Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » ryto » 2011 » Июнь » 12
ryto Відпочинок на березі орендованої водойми

ryto


Оценка: 2.0/5 Голосов: 8

Відпочинок на березі орендованої водойми

12.06.2011, 08:04:16 5862 2.0 3

Часто буває так, що орендар, взявши в оренду водойму, не допускає громадян України до користування природними ресурсами. Це є грубим порушенням Водного кодексу України (ВКУ).

Згідно, ст. 47 ВКУ:

Загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів.

...

Місцеві Ради зобов'язані повідомляти населення про встановлені ними правила, що обмежують загальне водокористування.

На водних об'єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду.

Водокористувач, який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, наданому в оренду.

Якщо водокористувачем або відповідною Радою не встановлено таких умов, загальне водокористування визнається дозволеним без обмежень.

Отож, орендар зобов'язаний погодити з місцевою радою узгодити та довести до вашого відома правила користування водоймою, а не проганяти вас аргументуючи це тим, що водойма орендована.

Також не зайвим буде нагадати, що згідно Наказу №18 Головдержуправління рибохорони в Житомирській області від 28.03.2011 року:

- Заборонено всяке рибальство на час ходу риби на нерест і на період відкладення ікри в наступні терміни:

на річках та їх притоках з 05 квітня по 25 травня;
на водосховищах та ставках з 05 квітня по 14 червня;

- Заборонено всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період виношування ікри, личинок першої і другої линьок з 05 квітня по 25 червня і з 20 липня по 10 вересня.

- Дозволено любительський і спортивний лов риби на період заборони, з берега, за межами місць нересту та в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок, однією поплавковою або донною вудками з одним гачком і спінінгом з блешнею. Користувачам водойм потрібно позначити місця для любительського рибальства.

- Осіб, які порушують Правила заборони лову риби у нерестовий період, притягувати до відповідальності згідно чинного законодавства.

Можна чітко і точно відповісти на поставлене питання. Ви маєте повне право користуватися водоймою, навіть якщо вона орендована. До вас мають довести правила користування водоймою. І ніхто не може вам заборонити відпочити на березі річки з однією вудкою, навіть орендар із охороною.

Отож, якщо порушуються ваші права, а ви не переступаєте межі Закону, то обов'язково повідомляйте про такі факти за адресою:

Головне державне управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Житомирській області

10005, м.Житомир, пров. Гуйвинський 6

тел. (8-0412) 24-57-81, 24-57-61

Або районну держадміністрацію, правоохоронні органи та органи прокуратури

Прикреплённые изображения:
ryto Відпочинок на березі орендованої водойми
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
wizard
1 Дмитрий Александрович (wizard)   • 09:12:10, 12.06.2011 [Материал]

фотко с ксаверовки?
ryto
2 oleg (ryto)   • 10:43:43, 12.06.2011 [Материал]

с солотвина...
wizard
3 Дмитрий Александрович (wizard)   • 11:51:36, 12.06.2011 [Материал]

http://s002.radikal.ru/i199/1106/b4/9606e0415589.jpg
островок похож )))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо