Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Driver1 » 2011 » Май » 14
Driver1 Нам вказали, де знаходяться декларації ВСІХ народних депутатів via Мустафа Наєм @ http://blogs.pravda.com.ua/authors/nayem/4dce1c2244333/add

Driver1


Оценка: 4.0/5 Голосов: 4

Нам вказали, де знаходяться декларації ВСІХ народних депутатів via Мустафа Наєм @ http://blogs.pravda.com.ua/authors/nayem/4dce1c2244333/add

14.05.2011, 17:07:35 2082 4.0 0

Сьогодні минуло рівно п'ять діб з дня набрання чинності закону України "Про доступ до публічної інформації". Втім деякі чиновники і політики продовжують вести себе як нелякані звірі в заповіднику: роблять вигляд, що їх це не стосується. Ми цього очікували. Але не думали, що все настільки запущено)) З іншого боку ніхто легкого шляху і не обіцяв. До того ж ми налаштовані ставитись до такого прояву законодавчого дикарства терпляче. І лікувати рефлексом Павлова.
Як відомо, в перший же день ми підготували та направили 450 запитів до народних депутатів України з проханням надати свою декларацію про доходи.

Дехто вже відповів, за що їм щиро дякуємо. Дехто поки ще, напевно все ще думає.

Втім знайшлись і оригінали. Наприклад народний депутат Давід Жванія. Особисто я був впевнений, що пан Жванія, як щирий грузин вийде на цей майже символічний бій з корупцією з відкритим забралом і передасть нам свою декларацію. Замість цього ми отримали наступного листа:

Ми чомусь були впевнені, що Давід Важаєвич є не менш компетентним розпорядником інформації про свої доходи, ніж Апарат Верховної ради. Хоча з суто формальної точки зору – треба визнати – народний депутат мав рацію відправляючи таку відповідь. І мабуть сам того не розуміючи дещо полегшив нашу роботу. В нас з'явилась нагода отримати всі 450 декларацій в одному місці.

З огляду на це, ми написали два наступних запита:

___________________________________________________________________

І дуже чекаємо на відповіді не пізніше п'ятниці наступного тижня – рівно через п'ять робочих днів, як вказано в законі.

До речі цікава деталь: джерела розповідають, що в Апараті Верховної ради дуже незадоволені новими обов'язками, які з'явились у персоналу управлінь після прийняття закону "Про доступ до публічної інформації". Невдоволення виливається...в помсту народним депутатам Комітету з питань свободи слова та інформації!!

За останніми чутками, дехто в центральному апараті намагається перекласти всі обов'язки з виконання закону "Про доступ до публічної інформації" на секретаріат Комітету з питань свободи слова та інформації. Мов, "хотіли – отримуйте".

От такий в нас поки що зоопарк в коридорах влади.

Джерело: Блог Мустафи Найема: Нам вказали, де знаходяться декларації ВСІХ народних депутатів

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо