Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » MABP » 2012 » Февраль » 25
MABP Україна-Румунія

MABP


Оценка: 5/5 Голосов: 1

Україна-Румунія

25.02.2012, 17:52:50 1647 0.0 0

Картинок аж 2. На першій: пропоновані обома країнами способи розмежування чорноморського шельфу. Може я не патріот, але візуально апетити України здалися мені завеликими, так само як і румунські. Міжнародний суд провів компромісну лінію, зображену на наступній ілюстрації.
Чи зсунула б її на захід крупна українська флотилія у тому регіоні, ядерна зброя чи танкова армада на кордонах Румунії - невідомо.
Знаю лише напевне, що не поразка у цій судовій справі є основною перепоною до забезпечення газом і нафтою власного видобутку. Зрештою частина родовищ розділені цією лінією, і більше викачає той, хто почне раніше.

Поки при владі злодюги (під різними прапорами), конкурс на розробку шельфу виграють компанії, засновані чотирма студентками (Венко Прикерченська), а бурові платформи купуються через офшорні одноденки з націнкою 50% (вишка Бойка) - можна забрати хоч все румунське узбережжя, віз лишиться там же.
Як написав би студент у курсовій, джерела:
http://www.epravda.com.ua/publications/2009/02/4/180227/
http://www.icj-cij.org/docket/files/132/14987.pdf
PS Мені абсолютно байдуже, якщо посилання на цей матеріал спливе десь на форумі Кургіняна з припискою: от подивіться, як ми тут перемогли, бо найбільше коментів написали. За дивним збігом обставин найбільш критична їх частина (так само як і проімперських тем у блозі) припадає на той час, коли порядні люди заробляють на хліб.

Прикреплённые изображения:
MABP Україна-Румунія MABP Україна-Румунія
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо