Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Нескучный » 2011 » Ноябрь » 3
Нескучный як Сталін наказував катувати нацистів

Нескучный


Оценка: 2.2/5 Голосов: 13

як Сталін наказував катувати нацистів

03.11.2011, 08:29:30 1350 2.2 0

У Німеччині вийшла книга В. С. Христофорова "Дипломатичні таємниці Третього рейху", заснована на матеріалах із засекречених російських архівів.

У книзі детально описується, як таємні радянські агенти за наказом Йосипа Сталіна після війни викрадали нацистських дипломатів, щоб тримати їх під вартою, катувати і таємно судили в Москві.

На початку літа 1945 року Олексій Матвійович Сідней, "генерал радянської розвідки", як характеризує його видання, отримав наказ помститися дипломатам, які, на думку Сталіна, планували війну з Росією в порушення пакту про ненапад.

Сталін підписав так звану "директиву 143с" зі списком нацистських дипломатів, яких хотів викрасти.

Як пише Daily Mail, вже в серпні Сідней відрапортував Сталіну, що в Німеччині та інших країнах, окупованих радянською армією, схоплені 374 дипломата. Майже всі були таємно засуджені до 25 років таборів.

У книзі описані їхні благання про пощаду і таємні маніпуляції на допомогу гітлерівському завоювання Європи.

"Крім того, Сталін домагався від німців інформації на підтвердження своєї версії про розгалужену змову серед офіцерів Червоної армії в 1930-і роки", - йдеться в статті.

За даними видання, близько половини викрадених дипломатів пізніше повернулися до Німеччини. Деякі з них зустріли смерть на Луб'янці, інші - в таборах.

Прикреплённые изображения:
Нескучный як Сталін наказував катувати нацистів
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо