Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » голос » 2011 » Январь » 31
голос Громадська Рада створена не владою!

голос


Оценка: 4.2/5 Голосов: 12

Громадська Рада створена не владою!

31.01.2011, 11:35:59 2325 4.2 5

27 січня відбулись установчі збори щодо створення ГР при Житомирській обласній адміністрації.

З одного боку збори повинні були відбуватися за сценарієм(порядком денним) розробленим членами ініціативної групи, а точніше затвердженим ініціативною групою, т.к. як розробкою займалися представники ОДА. Голова, секретар, лічильна комісія, кількість місць в ГР були запропоновані представником влади і підтримані ініціативною групою. Логічно і демократично було б коли ініціативна група пропонувала б, а представник влади підтримував.

Доречі: стати членами ГР при Житомирській ОДА виявили бажання делегати від 90 організацій. 27.01.11. на засідання установчих зборів (де і мала вирішитись доля щодо складу ГР) прийшло(зареєструвалось) 86 делегатів. За бажаним сценарієм для влади і для деяких представників громадських організацій делегати повинні б були лише прийняти пропозиції які б їм наголосоили з президії і проголосувати за ці пропозиції. Але пропозиції почали надходити із залу також.

Деякі представникі громадських організацій(висуваючи свої пропозиції) показали іншим делегатам, що голову установчих зборів, секретаря, лічильну комісію і кількісний склад громадської ради повинні обирати саме делегати(представники громадських організацій), що важливим є активна участь делегатів у формуванні громадської ради. Їх роль - розуміти, що відбувається і приймати активну участь, а не піднімати картки незнамо за що і ставити галочки в бюллетенях незнамо за кого. Перша перемога (не за сценарієм) - це збільшення кількісного складу лічильної комісії до 7 осіб, в склад якої змогли увійти делегати, яких запропонували із зали, а не із призидії. Ну і після цього делегати стали сміливіші і в залі стало чути багато пропозицій наділених емоціями (це і обурення і інші...).

Як результат: ані скриня, ані підготовлені бюлетні не знадобились, у Громадську Раду при Житомирській ОДА увійшли не 30 делегатів а всі 90.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 5
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 12:06:05, 31.01.2011 [Материал]

Приятная инфа.
Хорошо бы список Рады, с указанием организации, выдвинувшей радника, и телефонов для связи с "общественностью".
И ОБЯЗАТЕЛЬНО инфу в прессу ПЕРЕД каждым собранием с повесткой дня для надання рекомендаций народа радникам.

А то будет, как в рай-гор-обл-советах: от нашего имени что-то принимают, а мы даже не знаем - что. ВСЁ ЗАСЕКРЕЧЕНО! ПИШИТЕ ЗАПРОС - МОЖЕТ БЫТЬ, СКАЖЕМ!

голос
2 голос (голос)   • 15:21:48, 31.01.2011 [Материал]

Список членів Громадської Ради тут http://www.zhitomir-region.gov.ua/doc/_komi_rada7.pdf

Керівні органи ГР поки що не обрані. До середини лютого має відбутися засідання Громадської ради де буде обрано керівництво і затверджено Положення про ГР.

telefon
3 джавахарлал нюру (telefon)   • 20:10:03, 31.01.2011 [Материал]

Спасибо, Голос!
А вот если я решу что-нибудь предложить этой раде, куда и как мне обращаться?
голос
4 голос (голос)   • 20:46:09, 31.01.2011 [Материал]

Это будет известно совсем скоро. Или же на сайте ОДА (где будет раздел- Общественный совет) или же на сайте Общественного совета (если его создадут))). Думаю контакты и инфа по обращениям и прочему....будет доступна.
telefon
5 джавахарлал нюру (telefon)   • 21:37:57, 31.01.2011 [Материал]

Ещё раз спасибо.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо