Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » getmanw » 2011 » Март » 1
getmanw На Харківщині діти отруїлись колодязною водою

getmanw


Оценка: 5/5 Голосов: 1

На Харківщині діти отруїлись колодязною водою

01.03.2011, 22:39:25 2644 0.0 0

Трагічний випадок на Харківщині. Одне немовля померло, іще одне у реанімації. Близнюків погодували дитячою сумішшю, яку готували на воді із великим вмістом нітратів. Епідеміологи переконані: колодязна вода у селі Новоолександрівка - узагалі не придатна до пиття.
Бабуся померлої дитини, Тетяна Новосельцева, зі сльозами згадує - хлопчикам стало зле одразу після того, як вона нагодувала їх сумішшю для немовлят. Готувала її на воді з колодязя, яким користується тридцять років. Каже, про те, що вода отруйна - ніхто не попереджав. Висновок судмедекспертів - дитина отруїлась нітратами, які були у воді - пролунав як грім серед ясного неба.

Тетяна Новосельцева, бабуся померлого хлопчика: "Ніхто нас не предупреждав! Ось до цього моменту. Даже в Харкові. Ось у нас дачники, вони ошарашені. Мені дзвоне баба Зоя і каже: "Я ціле літо прокормила дитину грудну". Вони приїхали з грудною дитиною сюди на дачу. І кормила так само, як я. Я п’ятьох поспитала цією водою".

У районній санстанції ситуацію коментувати відмовились. Телефоном головний лікар повідомив - питну воду в Новоолександрівці перевіряли неодноразово. Про те, що у більшості колодязів вона непридатна для пиття - людям повідомляли. Це підтверджує і сільський голова.

Віра Маренич, сільський голова Новоолександрівки: "Санстанція каже, що в п’ять разів перевищує вміст нітратів. іменно в цьому колодязі, який вони перевіряли".

У сільраді Новоолександрівки кажуть - на розв'язання проблеми з питною водою бюджет не має ні копійки. Водогін, збудований за радянських часів, давно непридатний. А на перевірку якості води у приватних свердловинах у селян немає грошей.

Віра Маренич, сільський голова Новоолександрівки: "Для того, щоб перевірити якої якості вода в скважині, треба заплатити 500 гривень. Люди не мають такої можливості, бо у нас в селі 70 відсотків пенсіонерів. Вони її п’ють такою, як вона є".

Селянка: "В крайнєм случає - кип’ячу. Внук - чотири года, бабушка - восемдесят два. Сиру воду не п’єм вообще, це в крайньому случаї".

Чиновники кажуть - усіх господарів, у чиїх дворах розташовані колодязі, повідомили про отруйну воду. Проте той, з якого брала воду для онуків Тетяна Новосельцева - спільний, і на ньому немає жодних попереджень щодо небезпеки зараження.

Людмила Сотник, В’ячеслав Кузьменко, Харків, 5 канал.

Прочитав эту статью, я не смог удержаться от комментария и поделится некоторой информацией. Подобная ситуация возникла так же и в другом селе,
ГРИГОРЬЕВКА. Когда возник вопрос питьевой воды, и использования воды из колодцев, где тоже повышенное содержание нитратов. Когда воду очистили ЖИДКИМ ОЧИСТИТЕЛЕМ "ГИАЦИНТ", то показания анализов лаборатории очищенной воды, были в пять раз ниже исходных. То есть по содержанию НИТРАТОВ вода соответствовала НОРМЕ!!! При условии использования Очистителя "ГИАЦИНТ" подобные ситуации, возникшие в Новоалександровке, в принципе НЕВОЗМОЖНЫ!!!
Обращаю внимание жителей ЖИТОМИРА, ведь в регионе активно используется
колодезная и родниковая вода которая может оказаться сродни НОВОАЛЕКСАНДРОВСКОЙ. И к стати, тоже нет нигде предупреждающей информации о качестве воды и возможности использования для питья.

Прикреплённые изображения:
getmanw На Харківщині діти отруїлись колодязною водою
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо