Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Дорогенька » 2011 » Сентябрь » 24
Дорогенька В Україні десятки ув"язнених відмовляються виходити за амністією

Дорогенька


Оценка: 3.0/5 Голосов: 6

В Україні десятки ув"язнених відмовляються виходити за амністією

24.09.2011, 17:40:27 1621 3.0 3

Головних причин такої відмови дві: одні ув'язнені приберігають право на амністію на майбутнє, іншим набагато комфортніше живеться у в'язниці.

В Україні 109 ув'язнених відмовилися вийти за амністією на свободу. Про це "Сегодня" повідомив помічник глави Держпенітенціарной служби України Ігор Андрушко.

Як повідомляється, головних причин такої відмови дві: одні ув'язнені приберігають право на амністію на майбутнє (за законом, нею можна скористатися лише раз в житті), іншим набагато комфортніше живеться у в'язниці на казенних харчах і з дахом над головою.

"Вони виявили бажання не звільнятися. Наприклад, ті в'язні, яким залишилося до кінця терміну кілька місяців, відмовилися достроково виходити на свободу (за законом, ув'язнений може відмовитися від амністії - ред.), залишивши за собою карт-бланш: мовляв, скористаюся в наступний раз", - зазначив Андрушко.

Він проте запевнив, що інформація про таких людей обов'язково надходить до правоохоронних органів для того, щоб за ними було встановлено контроль.

За словами Андрушко, крім 109 "відмовників", є кілька сотень в'язнів, яких суд вважає негідними амністії і, відповідно, відмовляє їм у такому праві. За даними тюремників, найбільше відмов у амністії відбулося у Донецькій та Київській областях.

"Мені знайомий такий випадок, коли хлопець не захотів звільнятися раніше через те, що хворів на туберкульоз. Вдома у нього залишилися мама і родичка з маленькою дитиною. Щоб не заражати їх… він вирішив не виходити з в'язниці, а більше йти йому нікуди... Деякі відмовляються від амністії через те, що в майбутньому планують довести свою невинність, а взяття амністії знижує правові шанси. По суті, погодившись на амністію, людина визнає вину", - розповів захисник прав ув'язнених Дмитро Гройсман.

тсн


*************************************

невже в тюрмах живеться краще ніж на волі? 


Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
HOOLIGAN
1 ¤Правый¤ (HOOLIGAN)   • 20:03:09, 24.09.2011 [Материал]

)))))..Ооооо...тема для "савєтчіков"....ща ва всьом вінавата нєзавісімасть буде.
-так було завжди,неварто нагадувати приклади з радянського періоду,коли навмисно скоювались дрібні злочини з ціллю попасти за грати(їжа,дах над головою)
--
~~0.1-0.3%від загальної кількості-не показник,а подразник для бла-бла-бла
---
Іноді здається,що там таки краще.
Hoakina
3 Марина (Hoakina)   • 20:35:44, 24.09.2011 [Материал]

Все правильно. Жила быля "малини" з дитинства, набачилась всякого ы знаю, що й тоді в тюрму спеціально потрапляли. Тоді бувшим зекам було несолодко, бо їх автоматично виписували з жилплощі. Зараз це хоч по закону заборонено.
Hoakina
2 Марина (Hoakina)   • 20:33:36, 24.09.2011 [Материал]

невже в тюрмах живеться краще ніж на волі?
Якби ж то.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо