Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Driver1 » 2011 » Март » 22
Driver1 НАШІ ГРОШІ - сайт про те, куди йдуть податки

Driver1


Оценка: 4.3/5 Голосов: 6

НАШІ ГРОШІ - сайт про те, куди йдуть податки

22.03.2011, 15:12:27 6400 4.3 0

Давно вже інтернетами ходить мова про Wikileaks.
У Росіян з'явився Навальний.
А що ж ми? Чи в нас не "пілят"? Чи ми такі дурні, що не бачимо цього?
Відкрити очі на державні закупівлі, на розтрату нашого майна покликаний сайт "НАШІ ГРОШІ"

Ідея сайту «Наші гроші» з’явилась після серпня 2010 року. Саме тоді під тиском журналістів, громадських діячів і деяких політиків сталися зміни в тендерному законодавстві України.

Ці зміни дозволили отримати суспільству більш широкий доступ за лаштунки розподілу бюджетних коштів.

Разом з тим кількість інформації, яка з’являється у «Віснику державних закупівель», виявилась настільки великою, що жодній редакції чи громадському об’єднанню не під силу від слідкувати все, що варте уваги.

«Наші гроші» не претендують на повний аналіз тендерів України. Однак маємо надію, що наші новини і тексти допоможуть колегам не пропустити важливих акцій по розподілу бюджетних грошей.

Бо який би державний орган, яку б закупівлю не проводив, він завжди витрачає не свої, а Наші гроші.

приклад статті звідтіля:

ДУ «Держгідрографія» за результатами тендеру 17 березня уклала угоду з ТОВ «Ранг» на придбання 430 тис літрів дизпалива для бункерування плавзасобів. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість угоди склала 4,44 млн грн. Дизпаливо придбано по 10,34 грн за літр. Нагадаємо, 11 березня уряд встановив граничні ціни на дизпаливо у розмірі 9 грн за літр та 9,50 грн/л на бензин А-95.

У 2008 році Тендерна палата зробила висновок стосовно дотримання процедур при закупівлі палива держпідприємством «Дельта-лоцман» на тендері, у якому брали участь ТОВ «Ранг» та ТОВ «А.С.Д.».

«Дослідженням встановлено, що засновниками товариств, які брали участь у торгах, є Прудкий Сергій Володимирович та Кокарєв Павло Георгійович… ці учасники є пов’язаними сторонами. Отже, Замовником, при наявності досить розвинутого ринку паливно-мастильних матеріалів, було проведено торги фактично за відсутності конкуренції», – повідомляла Тендерна палата.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо