім від "славних" більшовиків, комуністів... І от в 1991 році це сталось, ми отримали незалежність і як кожна нормальна країна - державну мову. Багато хто видихнув з полегшенням, - ну нарешті... нарешті за мову можна не турбуватись, вона буде жити.
Цілих 19 років незалежності мова жила, встановлювалась, набирала свою силу та могутність, навіть наш шановний проФФесор навчився нею говорити навіть брати Кличкі з гордістю нею оволоділи, бо напевно соромно знати російську, німецьку, англійську, а рідну укрїнську, не знати... і напевно після чергової перемоги на рингу, тримаючи прапор рідної країни над головою, соромно робиться від незнання мови.
19 років незважаючи на всі негаразди не зіштовхувався з проблема вживання інших мов в нашій державі, хіба змушував хтось донеччан чи кримчан розмовляти українською? Чи можливо їм забороняли розмовляти російською??? НІ, такого не було...
От сьогодні ми вже дійшли до того, що банда на чолі з "проФФесором", втім скажу чесно не дуже він тягне на професора, манера спілкування та власне і поведінка говорять про інше, а те як нас з вами обізвали - КОЗЛАМИ взагалі не потребує коментарів, хочуть позбавити нас останнього, що нас обєдну - державної МОВИ...

Що далі? втрата суверенітету? Заборона української мови? Станемо колонією Росії, як Чечня?
Вирішувати Вам і лише Вам...

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 13
иноходец
1 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 10:22:34, 08.10.2010 [Материал]

хочуть позбавити нас останнього, що нас обєдну - державної МОВИ...

Смешно. Что предлагаете?

Forte
2 Forte (Forte)   • 11:40:08, 08.10.2010 [Материал]

Чи можливо їм забороняли розмовляти російською??? НІ, такого не було...

Неправда, было. Ребятам из Донецка или Крыма, может быть, никто и не запрещал, а вот я помню, как выполнялось мое право получать образование на родном языке.

иноходец
3 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 12:47:17, 08.10.2010 [Материал]

А если ребята из Крыма и Донецка в Киеве поступали в ВУЗы? Таких десятки тысяч и сейчас, слава Богу поступают.
Korvin
4 Корвін (Korvin)   • 16:35:32, 08.10.2010 [Материал]

блин.
поймите простую истину - всеми этими провокационными гуманитарными инициативами власть просто маскирует свои провалы в экономической политике. вместо того, чтобы обсуждать кричащий, преступный непрофессионализм "команды профессионалов" национально-озабоченные рвут попы и рты за мову.

ну начните думать уже головой, наконец

wowa
5 житомирянин (wowa)   • 16:54:34, 08.10.2010 [Материал]

100% Если сделать ничего больше не могут, то начинают бороться за само идентификацию. Причём критикуя при этом тех, от кого они на прямую зависят. Что такое Украина? Кто в мире с ней дела делать стремится ? Доигрались с клоунадой !? На Россию хоть смотреть приятно, там хоть какие то правильные движения происходят .... нет, нет, да действительно умные людик к верхушке пробираются.
Неужели не понятно, что, что б по-скорее вылезти из этой жопы надо налаживать с ними отношения. У нас ведь весь промышленный комплекс на Россию завязан !...
Korvin
6 Корвін (Korvin)   • 17:17:30, 08.10.2010 [Материал]

>> На Россию хоть смотреть приятно, там хоть какие то правильные движения происходят .... нет, нет, да действительно умные людик к верхушке пробираются.

Приятно? нуну. не больше, чем на Зимбабве.

asus
9 Альберт (asus)   • 08:42:49, 09.10.2010 [Материал]

Та в Росії така пропаганда, що аж гидко, ото лише з екранів телевізорів все припідносять, так що Росія вже давно перегнала США... а на справді лажа ще гірше ніж в Україні, життя нормальне лише в Москві та Пітері так само як у нас в Києві, а на решті території так само як і в Україні, тому не розумії такої ціленаправленності на розруху.
crow
12 kostya (crow)   • 13:25:07, 09.10.2010 [Материал]

Я незнаю які канали дивитеся ви, але на моїх показують як чиновники зность дачі для того аби там побудувати котеджі, як людей висилають з їх квартир в трущеби, як військові торгують зброєю, як горять їхні лікарні, ментовскій беспрідел - набагато гірший за наш... шо ви дивитеся я незнаю
crow
11 kostya (crow)   • 13:11:31, 09.10.2010 [Материал]

Володимир чесно кажучи я ось спочатку подумав що ви підліток 12- 13 років, у вас кабельне телебачення є !? Ви російські новини дивитися, ви з росіянами спілкуєтеся !? Про яку "благополучну" росію ви кажете. Можна казати про благополучну Москву, де крутяться всі бабки, де влада продажна на стільки що можуть творити повний хаос, при всіх їх багатствах нафті газу, і інших ресурсах всі гроші йдуть верхівці, люди непотріб, ніякого правового захисту, з роботою також напряг у мене дядько і його сім*я живуть в Самарі, так от юристу після 45 років не дають роботу бо ніби то він старий... ви взагалі думайте над тим що говорите, ви статистику світову подивіться якщо мені не вірите, освіта, медицина, єкономіка... тав все не краще ніж у нас а іноді навіть і гірше. Фігово що є такі які взагалі думають що їх добробут будуть робити інші країни, Росії так як і Європі повністю пофігу на україну і на вас, і на ваш добробут, єдиний плюс від європи це те що у них інші демократичні правила, кращі ніж у нас, які зможуть навчити наших людей бути людьми і жити як люди а не як раби.
иноходец
7 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 17:30:33, 08.10.2010 [Материал]

Корвин, это понятно давным-давно. Просто здесь блог на конкретную тему.
crow
10 kostya (crow)   • 12:57:53, 09.10.2010 [Материал]

национально-озабоченные рвут попы и рты за мову- попу рвуть не націоналісти а "рускоязичниэ граждані" нашої країни які надивидися бродських, колеснікових і богословських, які кричать про російську мову і про її утиски, інші нерозумні люди їх слухають і як собакі злі, будь яку політичну тему змішують з мовним гівном яке отримали з телевізорів. Я ж лише хочу сказати такім людями що вони дурні за те що слухають тих політиків, бо деякі дійсно починають віддавати своїх дітей в російські школи тільки через ту політику русіфікації яку веде наша влада. Ось і все!
жЫдобандЕровец
8 МаксЫмко (жЫдобандЕровец)   • 18:23:03, 08.10.2010 [Материал]

єтот текст надо бьі надиктовать голосом и интонацией Владимира Яворивского
иноходец
13 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 09:33:45, 10.10.2010 [Материал]

национально-озабоченные рвут попы и рты за мову- попу рвуть не націоналісти а "рускоязичниэ граждані" нашої країни

Обратное наблюдаю.

национально-озабоченные рвут попы и рты за мову- попу рвуть не націоналісти а "рускоязичниэ граждані" нашої країни

Украинский язык в всех школах пеподают, даже в Севастополе. Непонимаю вашего негодования



Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо