Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Sandra » 2012 » Март » 15
Sandra Заборона абортів: українок відправлять за дозволом в церкву, а лікаря посадять

Sandra


Оценка: 3.3/5 Голосов: 12

Заборона абортів: українок відправлять за дозволом в церкву, а лікаря посадять

15.03.2012, 11:31:44 4399 3.3 66

 Церква знову заговорила про заборону абортів в Україні. Статистика свідчить, що близько 40% українок репродуктивного віку хоча би раз в житті штучно переривали вагітність. Священнослужителі наголошують, що на цей крок в основному наважуються жінки 25-35 років, які перебувають у шлюбі і вже мають дітей.


Медики у своїй більшості проти тиску на жінок, кажуть кількість абортів і без того щороку зменшується. Феміністки говорять про те, що заборона абортів - це наступ на право вибору жінки і громадянина. Прибічники ж заборони штучного переривання вагітності наголошують на іншому праві – праві на життя, якому суперечать легальні аборти.


Україна перетворюється на місце вбивства?

А почалася нова хвиля боротьби з абортами в Україні з заяв церковників. Глави Української Греко-католицької і Римо-католицької церков звернулися до Верховної Ради з закликом заборонити в Україні аборти. За їх даними, щорічно внаслідок абортів гине близько 2 мільйонів ненароджених дітей, тобто за 20 років незалежності ми недорахувалися 40 мільйонів потенційних мешканців.

Також, як наголосив Святослав Шевчук, легалізовані аборти приваблюють в Україну громадян держав, де аборти заборонені. Таким чином, Україна перетворилася на місце вбивства дітей з Європи. За словами голови УГКЦ, "якщо б у Верховній Раді були свідомі борці за людське життя, то у нас би вже давно були прийняті відповідні закони".

За кілька днів нардеп від БЮТБ Андрій Шкіль (медик за фахом, утім член комітету ВР з питань закордонних справ) виступив із відповідною законодавчою ініціативою. Він вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує заборонити аборти, крім тих випадків, коли це загрожує життю вагітної жінки.

Як зізнався нам нардеп, до написання законопроекту його підштовхнули заяви церковнослужителів.

На думку Андрія Шкіля, не існує принципової різниці між убивством ще не народженої і вже народженої людини. Він вважає, що лікарів, які роблять аборти, потрібно карати або штрафом (від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), або громадськими роботами на строк від ста до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років або позбавленням волі на такий самий термін.

"З погляду теорії права, легальне проведення абортів є узаконеним запереченням права на життя – першого й засадничого з усіх основних й невідчужуваних прав людини", - каже Шкіль.

"Я медик, і у мене немає скептичного ставлення до заборони абортів. Я підтримую ініціативу колеги", - зізналася нам член комітету ВР з питань охорони здоров'я Лілія Григорович.

При цьому, нардеп вважає, що винятків не уникнути: на її думку, дозвіл на аборти з огляду на медичні протипоказання, інші фактори, має давати спеціальна комісія, до якої, окрім медиків, має входити священнослужитель.

У той же час, вона висловила переконання, що цей законопроект найближчим часом не приймуть.

"Ніхто цей законопроект сьогодні-завтра не прийме. 20 років не можемо медстрахування запровадити, будемо реалістами", - зазначила пані Григорович.

Утім, навіть підняття цієї дискусії, на її погляд, вже є великим позитивом у вирішенні проблеми абортів.

"Добре, що церква зробила таку пропозицію. Мене весь тиждень всі допитуються: "як же це ми без абортів? Що ж ми будемо робити?" Такі розмови стукають до розуму, до душі, ця ідея сіє велике просвітництво", - каже Лілія Григорович.

МОЗ не погоджується з цифрами

А у МОЗі в штики сприйняли ініціативи церковників і політиків. Фахівці міністерства підрахували, що протягом останніх 7 років кількість абортів у країні скоротилася більше, ніж на третину. А інформація, розповсюджена у засобах масової інформації стосовно того, що в Україні щорічно реєструється близько 2 млн абортів, - чи не вдесятеро перебільшена.

У МОЗ звітують: якщо в 90-х роках цим методом намагались регулювати кількість дітей в сім'ї близько 1 млн жінок, то тепер абортів налічується не більше 200 тисяч на рік. А на фоні зниження частоти абортів, вимальовується стійка тенденція до зростання частоти пологів.

Головний акушер-гінеколог України В'ячеслав Камінський також переконаний, що законність абортів дає змогу тримати ситуацію під контролем. На його думку, якщо депутати таки ухвалять рішення, зростання кількості кримінальних абортів та жіночої смертності не уникнути.

Такої ж думки дотримується і голова профільного комітету у ВР Тетяна Бахтєєва. За її словами, Україна не готова до такого кроку.

"Заборона абортів – це, по-перше, не демократично. Це порушення права жінки як громадянина. "Я категорично проти. Тим більше, зараз ця проблема досить добре урегульована, обстановка досить спокійна і не потребує втручання таким законопроектом", - заявила нам Бахтєєва.

У той же час, за її даними, сьогодні є інша проблема: 2 мільйони пар зареєстровані як безплідні. Багато з них не проти штучних методів запліднення, утім не у всіх вистачає коштів.

"Є програми із фінансування репродуктивного здоров'я, вони фінансуються. Відповідні центри із штучного запліднення є у Києві, у Харкові. Бажано, звісно, щоб вони були у всіх регіонах, щоб можливість отримати безкоштовну допомогу була надана більшій кількості людей", - вважає Бахтєєва.

Якщо не заборона, то що?

"Державна політика охорони здоров'я населення спрямована на профілактику небажаної вагітності, таким чином - на профілактику аборту", - зазначають у МОЗ.

Лілії Григорович дорікає спеціалістам з міністерства дуже низькою "просвітницькою діяльністю". А

Тетяна Бахтєєва вважає, що альтернативою абортам має стати популяризація різноманітних засобів контрацепції.

"Завжди треба підходити дуже індивідуально до кожної жінки. Сьогодні є безліч методів - і медикаментозні, і інші - все дуже індивідуально. Але завжди це дуже ефективний спосіб попередження небажаної вагітності, який не наносить шкоди організму", - каже Бахтєєва.

Одне іншому не заважає, каже Лілія Григорович. На її думку, українці самі почнуть частіше замислюватися над засобами контрацепції, якщо знатимуть, що аборт є поза законом.

"Ми по-іншому почнемо дивитися на людське життя, посиляться засоби контрацепції. Бо аборти – це вже остання річ. Знаючи, що аборт заборонений, потенційні батьки будуть більше думати про те, як уникнути незапланованої вагітності", - каже Григорович.

Закордонний досвід

Аборт прирівнюється до вбивства і на нього діє повна заборона в Афганістані, Венесуелі, Гватемалі, Гондурасі, Єгипті , Індонезії, Іраку, Ірані, Ірландії, Лівії, Сирії, ОАЕ та ще в низці країн африканських країн. З деякими обмеженнями і застереженнями по медичним, соціально-економічним показникам – в Алжирі, Аргентині, Болівії, Бразилії, Ізраїлі, Кенії, Мексиці, Польщі, Індії, Англії, Ісландії, Японії. У деяких країнах аборти дозволяються у випадку зґвалтування.

Свобода аборту діє у більшості європейських країн, включаючи Францію, Австрію, Чехію, Швецію, Бельгію, Німеччину, Італію, також у Австралії, Канаді, КНР, в Монголії та на Кубі.


А у Росії кілька років тому була прийнята поправка до закону "Про рекламу", яка обмежує рекламу медичних послуг із штучного припинення вагітності.

http://tsn.ua/ukrayina/borotba-z-abortami-zaboroniti-ne-mozhna-dozvoliti.html

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 66
Sandra
1 Sandra (Sandra)   • 11:32:27, 15.03.2012 [Материал]

А как вы относитесь?
telefon
6 джавахарлал нюру (telefon)   • 12:28:17, 15.03.2012 [Материал]

Женщина должна всё решать сама. Кто лучше самой женщины знает всю ситуацию?
ПривидзГаю
42 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 18:39:37, 15.03.2012 [Материал]

"Женщина должна всё решать сама. Кто лучше самой женщины знает всю ситуацию?" - а чому ж вона не вирішувала до того як завагітніла?
SteamRoller
8 Михаил (SteamRoller)   • 12:50:34, 15.03.2012 [Материал]

Пусть борцы за "жизни начиная от сперматозоида" почитают книгу Ломачинского "Криминальные аборты", сколько _взрослых_ женщин умирают нелепой, мучительной смертью при запрете цивилизованной процедуры.
Sandra
9 Sandra (Sandra)   • 13:55:12, 15.03.2012 [Материал]

Я вас поддерживаю, просто на сколько я понимаю, церковь призывает женщин не делать абортов вообще, ни подпольных, ни легальных
telefon
14 джавахарлал нюру (telefon)   • 14:18:30, 15.03.2012 [Материал]

Не так. Я читал в сети, что катол. церковь предлагает аборты вовсе ЗАПРЕТИТЬ. Законодательно.
Sandra
16 Sandra (Sandra)   • 14:21:32, 15.03.2012 [Материал]

а я о чем?
SteamRoller
24 Михаил (SteamRoller)   • 14:53:41, 15.03.2012 [Материал]

>>призывает женщин не делать абортов вообще, ни подпольных, ни легальных

Призывать - это одно дело, это сколько угодно))
А запрет легальных - это совсем другое, будут криминальные, почитайте книгу, она очень интересная.
Sandra
28 Sandra (Sandra)   • 15:19:50, 15.03.2012 [Материал]

Почитаю, коль найду. Просто я говорю о том, что у человека должен быть осознанный подход к этому вопросу. НЕ ДЕЛАТЬ так, чтобы потом НЕ ДЕЛАТЬ абортов. НИКАКИХ
KARSTEN
2 Karsten (KARSTEN)   • 11:52:33, 15.03.2012 [Материал]

Підтримую.
Навіть атеїсти розуміють, що людина з"являється не від виходу з утроби, а на 9 місяців раніше. Тому аборт це логічне вбивство.
yulyayulya
3 Юлия (yulyayulya)   • 11:55:13, 15.03.2012 [Материал]

Ню-ню. Примеи закон запещающий аборты - а там и к шариату перейдем.
А вообще тут ситуация тупиковая. Разрешаем аборты - нарушаем права на жизнь ребенка. Запрещаем аборты - нарушаем право выбора женщины. И неизвестно, что лучше - аборт или жизнь, когда родителям ты нафиг не нужен, и относятся к тебе с нелюбовью. Жизнь в проголодь и с побоями. Иль вообще нафиг в детдом сдадут иль на улицу выбросят.
ПривидзГаю
45 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 18:52:51, 15.03.2012 [Материал]

"Запрещаем аборты - нарушаем право выбора женщины." - у неї право вибору було, до того як вона завагітніла. Аборт - це проти природи.
lakmus
56 Олег (lakmus)   • 00:35:46, 16.03.2012 [Материал]

Хірургія вся часом не проти природи?
KAPJICOH
59 Andrey (KAPJICOH)   • 10:09:45, 16.03.2012 [Материал]

Нахрен та медицина. Молитва всё излечит. ;)
ПривидзГаю
62 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 13:01:29, 17.03.2012 [Материал]

Ні, не проти. Бо там рятують людину, а не вбивають.
yulyayulya
4 Юлия (yulyayulya)   • 11:59:34, 15.03.2012 [Материал]

И еще в догонку. В нашей стране на количество абортов это не повлияет. ТОлько окромя платы за аборт врачи будут еще на разрешениях и медицинских показаниях нехило зарабатывать. Думаю все помнят как в СССР было, что отдельно считались дни до родов и оплачивались, отдельно после родов и сколько у рас рождалось детей какбы на 10-11 месяце.
Hoakina
5 Марина (Hoakina)   • 12:26:39, 15.03.2012 [Материал]

Это выбор каждой женщины. И запрет абортов увеличит число нелегальных абортов, которые чаще всего приводят к паталогиям и смертям. В католической Аргентине вчера разрешили аборты изнасилованным женщинам. Ярые противники абортов и великие моралисты - вы о такой причине аборта не думали?
ПривидзГаю
47 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 18:54:49, 15.03.2012 [Материал]

"Заборонити переривання вагітності, окрім випадків, зумовлених медичними висновками та доведених у судовому порядку фактів зґвалтування. Прирівняти у кримінальному законодавстві незаконне здійснення абортів до замаху на вбивство." - а як на рахунок цього?
yulyayulya
58 Юлия (yulyayulya)   • 09:50:17, 16.03.2012 [Материал]

А пока суд да дело время тик-так, смотришь уже и родила. И на ранних строках это дело намного травматичнее. Ну и какая тут забота о неродившемя ребенке. Если на ранних строках - это типа не понятно набор клеток, то попожже уже более менее сформировавшийся человек. И затягиванием строков закон добивается как раз не защиты, а уже именно убийства.
ПривидзГаю
63 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 13:02:58, 17.03.2012 [Материал]

" это типа не понятно набор клеток" - без цих "клєтак" Вас би не було.
Аборт=вбивство.
KAPJICOH
7 Andrey (KAPJICOH)   • 12:43:30, 15.03.2012 [Материал]

Церковь пусть своих баранов пасет и не лезет в личную жизнь остальных людей. Придурки!
Sandra
10 Sandra (Sandra)   • 13:57:01, 15.03.2012 [Материал]

Просто сейчас церковь такая. Не поймешь ни то действительно переживают, ни то пиарят сами себя
Sandra
11 Sandra (Sandra)   • 13:59:49, 15.03.2012 [Материал]

Просто логика какая-то не правильная. Тогда и все виды контрацепции нужно отменить что ли?
KAPJICOH
12 Andrey (KAPJICOH)   • 14:16:35, 15.03.2012 [Материал]

Ну, Ватикан, например, осуждает использование презервативов. По их мнению - да. Секс только для зачатия, иначе ни-ни. ;)
Sandra
18 Sandra (Sandra)   • 14:23:44, 15.03.2012 [Материал]

Ну так это, по-моему, и в Библии написано.
KAPJICOH
20 Andrey (KAPJICOH)   • 14:32:44, 15.03.2012 [Материал]

Ну, так вот сильно верущие пусть и не чпокаються.
Sandra
21 Sandra (Sandra)   • 14:37:32, 15.03.2012 [Материал]

по этому у них по 10-теро детей
KARSTEN
31 Karsten (KARSTEN)   • 16:42:34, 15.03.2012 [Материал]

"Чпокаться" - це вже збочення. Ви спробуйте кохатись.
leshik_zt
44 Алексей (leshik_zt)   • 18:50:21, 15.03.2012 [Материал]

А кто или что определяет, что "чпокаться" это извращение, а "кохатись" это не извращение?
KARSTEN
52 Karsten (KARSTEN)   • 20:52:03, 15.03.2012 [Материал]

запитайте це у своїх батьків.(звісно якщо вони для Вас є еталоном нормальної сім"ї)
leshik_zt
53 Алексей (leshik_zt)   • 21:10:09, 15.03.2012 [Материал]

Мои родители не знают, что такое "чпокаться", уж извините.
telefon
17 джавахарлал нюру (telefon)   • 14:22:06, 15.03.2012 [Материал]

Логично!
KARSTEN
30 Karsten (KARSTEN)   • 16:37:44, 15.03.2012 [Материал]

для цього є метод природного планування сім"ї - ніяких острахів "залетіти" - кохайтесь скільки сили маєте. Ви жінка і маєте про це добре знати. Google впоміч!
yulyayulya
32 Юлия (yulyayulya)   • 17:03:49, 15.03.2012 [Материал]

А также в том гугле есть масса информации о том, что сперматозоиды в теле женщины сохраняют свою жизнеспособность до 6 месяцев. А может и больше.
KARSTEN
33 Karsten (KARSTEN)   • 17:13:28, 15.03.2012 [Материал]

В Гуглі є багато чого - варто фільтрувати інфу.
yulyayulya
34 Юлия (yulyayulya)   • 17:19:33, 15.03.2012 [Материал]

Тоже самое и Вам могу сказать. Почитайте какой процент гарантируют природные методы. Ну и когда про то, что сперматозоидф могут до пол года выживать постоянно слышишь от своего гинеколога....мож гинеколога поменять.
Sandra
35 Sandra (Sandra)   • 17:24:06, 15.03.2012 [Материал]

гондоны, только они решат эту проблему
Palgor
55 Pavel (Palgor)   • 23:56:20, 15.03.2012 [Материал]

А иногда они рождаются, создают проблемы и лезут в политику.
KARSTEN
38 Karsten (KARSTEN)   • 17:34:49, 15.03.2012 [Материал]

я знаю багато сімей, що живуть таким чином. І ніяких проблем, Ба навіть більше: як тільки вони сплановують дитину - результат 100% згідно календаря жінки.
yulyayulya
39 Юлия (yulyayulya)   • 17:51:59, 15.03.2012 [Материал]

А я знаю несколько залетевших в безопасные дни. А так же и тех кто тож успешно пользуется таким методом. Так шо каждый сам для себя делает выбор. В том числе и относительно абортов. Потому что с таким пожходом в преступники надо записывать онанирующих мужчин. И не беременнющих в каждый цикл женщин. Они ж потенциальных детей губят.
KARSTEN
51 Karsten (KARSTEN)   • 20:48:37, 15.03.2012 [Материал]

Вам импонируют дрочерры? Странная Вы женщина )))
telefon
13 джавахарлал нюру (telefon)   • 14:16:58, 15.03.2012 [Материал]

Так Вы предлагаете таким "мамашам" принудительно аборт делать? )))
Hydrogenaza
15 Hydrogenaza Fosforilaza (Hydrogenaza)   • 14:21:10, 15.03.2012 [Материал]

на 8 :"Церковь пусть своих баранов пасет и не лезет в личную жизнь остальных людей. Придурки!"
под каждым словом подпишусь !
Нескучный
41 Игорь (Нескучный)   • 18:07:42, 15.03.2012 [Материал]

С этим нельзя не согласиться. Личная жизнь и взгляды нельзя трогать.
sirena
19 Оксана (sirena)   • 14:30:30, 15.03.2012 [Материал]

"При цьому, нардеп вважає, що винятків не уникнути: на її думку, дозвіл на аборти з огляду на медичні протипоказання, інші фактори, має давати спеціальна комісія"(с)

Интересная логика получается. Все такие поборники жизни, а ведь получается, что право на жизнь имеют только ЗДОРОВЫЕ дети, а если обнаружена патология, т.е. имеются медицинские показания - то этот ребенок права на жизнь уже не имеет?
Sandra
22 Sandra (Sandra)   • 14:39:55, 15.03.2012 [Материал]

Я бы немного перефразировала вас: получается, что право на жизнь имеют только те, кому разрешат родиться члены комиссиии. Только вот как жить потом с такой ношей на плечах, да и вообще ктот дает им право вершить человеческие судьбы?
SteamRoller
25 Михаил (SteamRoller)   • 14:57:19, 15.03.2012 [Материал]

>>дозвіл на аборти з огляду на медичні протипоказання

К примеру, женщина только что родила, и чрезвычайно ослаблена.
Т.е. можно прерывать и здорового, по показаниям матери.
Логика там и рядом не лежала.
Sandra
26 Sandra (Sandra)   • 14:59:44, 15.03.2012 [Материал]

Это если при УЗИ обнаружено, что ребенок недоразвит или другие отклонения, то РЕКОМЕНДУЮТ делать аборт, но никак не заставляют. Это решение матери мучать всю жизнь себя и его или разумно разрулить ситуацию.
1-10 11-20 21-22


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо