Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » c-znannya » 2011 » Январь » 30
c-znannya Заборона орендаря безпідставна

c-znannya


Оценка: 4.3/5 Голосов: 6

Заборона орендаря безпідставна

30.01.2011, 11:41:48 3210 4.3 1

До Головдержуправління рибоохорони у Житомирській області надходять скарги громадян на неправомірні дії орендарів ставків котрі не допускають громадян до водойм для здійснення любительського і спортивного рибальства, відпочинку, напуванню худоби, тощо. У дійсності ми маємо картину. “Горе-орендарі” оформивши за мізерні кошти оренду водного об'єкта обносять його триметровою загорожею і ставок у центрі села стає недоступним для рибальства, купання, напування худоби, розведення водоплавної птиці.
У зв'язку зі цим Головне державне управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Житомирській області повідомляє, що відповідно п. 3.1. Правил любительського і спортивного рибальства затверджених Наказом Державного комітету рибного господарства України № 19 від 15.02.1999 року любительський і спортивний лов риби і водних безхребетних для власних потреб дозволяється всім громадянам України, іноземцям, а також особам без громадянства у всіх водоймах України, за винятком вилову у водоймах природно-заповідного фонду, ставкових та інших риборозплідних господарствах (за умови створення такого господарства та оформлення передбаченої чинними нормативними актами документації — авт.), водоймах, спеціальне використання яких обмежене (питні, технічні, лікувальні та інші), водоймах, де лов або добування (далі — лов) заборонені Правилами рибальства. Любительський і спортивний лов риби повинен проводитись в межах норм (3 кг.) затверджених Правилами рибальства на незаборонені знаряддя лову (вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, та спінінгом).
Навіть якщо громадянин виловив рибу на орендованому ставу але вона відсутня в акті зарибнення (тобто не вселялась орендарем), громадянин не повинен сплачувати орендарю за рибу. У випадку якщо громадянин виловив рибу, що вселялась орендарем він повинен відшкодувати вартість виловленої риби або повернути її у водойму.
Також, за умовами договорів оренди має бути обов'язково передбачена можливість доступу до водойми для громадян з метою відпочинку у спеціально відведених місцях та напування худоби. Так 25.08.2010 року Головою Житомирської обласної державної адміністрації С.М. Рижуком було підписано Доручення районним державним адміністраціям здійснювати контроль за вільним доступом до водних об'єктів, оскільки вони є державною власністю і надбанням її громадян котрі мають вільний доступ для купання, напування худоби, розведення водоплавної птиці.
Обмеження прав громадян щодо любительського і спортивного рибальства, відпочинку на орендованих водоймах, напуванню худоби, тощо є грубим порушенням. При наявності таких випадків просимо у письмовій формі повідомляти Головдержуправління у Житомирській області за адресою: 10005, м. Житомир, пров. Гуйвинський, 6 та районні державні адміністрації, правоохоронні органи та органи прокуратури.

державний інспектор рибоохорони Геннадій Ходаківський

Прикреплённые изображения:
c-znannya Заборона орендаря безпідставна
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 12:28:37, 30.01.2011 [Материал]

Спасибо, полезная информация.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо