Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Сашко » 2011 » Сентябрь » 13
Сашко Теж хочу премію (конкурсне)

Сашко


Оценка: 3.6/5 Голосов: 12

Теж хочу премію (конкурсне)

13.09.2011, 21:32:41 2301 3.6 3

 

Якось одного похмурого вихідного дня, прогулюючись лісовими стежками одного великого острова на порозі Антлантичного океана, я натрапив на невеличке озерце. Навіть не озерце, а таку собі над-розлиту калюжу. Навкого сиділи жаби і кумкали щось своє.
 Підійшов ближче. Всі жаби стрибнули у воду, але одна залишилася сидіти, дивлячись на мене своїми лупатими оченятами і надуваючи щоки. Я нахилився, але жаба не злякалась, а навпаки- повернулася до мене. Як у романтичної натури, в моїй голові швидко пронеслись думки про царівну-жабу, я уважніше придивився до "моєї"- і раптом здалося, що вона витягує до мене свої губи, як для поцілунку! Озирнувшись і впевневшись, що я один, я схилився ще нижче, але раптом прийшов до тями: "Чоловіче! Ти ж одружений і кохаєш свою жінку!" Гнучко випрямившись, я присів на  пеньок і закурив.
 Жаба, зрозумівши, що їй нічого не світить, блимнула і стрибнула у воду. А я, як вже інша жаба-мандрівниця, думками полетів до України і Житомира...

Ось так, думалось мені, більше ніж 1100 років потому, дружинник київських князей на ім'я Житомир, посварившись з князем і утікшим світ за очі, зупинився перепочити на злитті річок Кам'янки і Тетерева, і, почувши романтичне кумкання поліських жабів (яких на Поліссі завжди вистачало), вирішив заснувати тут місто.

Або ж наші пращури, зібравши жито, втомленні, мирно вечорами сиділи, відпочивали и насолождувалися жаб'ячим кумканням настільки, що вирішили жити тут і закласти поселення.
І мені здається, що жаби не раз виручали наш волелюбний народ. Чи тоді, коли вороги підступно забирале все їстивне, і лише жаби, маючи тільце з легкозасвоюваного білку, спасали від голоду. 

Або ж тоді, коли такі ж вороги намагалися нишком прокрастися до схованок наших борців, і наші, як місцеві і добре обізнані з природою, могли розпізнати по зміненню кумкання жабів, що хтось наближається.

Та й в наш час жаби завжди виручали й виручають багатьох вет., зоо. і біо-студентів від незаліків і видкривають шлях до знань.

Навіть від протилежного: житомирські дівчата так не хочуть бути схожими на жаб, яких тут повно, що всі сили прикладають для вдосконалення своєї краси. І, дивлячись на житомирських дівчат, розумієш, що це дало результат.

Ось така оптимістична нота зв'язку жабів и Житомира. 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
Desy
1 Desy (Desy)   • 22:31:20, 13.09.2011 [Материал]

)))))))))))
надо сделать жабу символом))))))))))))))
Murka
2 Людмила (Murka)   • 23:37:50, 13.09.2011 [Материал]

Сашко, мені сподобалось, дякую.
Сашко
3 Alex (Сашко)   • 22:35:41, 14.09.2011 [Материал]

1,2- Дякую. Так, жаби-класні, головне, щоб вони не душили ;)))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо