Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Нескучный » 2011 » Октябрь » 23
Нескучный Церква чи ресторанчик ...

Нескучный


Оценка: 3.8/5 Голосов: 13

Церква чи ресторанчик ...

23.10.2011, 07:58:52 2475 3.8 5

Ви коли-небудь бачили, як поп звичним жестом з-під ряси дістає перетягнутий гумкою Лопатник? А люксових машин провінційних духівників? А яхту патріарха Кирила?
 Будучи ще зовсім молодим, я в пошуках роботи потрапив до складу бригади будівельників, які ударними темпами будували церкву.біля великого ринку одного з міст Росії. Відразу обмовлюся - нічого проти Росії, таке є скрізь і України наприклад не виняток. Бригада була по суті студентська, підсобники працювали місцеві.
 Розплачувався з нами настоятель місцевий. Такий собі товстелезний поп оточений послушнікаі років так 15-16, суцільно світленькі і т.д.
 Поп жив (і живе досі) на широку ногу.Він міг гуляти по звивистих вуличках римським, в той час як йому дзвонили з церкви і справлялися - чи буде до вечері: "Я постараюся встигнути, але не обіцяю" - такою була відповідь. Сходити в Москву за шмотками? Не питання! Набридла стара тачка? Завтра буде нова!
Мені до цих пір було цікаво -, звідки у нього стільки грошей?! Ну не свічковий заводик ж, в самій-то справі, а? Запитати безпосередньо тоді було незручно, та й навряд чи б він відповів.

І ось недавно натикаюся на блог в ЖЖ з фотографіями яхти патріарха Кирила, де один з коментарів було зазначено, що церква - це не що інше, як величезна, не оподатковувана ніякими податками фінансова організація.Раша-бізнесмен сам несе попу величезну купу грошей, спочатку призначену для сплати податків. Поп бере свою частку і інше повертає назад - в "відмито" вигляді. Вся ця історія називається "благодійністю" і економить купу доларів -бізнесменам.
Але от зараз трохи ошелешений. Мій колишній однокласник виявляється став попом. Його дзвінок мене трохи збентежив. Ранок все таки 6 годин. Але на зустріч я поїхав. Виявляється він вирішив мені зробити пропозицію. Спільно побудувати церкву і ПРИБУТОК навпіл. Місце він вже вибив і т.д.
Стало цікаво. І я в ході розмови з'ясував деякі "витрати".
 Ось вони нижче.
 1.Подношеніе за виділення людного приходу - 7.000 у.о.
 2.Оплата послуг дозвільної системи - 5000 у.о.
 3.Согласованіе проекту - 5000 у.о.
 4.Само будівництво - близько 60000 у.о
 5.Закупка (!) - В церковний магазин - 5000 у.о.
 6.Оплата приїзду на відкриття місцевим митрополитом - 5000 у.о а якщо САМОГО Володимира, то 25000 у.о.
 7.Оплата за те що прибуде або чудотворна ікона або якась реліквія - 5.000 у.о.
 І ще всякого на 5 .000 у.о.

 Каже - повернемо вкладення через рік уже.А далі на себе (!) Працювати. .. Вгору віддавати треба через рік по 5000 у.е в рік ....
 Чесно-я задумався ...



Прикреплённые изображения:
Нескучный Церква чи ресторанчик ... Нескучный Церква чи ресторанчик ... Нескучный Церква чи ресторанчик ... Нескучный Церква чи ресторанчик ...
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 5
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 11:07:50, 23.10.2011 [Материал]

Насчёт цифр:
Я подозревал что-то подобное, но некоторые "статьи расходов" даже меня удивили.
Дерутся Московский и Киевский патриархаты. Они дерутся не за приходы, они ДЕРУТСЯ ЗА ДОХОДЫ!
Дорогенька
2 Людмила Харчук (Дорогенька)   • 11:41:13, 23.10.2011 [Материал]

ем...
шок.
GuyFawkes
3 Гай Фокс (GuyFawkes)   • 11:53:38, 23.10.2011 [Материал]

Это все неправда, удалите пост! Все блага мирские бог дает, а так как святые отцы ближе к нему, чем ты грешник, благ у них больше! Автору анафему!
Сашко
4 Alex (Сашко)   • 12:52:35, 23.10.2011 [Материал]

После Пасхи в церкви священник с дьяками выложили собранные с верующих как пожертвования деньги и начали решать, куда их распределить
- давайте нарисуем круг и подбросим деньги вверх, те, что за круг упадут- потратим на божьи цели, что в круг- себе, - говорит один дьяк

-нет, давайте те, что в круг- на божьи цели, что за круг-нам, - говорит другой.

-давайте просто подборосим деньги вверх- что богу надо, он сам возьмёт, а все что упадут- нам остануться,- сказал священник.
Hoakina
5 Марина (Hoakina)   • 14:21:49, 23.10.2011 [Материал]

Такое всегда в церкви было. Почитайте Нечуя-Левицкого, например...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо