Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2011 » Октябрь » 8
Юрко Історія з грифом “Секретно”. Бабин Яр: пам’ять і політика

Юрко


Оценка: 3.0/5 Голосов: 19

Історія з грифом “Секретно”. Бабин Яр: пам’ять і політика

08.10.2011, 17:49:36 6517 3.0 162

На думку керівництва Союзу, замордовані у Бабиному Яру не заслуговували на пам'ять: адже – це євреї, яких після війни прийнято було називати "безродними космополітами" і "агентами міжнародного капіталізму", це українці - "буржуазні націоналісти та колаборанти", це військовополонені - "зрадники батьківщини"

Володимир В'ятрович
Радіо Свобода
Володимир В'ятрович
Схожість двох тоталітаризмів – комуністичного та нацистського – була джерелом дуже різних взаємин. Це хай і не дуже тривала, але плідна для обох сторін співпраця у 1939-1941 роках, і смертельне протистояння у 1941-1945.

Проте найтривалішими стали відносини активації: у системі СРСР - Третій Райх злочини одного режиму провокували чи посилювали злочини іншого. Події Бабиного Яру є чудовою ілюстрацією усіх можливих стосунків - протистояння, активації, співпраці.

...Між Райхом і СРСР три місяці тривала війна, у якій ніхто не рахувався з жодними правилами ведення бойових дій. Адольф Гітлер прирік помирати від голоду та холоду мільйони полонених радянських вояків, навіть не намагаючись надати їм належну допомогу. Йосиф Сталін відступав, залишаючи колишньому союзнику випалену мертву землю і не рахуючись із місцевим населенням, якому відступати було нікуди. Жорстокість одного тирана провокувала поведінку іншого, і створювала можливості для виправдання злочинів аналогічними вчинками супротивника.

24 вересня в центрі Києва, на п'ятий день після приходу німців, злетів у повітря будинок. Через кілька годин - наступний. Вакханалія вибухів тривала кілька днів, зруйнувавши понад 300 будівель у центрі міста. На вулицях без даху над головою опинилося близько 50 тисяч киян. Скільки з них загинуло під час вибухів та під уламками власних домів, ми, напевно, не дізнаємося ніколи.

Знищення радянськими диверсантами Хрещатика стало безпрецедентною для світової воєнної практики подією. А для нацистів - приводом для втілення політичних цілей. Винуватцями катастрофи нова адміністрація оголосила єврейське населення міста і вже 29 вересня почала не менш безпрецедентне винищення євреїв в Бабиному Яру.

Вже незабаром Яр став спільною могилою для представників інших націй. Для тисяч ромів, які також не мали права на існування в "тисячолітньому Райху". Узимку 1942 року нацисти розстріляли тут кілька сотень членів ОУН. Згодом на цьому місці знайшли свій останній спочинок тисячі радянських військовополонених.

Десятки, а може, й сотні тисяч помордованих лягли в землю Бабиного Яру, ставши німим, але дуже промовистим свідченням злочину. Тому в останні дні окупації Києва німці доклали чимало зусиль, аби приховати скоєне - тіла викопували і спалювали. Страшну роботу виконували полонені, на яких чекала така ж доля.

Несподівано приховати трагедію допомогла радянська влада. Попри те, що пропаганда СРСР активно інформувала про злочини нацизму, часто прикриваючи ними свої, Кремль не відкривав світові правду про Бабин Яр. Можливо тому, що, на думку керівництва Союзу, замордовані не заслуговували на пам'ять: адже – це євреї, яких після війни прийнято було називати "безродними космополітами" і "агентами міжнародного капіталізму", це українці - "буржуазні націоналісти та колаборанти", це військовополонені - "зрадники батьківщини". Можливо, тому, що Бабин Яр приховував не лише злочини нацистів, а був могилою і для жертв сталінського режиму.

Після війни таємниці цього місця намагалися поховати під рідкими відходами сусідніх цегельних заводів, якими почали заливати Яр. Але спроби сховати одну трагедію породили іншу - 13 березня 1961 року вода перевалила через загороджувальний вал і 14-метровою хвилею бруду ринула на житловий район, забравши життя сотень людей.

Пам'ять продовжувала жити і, всупереч замовчуванню та заборонам влади, кияни вшановували загиблих. 29 вересня 1966 року з нагоди 25 роковин трагедії відбувся багатолюдний стихійний мітинг за участю відомих дисидентів Івана Дзюби та Віктора Некрасова. Врешті громадська активність змусила владу поставити монумент із невиразним написом "Пам'ятник радянським громадянам та військовополоненим солдатам і офіцерам Радянської армії, розстріляним німецькими окупантами в Бабиному Яру".

Злочин приховати не змогли, відтак радянське керівництво вирішило скористатися ним у політичних цілях: для боротьби проти ідеологічних ворогів - єврейського сіонізму та українського націоналізму. Тим паче, що Бабин Яр - місце спочинку замордованих нацистами євреїв та членів ОУН - надавався стати символом об'єднання двох антирадянських сил. І справді, у повідомленні КҐБ з 1980 року йдеться про спорудження українцями та євреями меморіального парку "Бабин Яр" у м. Денвер (Колорадо, США).

У відповідь ЦК КПУ приймає кілька постанов, спрямованих на боротьбу із сіонізмом та українським націоналізмом. Однією з них Держкіно УРСР доручалося підготувати документальний фільм, що "викривав би наклепницькі вигадки сіоністів довкола Бабиного Яру". Іншою - "документальні кінострічки про злочини українських буржуазних націоналістів (у т. ч. і проти євреїв), їхнє прислуговування гітлерівському фашизмові в роки Другої світової війни".

Комуністична партія України у 1983 році затверджує "Заходи з посилення протидії підривній антирадянській діяльності зарубіжних сіоністських центрів і антирадянських елементів з числа просіоністськи налаштованих осіб", де серед іншого вказувалося: "Підготувати англійську версію фільму "Без строку давності" про звірства оунівців у роки війни над цивільним населенням, у т. ч. над радянськими євреями, для показу за кордоном із метою протидії блокуванню сіоністських і українських буржуазно-націоналістичних центрів у капіталістичних країнах".

В 1985—1986 роках Кремль розгортає масштабну пропагандистську кампанію з нагоди 40-ліття Нюрнберзького процесу. Саме тоді, на думку історика Віталія Нахмановича, з'являється спродукована КҐБ історія про участь українських націоналістів із Буковинського куреня в розстрілах євреїв у Бабиному Яру. Її "запустили в хід" через письменника Олександра Шлаєна, автора художньо-публіцистичної книги "Бабин Яр".

Ця публікація згодом стала джерелом для десятка інших уже наукових книг, які безапеляційно стверджували про участь "буковинців" у злочині. Блискуча стаття Нахмановича "Буковинський курінь і масові розстріли євреїв Києва восени 1941 року", опублікована в 2007 році в академічному "Українському історичному журналі", здавалося б, цілком розвінчала чекістську легенду і неспростовно довела: вояки куреня не могли брати участі у подіях в Бабиному Яру, бо з'явилися в Києві більш як через місяць після цього.

На жаль, цю тезу продовжують повторювати як доконаний факт навіть серйозні закордонні дослідники. Голландський історик Карел Беркгофф у роботі "Жнива розпачу", яка з'явилася в 2004 році, також приписав воякам куреня участь у злочині в Бабиному Яру. У 2011 році ця праця вийшла українською, проте автор ніде навіть не згадав публікації Нахмановича, повторивши в новому виданні стару легенду КҐБ.

Пам'ять про Бабин Яр не вдалося ліквідувати, але її далі намагаються використовувати для політичних цілей, які не мають нічого спільного з повагою до загиблих. Схоже, зайвий доказ цієї тези отримаємо цьогоріч. Усупереч бажанню громадськості, влада перенесла вшанування із традиційного 29 вересня на 3 жовтня, а від підготовки заходів усунуто представників цілого ряду українських та ромських організацій.

Це змусило їх виступити зі спільною заявою і нагадати: Бабин Яр "має стати національним центром скорботи та примирення, де були б і сакральні символи різних релігій, і музей усіх невинно убієнних. Дорога до вшанування мучеників повинна бути відкрита для всіх".

http://tsn.ua/analitika/istoriya-z-grifom-sekretno-babin-yar-pam-yat-i-politika.html

Прикреплённые изображения:
Юрко Історія з грифом “Секретно”. Бабин Яр: пам’ять і політика
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 161
leshik_zt
1 Алексей (leshik_zt)   • 18:26:05, 08.10.2011 [Материал]

Ба́бий Яр (укр. Бабин Яр) — урочище в северо-западной части Киева, между районами Лукьяновка и Сырец. Бабий Яр получил всемирную известность как место массовых расстрелов гражданского населения, главным образом евреев, цыган, киевских караимов[1], а также советских военнопленных, осуществлявшихся украинскими коллаборационистами и немецкими оккупационными войсками в 1941 году[2].
http://ru.wikipedia.org/wiki/Бабий_Яр
Юрко
5 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:36:23, 08.10.2011 [Материал]

Тут вже безліч разів всима доводилось, що вікіпедія не є архівним документом. Ви читаєте лише заголовки. Вашим салом: "В отличие от традиционных энциклопедий, таких, как Encyclopædia Britannica, ни одна статья в Википедии не проходит формального процесса экспертной оценки. Любая статья Википедии может редактироваться как с учётной записи участника, так даже и без регистрации на проекте (за исключением некоторых страниц, подверженных частому вандализму, которые доступны для изменения только определённым категориям участников или, в крайних случаях, только администраторам Википедии), и при этом все внесённые в статью изменения незамедлительно становятся видными для всех. Поэтому «Википедия не гарантирует истинность» своего содержимого[22], ведь в любом случае между моментом, когда в статью будет внесена какая-то недостоверная информация и моментом, когда эта информация будет удалена из статьи другим участником Википедии (более компетентным в данной области знания), пройдёт определённое время. (Естественно, для того, чтобы обнаружить и удалить из статьи явный вандализм нужно намного меньше времени, чем для того, чтобы освободить статью от недостоверной информации, когда подобная недостоверность не является особо очевидной.)"
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F
leshik_zt
9 Алексей (leshik_zt)   • 18:43:36, 08.10.2011 [Материал]

Дайте архивный документ, который мог бы подтвердить вашу трактовку. Вы копипастите чужие темы, которые отображают субъективное мнение конкретных националистов, заинтересованых в розжигании межнациональных конфликтов. Факты то где?
Юрко
10 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:46:54, 08.10.2011 [Материал]

Фактів того, чого не було в природі, ніколи не може бути. Це абсурд. Є ще презумпція невинуватости - Ви звинувачуєте - Ви й доводите. А Ви копіпастите чужі думки конкретних шовіністів, зацікавлених в розпалюванні міжетнічних конфліктів.
leshik_zt
13 Алексей (leshik_zt)   • 18:52:33, 08.10.2011 [Материал]

Мой копипаст, это ответ на ваш копипаст. Вы создали тему, скопипастили статью, не предоставили ни одного доказательства, ни одного архивного документа. Одним словом ничего. Ваша тема - очередной пшик, ничего не имеющий общего с историей и действительностью...
Юрко
17 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:00:59, 08.10.2011 [Материал]

Мій копіпаст шанованого та знаного історика Володимира В'ятровича свою справу зробив: хто не бачив цей матеріал, той його побачив. А Вам подібні ще дужче зашкреготіли зубами - отже, справу зроблено, панове. Ви - БРЕХУНИ.
leshik_zt
25 Алексей (leshik_zt)   • 19:10:45, 08.10.2011 [Материал]

Володимир В'ятрович - однобокий историк. У него одно направление - УПА.
"зубами никто не шкреготів".
Почему мы брехуны? Это вы дали материал, который не смогли подтвердить архивными документами. Значит брехун вы, или пустослов. Как вам угодно.
Юрко
29 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:15:28, 08.10.2011 [Материал]

Алєксєй - безголовий читач просто. Кожен історик має спеціалізацію, "фішку" врешті-решт. А Ви скрегочете, ще й як скрегочете - бо такий відомий історик розвіює ваші брехні, а спростувати не можна. Якби Ви були байдужі то ігнорували б.
leshik_zt
39 Алексей (leshik_zt)   • 19:30:18, 08.10.2011 [Материал]

"Алєксєй - безголовий читач просто"
Ты бы прикусил бы удила, национальная шлюшка. Может не надо на личности переходить?
Юрко
42 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:37:10, 08.10.2011 [Материал]

Ви ж перейшли на особистість В'ятровича. Чому я не можу?
leshik_zt
60 Алексей (leshik_zt)   • 20:19:11, 08.10.2011 [Материал]

Ну и сравнил: однобокий историк и безголовий читач. Ты тупорылый хохол
Юрко
7 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:42:20, 08.10.2011 [Материал]

Ще раз Вашим салом: "Під час німецької окупації Києва у 1941—1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган — за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів (переважно членів ОУН-м), заручників, «саботажників», порушників комендантської години та інших. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941-го року тут розстріляли майже 34 тисячі євреїв[1].
Масові розстріли у Бабиному Ярі та розташованому поруч із ним Сирецькому концтаборі проводилися і пізніше, аж до звільнення Києва від окупації. Зокрема, 10 січня 1942 року було страчено близько 100 матросів і командирів Дніпровського загону Пінської військової флотилії, а 18 лютого 1943 року — трьох футболістів київського «Динамо»: Миколу Трусевича, Івана Кузьменка та Олексія Клименка (за деякими даними частина з футболістів були членами НКВД, що і стало причиною розстрілу), що дало привід для створення після війни легенди про так званий «матч смерті». У 1941—1943 роках у Бабиному Ярі розстріляно 621 члена ОУН, серед них і відома українська поетеса Олена Теліга разом із чоловіком.
У різних публікаціях даються різні цифри загальної кількості знищених у Бабиному Ярі — приблизно від 70 тисяч до 200 тисяч осіб. У 1946 році на Нюрнберзькому процесі наводилася оцінка близько 100 тисяч осіб, згідно з висновками спеціальної державної комісії для розслідування нацистських злочинів під час окупації Києва."
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD_%D0%AF%D1%80
Sams2
12 Александр (Sams2)   • 18:50:05, 08.10.2011 [Материал]

Ну и? По народной поговорке - где три украинца, там два гетьмана. Руководство ОУН тоже не могли власть поделить, пример этому - раскол на ОУН(м) и ОУН(б). Вот Буковинский курень и боролся с конкуренцией.
Юрко
19 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:02:58, 08.10.2011 [Материал]

Я про Ваше "джерело" - Вікіпедію. Чому таке "авторитетне" видання дає різні трактування одній події? А відкрийте польську версію (для прикладу, якщо вона існує) і побачите третє трактування.
Sams2
24 Александр (Sams2)   • 19:09:57, 08.10.2011 [Материал]

Про мое? Сколько врать-то можно?
Юрко
32 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:16:15, 08.10.2011 [Материал]

Злив зараховано, таваріщь брехун.
Sams2
45 Александр (Sams2)   • 19:50:08, 08.10.2011 [Материал]

Зеленки выпей, может, поможет...
Sams2
105 Александр (Sams2)   • 21:28:44, 08.10.2011 [Материал]

Эй. брехунок, опять википедия - моя?
Lisa111
2 Роман (Lisa111)   • 18:30:38, 08.10.2011 [Материал]

Славик дУПА рулит!!!
leshik_zt
3 Алексей (leshik_zt)   • 18:30:43, 08.10.2011 [Материал]

Коллаборациони́зм (фр. collaboration — сотрудничество) в юридической трактовке международного права — осознанное, добровольное и умышленное сотрудничество с врагом, в его интересах и в ущерб своему государству. Термин чаще применяется в более узком смысле — как сотрудничество с оккупантами. То есть украинские коллаборационисты это и есть УПА.
Слава героям Великой Отечественной войны! Позор УПА!
Юрко
33 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:17:18, 08.10.2011 [Материал]

1941-го існувала українська держава?
leshik_zt
40 Алексей (leshik_zt)   • 19:33:00, 08.10.2011 [Материал]

украинец и гражданин украины это не одно и тоже
Юрко
43 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:38:45, 08.10.2011 [Материал]

Це до чого, космополіте, який не визнає націй?
Sams2
47 Александр (Sams2)   • 19:55:10, 08.10.2011 [Материал]

Ты еще про "тітульну націю" вспомни, нацистский выкормыш.
ПривидзГаю
50 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 20:02:51, 08.10.2011 [Материал]

Титульна нація, а не "тітульна нація". Українці - титульна нація в Україні. Поляки - титульна нація у Польщі. Німці - титульна нація у Німеччині і так далі.
Sams2
65 Александр (Sams2)   • 20:29:00, 08.10.2011 [Материал]

За эти слова в нормальном обществе уже привлекли бы к ответственности. И для справки: Меньше 150 лет назад на месте Германии было (если ошибся-простите) 38 крошечных и не очень княжеств, королевств, земель, и еще черт знает чего, и прадед немца был пруссаком, баварцем, тюригцем и т.д. Это мерзкое выражение - титульная нация - в сути своей противопоставляет одну национальность другой. Если бы националисты были в состоянии думать и что-то делать, они бы поняли, что их национальность - не их личное достижение, они вообще к этому не причастны!!! И я, рожденный от родителей-украинцев, люблю их не меньше, если бы они были(а следовательно и я) турками, эвенками, зулусами или шведами. НАЦИОНАЛИЗМ ИЗНАЧАЛЬНО ПОЛОЖИТЕЛЬНОГО, СОЗИДАТЕЛЬНОГО, СМЫЛА НЕ ИМЕЕТ! САМА ЕГО СУЩНОСТЬ НАПРАВЛЕНА НА РАЗДОР И ВРАЖДУ!!! И попробуйте мне возразить.
Юрко
68 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:33:50, 08.10.2011 [Материал]

Титульна нація - нація, що створила і дала назву державі. Ви, напевне, заперечуєте, що книжка має титульний лист.
Sams2
73 Александр (Sams2)   • 20:38:40, 08.10.2011 [Материал]

Англичане, французы, испанцы, португальцы, создали США, Канаду, Мексику, Бразилию, Аргентину...
Юрко
80 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:44:10, 08.10.2011 [Материал]

Читайте текст в посиланні в пості № 71. Там про це сказано.
Sams2
94 Александр (Sams2)   • 21:16:26, 08.10.2011 [Материал]

Дурний піп, дурна його и молитва.
ПривидзГаю
71 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 20:36:25, 08.10.2011 [Материал]

Означення титульної нації в російській вікіпедії http://ru.wikipedia.org/wiki/Титульная_нация
Юрко
74 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:39:11, 08.10.2011 [Материал]

Що? І там є? От нєгадяі...
Sams2
76 Александр (Sams2)   • 20:41:06, 08.10.2011 [Материал]

Ага, и там такие как вы есть...
Sams2
77 Александр (Sams2)   • 20:42:24, 08.10.2011 [Материал]

А чего минусуем, нацики? Нет таких стран?
Lisa111
86 Роман (Lisa111)   • 20:58:17, 08.10.2011 [Материал]

Нацики всех стран обьединиться не могут. У них половая, простите, политическая несовместимость - каждые считают себя самыми лучшими, а остальных -вторым сортом.
ПривидзГаю
88 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 21:02:16, 08.10.2011 [Материал]

Ви живете у Німеччині, Вам краще знати як до Вас, як руского відносяться!
Lisa111
91 Роман (Lisa111)   • 21:08:43, 08.10.2011 [Материал]

На 88: Абсолютно нормально. Никаких притензий выдвинуть не могу.
ПривидзГаю
95 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 21:16:40, 08.10.2011 [Материал]

Романе, я неідеальний у правописі але мені здається, що російською буде правильно "претензий", а не як Ви написали "притензий"!
Lisa111
99 Роман (Lisa111)   • 21:20:22, 08.10.2011 [Материал]

Привет, тебе напомнить мой возраст или сам сообразишь?
Почувствуй на своей коже, как ты говоришь (видимо насмотревшись рекламы кремов). :)
ПривидзГаю
101 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 21:23:28, 08.10.2011 [Материал]

І Вам привіт, "тебе напомнить мой возраст или сам сообразишь?" - Ви гадаєте з віком люди стають малограмотними?

"Почувствуй на своей коже, как ты говоришь (видимо насмотревшись рекламы кремов). :)" - це не зрозумів, чесно!
Юрко
130 Юрій Градовський (Юрко)   • 13:51:16, 09.10.2011 [Материал]

Я вже десь казав, що бути грамотним - від віку не залежить. Це залежить від рівня освіти людини, який повинен постійно підвищуватися. Рух в иньшому напрямку називається деградація.
SteamRoller
109 Михаил (SteamRoller)   • 21:33:43, 08.10.2011 [Материал]

>>Нацики всех стран обьединиться не могут. У них половая, простите, политическая несовместимость - каждые считают себя самыми лучшими, а остальных -вторым сортом.

Это пять))
Хотя, в 41-м одни побежали на службу к другим, хотя другие и не скрывали своего отношения к первым.
Загадка.
Lisa111
137 Роман (Lisa111)   • 14:20:55, 09.10.2011 [Материал]

На 131: Юрко, когда будем знания немецкого проверять?
Если я буду чужие статьи перепечатывать, то тоже ошибок не будет. :-)
Юрко
140 Юрій Градовський (Юрко)   • 14:30:46, 09.10.2011 [Материал]

Про написи в туалетах ніхто не пише - копіювати ніде.))) Я не німець, тому можу допускати помилки німецькою. Але Ви руссскій - чому пишете з помилками?
Lisa111
143 Роман (Lisa111)   • 14:40:31, 09.10.2011 [Материал]

Ты мне вообще никакого знания немецкого не продемонстрировал: ни с ошибками, ни без оных.
А про тему надписей в туалетах, то я там чётко написал "ДЛЯ ЛЮДЕЙ С ЧУВСТВОМ ЮМОРА". Тема была для поржать и поднять настроение. Я не виноват, что вы с Котом её прочитали. Наверное предупреждения не увидели. Хорошо,следующий раз напишу красным цветом и крупным шрифтом.
Юрко
145 Юрій Градовський (Юрко)   • 14:41:51, 09.10.2011 [Материал]

Ви русскій?
ПривидзГаю
78 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 20:42:33, 08.10.2011 [Материал]

Примітно, що в українській вікіпедії такого означення як "Титульна нація" немає.
Юрко
81 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:45:01, 08.10.2011 [Материал]

Так, перевірив. Шовінюцики в себе прописали, а нам забороняють.
Lisa111
106 Роман (Lisa111)   • 21:30:03, 08.10.2011 [Материал]

На 101: ты меня как то упрекнул, что я неправильно сказал "Почувствовать на своей шкуре". Вспомнил?
А на счёт письма, то мне последнее время гораздо больше приходится писать на немецком. Да, уже иногда забываю, как правильно писать. По языкам (русскому и украинскому) у меня в школе всегда было "4".
ПривидзГаю
110 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 21:37:45, 08.10.2011 [Материал]

Навіщо Ви, виправдовуєтесь?
Lisa111
113 Роман (Lisa111)   • 21:42:59, 08.10.2011 [Материал]

Ну, потому, что самому стыдно, что иногда пишу с ошибками.
Lisa111
148 Роман (Lisa111)   • 14:52:13, 09.10.2011 [Материал]

На 146: А какая разница? Ну, хотите, следующий раз напишу на украинском "Для тих, хто маэ почуття гумору". :-) Или "Für lustige Menschen"- :-)
ПривидзГаю
150 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 15:42:53, 09.10.2011 [Материал]

Романе, такої літери як "Э" в українській мові немає.
Lisa111
152 Роман (Lisa111)   • 16:33:05, 09.10.2011 [Материал]

А что я могу сделать, если у меня нет украинской клавиатуры? :-)
ПривидзГаю
156 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 18:05:25, 09.10.2011 [Материал]

Прописати це слово у "гуглі", він виправить!
Lisa111
157 Роман (Lisa111)   • 18:15:55, 09.10.2011 [Материал]

Так мучиться? Я думаю, что кто захочет - тот поймёт.
Sams2
92 Александр (Sams2)   • 21:09:39, 08.10.2011 [Материал]

Что такое? Аргументы своего злейшего врага уже в ход пошли? Ой, клоуны вы...
Юрко
93 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:11:14, 08.10.2011 [Материал]

Аргумент!
ПривидзГаю
84 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 20:50:08, 08.10.2011 [Материал]

"Мононаціональна держава (моноетнічна) — за визначенням директора міжнародної організації Freedom House, Едріана Каратніцкі (Adrian Karatnycky) кількість представників однієї нації в країні повинна становити не менше 67%. Прикладами моноетнічних держав можуть слугувати: Японія, В'єтнам, Вірменія, Албанія, Корея та Бангладеш. Фактично моноетнічним є найбільша країна світу — Китай, де титульна нація ханьці становлять понад 90% населення. Моноетнічними державами були більшість європейських країн в другй половині ХХ століття Німеччина (як ФРГ та і ГДР), Франція, Італія, Данія, Португалія, Польща, Угорщина, Швеція тощо. Однак зважаючи на численних імігрантів ці країни на початку ХХІ століття поступово втрачають свій національний характер.

Мононаціональні держави бувають кількох типів, причому деякі з них не можуть як вважатися та і не вважатися мононаціональними. Противники самого поняття національної держави люблять спекулювати на тому факті, що в більшості країн світу можна знайти представників десятків, а то й сотень національностей. Однак наявність груп з кількох десятків чи навіть сотень осіб якоїсь екзотичної національності, які не справляють практично ніякого впливу на країну в цілому вряд чи дозволяє говорити про її багатонаціональність.

Класичні мононаціональні держави в яких етнічні меншини становлять не більше кількох відсотків населення і зазвичай проживають або серед титульної нації, або ж невеликими анклавами. Прикладами таких держав є Корея та Японія, в Європі зараз Польща, а в недалекому минулому Німеччина, Франція, Італія та скандинавські країни.

Фактично мононаціональні держави – ті в яких незважаючи на досить великі меншини (до третини населення), титульна нація абсолютно переважає чисельно та політично, а меншини не мають впливу на загально державні справи. Прикладами фактично мононаціональних держав є більшість країн Європи і багато які країни Латинської Америки. Т

Дуже дискусійним є класифікація країн які мають хоч і невеликі за населенням, але чітко означені національні околиці. В такій ситуації на загальнодержавному рівні вони є мононаціональними, а на регіональному в місцях компактного проживання меншин – багатонаціональними. Зразками таких держав є Росія та Китай."
leshik_zt
61 Алексей (leshik_zt)   • 20:20:57, 08.10.2011 [Материал]

Твоя нация - кугут
ПривидзГаю
63 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 20:23:28, 08.10.2011 [Материал]

Я на провокації не ведусь.:)))) Можете навіть не старатись!
leshik_zt
79 Алексей (leshik_zt)   • 20:44:04, 08.10.2011 [Материал]

Это было адресовано Дурко, хотя ты тоже кугут...
Юрко
82 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:46:18, 08.10.2011 [Материал]

Аргумент!
ПривидзГаю
85 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 20:52:13, 08.10.2011 [Материал]

Я на провокації не ведусь.:)))) Можете навіть не намагатись!
leshik_zt
96 Алексей (leshik_zt)   • 21:18:28, 08.10.2011 [Материал]

Да кому ты нужен...
ПривидзГаю
102 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 21:24:02, 08.10.2011 [Материал]

:)
Sams2
46 Александр (Sams2)   • 19:51:54, 08.10.2011 [Материал]

Естественно. Хоть и в составе СССР. Именно против Украины и воевала ОУН.
ПривидзГаю
51 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 20:03:23, 08.10.2011 [Материал]

:)))))
Юрко
53 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:04:33, 08.10.2011 [Материал]

УНР була окупована в результаті російсько-української війни 1917-1921 рр і поділена між Росією та Польщею. На момент початку совєцько-німецької війни держави Україна не існувало.
SteamRoller
56 Михаил (SteamRoller)   • 20:12:13, 08.10.2011 [Материал]

Блин, если Германия входит в Евросоюз, её не существует?
Если Украинская ССР входит в Союз ССР, являясь полноправным членом ООН, её не существует?
Юрко
58 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:14:19, 08.10.2011 [Материал]

Евросоюз - міждержавне утворення. Не потрібно інсинуацій.
SteamRoller
116 Михаил (SteamRoller)   • 22:02:02, 08.10.2011 [Материал]

>>Евросоюз - міждержавне утворення. Не потрібно інсинуацій.

Да что это за "государства" - без своих границ, без своей валюты, без своих законов, без свойе внешней политики, без своей законом закреплённой "титульной Naziи" - нет у них "незалєжности", - хуже республик Союза))
Юрко
131 Юрій Градовський (Юрко)   • 13:53:28, 09.10.2011 [Материал]

Мені до них байдуже.
Sams2
67 Александр (Sams2)   • 20:32:32, 08.10.2011 [Материал]

Ну класс!!! Это что ж за войну такую придумали через столько лет?
Юрко
72 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:37:09, 08.10.2011 [Материал]

Саме?
Sams2
104 Александр (Sams2)   • 21:27:35, 08.10.2011 [Материал]

Дегенератизму нациков предела нет. Ну русско-украинскую войну придумали - ладно, полбеды. Кстати, кто победил? Неужели свидомые проиграли? горе-то какое...
Но назвать Вторую Мировую немецко-советской... Идиоты, ладно, вы ничего не знаете про операции Роммеля в Африке, про Перл-Харбор, ваша тупость уже никого не удивляет, но как в этих разрушенных мозгах могла родиться фраза немецко-советская??? Государство против строя? Жаль, у вас ума не хватит понять, что написали...
Lisa111
108 Роман (Lisa111)   • 21:33:23, 08.10.2011 [Материал]

Александр, это не для нас писали. :-) Это для тех, кто своё АйКю измерял. :-)
Кстати, а кто своё АйКю мерил и знает? Просто интересно. :-)
Sams2
112 Александр (Sams2)   • 21:40:30, 08.10.2011 [Материал]

Вероятно, у нас измерялки разные. Иногда складывается впечатление, что они его измеряют портняжным лекалом.
Lisa111
114 Роман (Lisa111)   • 21:44:08, 08.10.2011 [Материал]

Хорошо, что не сантиметром. :-) А то бы я про величину сильно поспорил. :-)
Sams2
115 Александр (Sams2)   • 21:52:18, 08.10.2011 [Материал]

Да там если и есть что в сантиметрах, то по привычке тоже вряд ли могут с умом пользоваться... Тупые, они тупые во всем, а у этих - это жизненная позиция.
Юрко
132 Юрій Градовський (Юрко)   • 13:54:56, 09.10.2011 [Материал]

Ви ж Вєлікую Атєчєствєнную вайну придумали. Хоча, йшла ІІ-га Світова.
leshik_zt
136 Алексей (leshik_zt)   • 14:13:17, 09.10.2011 [Материал]

"Ви ж Вєлікую Атєчєствєнную вайну придумали."
Отечество и война пишется через "о". А вы еще кому-то про грамотность говорили...
Lisa111
138 Роман (Lisa111)   • 14:23:42, 09.10.2011 [Материал]

Хи, Юрко прокололся. АйКю сдулось?
Внимательно читаем пост 131: "Я вже десь казав, що бути грамотним - від віку не залежить. Це залежить від рівня освіти людини, який повинен постійно підвищуватися. Рух в иньшому напрямку називається деградація."
Сам на свои грабли наступил! :-)
Юрко
141 Юрій Градовський (Юрко)   • 14:32:42, 09.10.2011 [Материал]

Транскрипція.
Lisa111
144 Роман (Lisa111)   • 14:41:49, 09.10.2011 [Материал]

Это теперь так называется?
Юрко
146 Юрій Градовський (Юрко)   • 14:42:51, 09.10.2011 [Материал]

Вам цього не зрозуміти - я не винен, вибачте.
ПривидзГаю
151 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 15:45:33, 09.10.2011 [Материал]

Пояснюю спеціально для Романа Lisa111, пан Юрко надрукував російські слова українськими літерами.
Lisa111
153 Роман (Lisa111)   • 16:34:45, 09.10.2011 [Материал]

О! Это идея! Тогда я пытался писать по-хорватски! :-)
Ладно, если так думать, то самые глупые люди - врачи т.к. понять, что они пишут могут только они. :-)
Palgor
154 Pavel (Palgor)   • 17:04:57, 09.10.2011 [Материал]

Цікаво, а чому ж тоді транскрипція не виділина знаками пунктуації?
И ещё вопрос. Почему я, совсем нерусский и даже не украинец, смею вам, славянам, указывать на ваши грамматические и пунктуационные ошибки? Это что, москали план русификации перевыполнили?
Юрко
155 Юрій Градовський (Юрко)   • 17:49:56, 09.10.2011 [Материал]

Дійсно цікаво, чому вона не "виділИна"?
Palgor
158 Pavel (Palgor)   • 18:23:23, 09.10.2011 [Материал]

Де моя помилка?
Юрко
159 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:43:56, 09.10.2011 [Материал]

Вона виділИна.
Palgor
160 Pavel (Palgor)   • 23:28:53, 09.10.2011 [Материал]

А я як написав? Якщо повідомлення коригується, то має стояти час виправлення. Я не бачу відмінностей вашого від мого написання. Де ж помилка? Чи хто з адекватних бачить, коли я виправив повідомлення 155?
Юрко
161 Юрій Градовський (Юрко)   • 00:47:34, 10.10.2011 [Материал]

Виділена.
Sams2
4 Александр (Sams2)   • 18:34:32, 08.10.2011 [Материал]

На думку керівництва Союзу, замордовані у Бабиному Яру не заслуговували на пам'ять

Во брехло... это уже не из пальца, а из другого органа нацики высосали.
Юрко
6 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:38:10, 08.10.2011 [Материал]

Аргумент!)))
Lisa111
8 Роман (Lisa111)   • 18:43:13, 08.10.2011 [Материал]

Да про Бабий Яр во всех советских школах на уроках истории рассказывали. Прогуливать меньше надо было.
Юрко
11 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:49:06, 08.10.2011 [Материал]

Просвітліть, вчителю. Що там розказували?
Lisa111
15 Роман (Lisa111)   • 18:55:44, 08.10.2011 [Материал]

Ну, извини, ты уроки прогуливал, а я теперь распинаться должен?
На уроках истории рассказывалось про массовые расстрелы, которые проводили немцы в Бабьем Яру. Хочешь знать больше? Позвони своему бывшему преподавателю истории.
Юрко
20 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:03:48, 08.10.2011 [Материал]

Бачите, як розказували - навіть такий гомо совєтікус не знає.
SteamRoller
26 Михаил (SteamRoller)   • 19:11:27, 08.10.2011 [Материал]

>>На уроках истории рассказывалось про массовые расстрелы, которые проводили немцы в Бабьем Яру.

Что самое страшное - ямы с трупами были на околице любого населённого пункта, оккупированного немцами.
Чем-то особенно выделять именно Бабий Яр было ... нечестно, что ли.
Крупный город, много расстрелянных - разве этим выделяется.
Юрко
34 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:18:12, 08.10.2011 [Материал]

Це точно. Що було говорити? Що самі ж починали масові розстріли?
Sams2
48 Александр (Sams2)   • 19:57:16, 08.10.2011 [Материал]

Во баран.... Все, это клиника, не лечится.
SteamRoller
49 Михаил (SteamRoller)   • 20:01:55, 08.10.2011 [Материал]

Хоть плюнь в глаза, скажет "божья роса".
Юрко
133 Юрій Градовський (Юрко)   • 13:56:33, 09.10.2011 [Материал]

А що Ви пам'ятаєте зі шкільних підручників про Бабин Яр?
Lisa111
139 Роман (Lisa111)   • 14:30:16, 09.10.2011 [Материал]

Отвечаю я: со школьной программы про Бабий Яр я узнал, что во время оккупации Киева фашистами там производились массовые расстрелы евреев, военнопленных и прочих граждан Киева. Евреев немцы специально сгоняли со всего Киева. Вот это нам рассказывали на уроках Истории при СССР.
А ещё были песни Розенбаума: "...Это Бабий Яр, толи это плач сердец наших..." и "...Девочка закрыв мамины глаза ладонью, ей кричит "Не бойся мама, нам не будет больно..."".
Юрко
142 Юрій Градовський (Юрко)   • 14:35:29, 09.10.2011 [Материал]

А Ви ролєр? І де тут про Буковинський курінь?
Lisa111
147 Роман (Lisa111)   • 14:42:54, 09.10.2011 [Материал]

Кто такой роллер и где тут про Куринь (причём он тут)? Вы умывались сегодня, в смысле глаза протирали?
Юрко
54 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:05:57, 08.10.2011 [Материал]

Сильний аргумент! Тепер Ви повідомте, що Ви пам'ятаєте зі шкільного підручника про Бабин Яр?
leshik_zt
14 Алексей (leshik_zt)   • 18:55:03, 08.10.2011 [Материал]

Громкое название "Історія з грифом “Секретно”. Бабин Яр: пам’ять і політика", а на самом деле очередная националистическая ерунда...
Sams2
22 Александр (Sams2)   • 19:07:38, 08.10.2011 [Материал]

А зачем они гриф "Секретно" сюда сочинили? Для собственной лжезначимости?
leshik_zt
31 Алексей (leshik_zt)   • 19:16:12, 08.10.2011 [Материал]

Ой, как хорошо вы сказали!
Sams2
16 Александр (Sams2)   • 18:58:09, 08.10.2011 [Материал]

Твою мать! Нацики не удосужились даже на плакате форму другую нарисовать. По тупости своей сами себе противоречат. Это кто ж им форму такую шил? Сами с своих норах полотно ткали, или все же их хозяева фрицы отстегнули своим верным псам?
Lisa111
18 Роман (Lisa111)   • 19:01:04, 08.10.2011 [Материал]

Слышь, Юрко - ГАНДОН ПОРВАННЫЙ, потом не обижайся.
Ты замахал оскорбления писать.
Sams2
21 Александр (Sams2)   • 19:06:12, 08.10.2011 [Материал]

Рома, не заводись, он же историю тут изучал - см. фото http://zhzh.info/blog/2011-10-06-2642
Lisa111
23 Роман (Lisa111)   • 19:08:53, 08.10.2011 [Материал]

Да хамит по полной, гандон, блин. Приеду, точно мордой по асфальту повожу.
Sams2
27 Александр (Sams2)   • 19:12:57, 08.10.2011 [Материал]

Не, такая публика только за клавой такая смелая. Хрен ты его найдешь.
Lisa111
37 Роман (Lisa111)   • 19:19:42, 08.10.2011 [Материал]

Сам к Универмагу прибежит листовки раздавать.
Хотя этим летом его там не было. Он и тут работу прогуливал...
leshik_zt
28 Алексей (leshik_zt)   • 19:13:56, 08.10.2011 [Материал]

Не в службу, а в дружбу, когда приедеш, позови меня, будем вместе измываться над его мордой)
ПривидзГаю
30 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 19:15:45, 08.10.2011 [Материал]

Романе, Ви хоч усвідомлюєте, що це вже погроза, і що за неї Ви можете відповідати у суді?
Lisa111
35 Роман (Lisa111)   • 19:18:48, 08.10.2011 [Материал]

Я отвечу, как мужик отвечу. Пусть сначала хамить перестанет.
Я, вроде, не давал поводов так хамить.
ПривидзГаю
38 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 19:26:03, 08.10.2011 [Материал]

Бог Вам суддя!
Юрко
41 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:34:27, 08.10.2011 [Материал]

Ці постійні погрози перебувають в прямій залежности від IQ. Тому нічого дивного.
Lisa111
44 Роман (Lisa111)   • 19:42:39, 08.10.2011 [Материал]

Слышь, неожиданный ребёнок, ты так договоришься, что тебя толпой бить будут прямо по твоему АйКю.
Юрко
55 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:08:19, 08.10.2011 [Материал]

Лізо, я Вас вже колись просив не заходити в подібні теми - у Вас надто низький рівень інтелектуального розвитку. Вам треба щось простіше. Типу, що написано в туалетах різних країн. Там Ви краще розберетесь.
Lisa111
57 Роман (Lisa111)   • 20:14:10, 08.10.2011 [Материал]

Ты тут своим распухшим АйКю не размахивай. Если распухло, то к венерологу. Великий интеллектуал, который считает, что в акупированном немцами Киеве расстрелами занимались жидо-комуняки.
Тут кроме твоих соратников-малолеток тебя никто умным не считает, если не заметил.
Юрко
59 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:16:59, 08.10.2011 [Материал]

А Вас тут вважають надто розумним. Можете гордитися собою. Навіть по останньому постові. Гігант мислі!!!
Lisa111
64 Роман (Lisa111)   • 20:28:48, 08.10.2011 [Материал]

Я своим АйКю не размахиваю и на звание самого умного не претендую. А также первым не хамлю!
Если ты пишешь свои писульки не для всех, то пиши их на том сайте, где твоя аудитория. А здесь сайт не для политико-национальноозабоченных.
Юрко
69 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:34:52, 08.10.2011 [Материал]

А для кого сайт? Щось не бачив я обмежень.
Lisa111
87 Роман (Lisa111)   • 21:01:55, 08.10.2011 [Материал]

Ну так не плакайся, что твои (даже не твои) опусы читают нормальные люди, а не только национальнопомешанные.
Думаешь, что на этом сайте можно писать всякую хрень и не расчитвать, что тебе не ответят?
ПривидзГаю
62 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 20:22:33, 08.10.2011 [Материал]

Романе, я звісно неідеальний у правописі але мені здається, що правильно російською буде "оккупированном", а не "акупированном ", як написали Ви!
Lisa111
66 Роман (Lisa111)   • 20:29:27, 08.10.2011 [Материал]

Ну, с учётом того, что школу я закончил больше 20 лет назад, это простительно. :-)
Юрко
70 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:36:16, 08.10.2011 [Материал]

Мати певний інтелектуальний рівень - це, ніби, вміти ходити. Ви розучились ходити?
Lisa111
89 Роман (Lisa111)   • 21:04:28, 08.10.2011 [Материал]

А ты забыл немецкий? помнишь, ты сказал, что знаешь его не хуже, чем я украинский? Так и не доказал.
Да, ты меньше ошибок лепишь т.к. просто КОПИРУЕШЬ чужие статьи. А как сам писать пытаешься, так сразу такое интересное узнаём...:-)
leshik_zt
98 Алексей (leshik_zt)   • 21:20:20, 08.10.2011 [Материал]

А оно еще и само пишет? Я думал только копипастит
ПривидзГаю
75 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 20:40:22, 08.10.2011 [Материал]

Ну, тоді зрозуміло!))))
Кот
83 Которович (Кот)   • 20:48:24, 08.10.2011 [Материал]

Подтверждаю. Лиза, пиши о туалетах в Германии и не только. В этих темах ты лучший!!!
Lisa111
90 Роман (Lisa111)   • 21:05:53, 08.10.2011 [Материал]

Кот, то, что ты срёшь и сцышь не в туалетах, а прямо в штаны, не повод думать так про других.
Ты ещё скажи, что ты на унитаз никогда попой не садишься. :-)
ПривидзГаю
97 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 21:19:29, 08.10.2011 [Материал]

Ви мене вибачте, але у Вас якісь дитячі аргументи. На такі закиди, як правило не ведуться, а Ви повелись і показали себе з поганого боку.
Lisa111
103 Роман (Lisa111)   • 21:26:25, 08.10.2011 [Материал]

Просто Кот не в первый раз высказывается о этой теме, которую я написал для людей с юмором, как будто он никогда не заходит в туалеты и никогда не читал надписи на стенах. Напоминает фразу "Девочки (Кот) не какают".
Самого Кота ни на одно умное высказывание, кроме оскорблений не хватает. Зато хамить - это он с радостью.
ПривидзГаю
111 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 21:38:39, 08.10.2011 [Материал]

Вам видніше.
leshik_zt
100 Алексей (leshik_zt)   • 21:21:37, 08.10.2011 [Материал]

Какой унитаз? У него наверное только "очко" возле хатки
Чебурашка
117 Игорь (Чебурашка)   • 22:08:17, 08.10.2011 [Материал]

:-))) Да-да, Лизок: туалеты - это твоя тема
Lisa111
126 Роман (Lisa111)   • 10:55:21, 09.10.2011 [Материал]

Да, люблю про то, где ты плаваешь писать.
Специально же там написал "Для людей с чуством юмора" и надо ж такое, чтобы ты прочитал...
Чё, яйца уже вылизал? Ну, сходи кому нибудь в тапочки наделай....
Юрко
134 Юрій Градовський (Юрко)   • 13:59:51, 09.10.2011 [Материал]

Господи-боже, з ким ми спілкуємось?)))) Не можу втриматись від сміху.))) І ці люди розмірковують про державний лад!
Lisa111
149 Роман (Lisa111)   • 14:57:31, 09.10.2011 [Материал]

Самокритично. Вы тоже никогда в туалеты не заходите и надписи там не читаете? Я так понимаю, что НАЦСВИДОМЫЕ НЕ ПУКАЮТ И НЕ КАКАЮТ!
Ну, если вы не вкурили, что тема была посмеяться, то я тут причём? При вас шутить просто опасно, вы в Цирк поплакать приходите. :-)
Sams2
120 Александр (Sams2)   • 00:26:22, 09.10.2011 [Материал]

Ты еще бабушке пожалуйся.
Sams2
36 Александр (Sams2)   • 19:19:03, 08.10.2011 [Материал]

Ой, блин, вот это я посмеялся!!!!!
Sams2
52 Александр (Sams2)   • 20:04:15, 08.10.2011 [Материал]

Ну. юрко, поставь еще пару минусов, если сказать больше умного не в состоянии.
1-10 11-14


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо