Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » crow » 2012 » Сентябрь » 8
crow Байка про  "Атеиста"

crow


Оценка: 4.1/5 Голосов: 9

Байка про "Атеиста"

08.09.2012, 01:37:31 2385 4.1 4


"Итак во времена древние, тысячу с лишним лет назад жил один парень. Его национальность значения не имеет, как и происхождение. Задумал тот молодой парень стать атеистом. А ходили в те времена слухи о некоем Мойше атеисте, что мог любого священника в диспуте за пояс заткнуть. 

Решил юнец найти этого Мойшу атеиста и стать его учеником. Много он ходил, много людей расспрашивал о Мойше, и вот, после нескольких лет странствий, он подошел к хижине, где, как ему сказали, жил великий Атеист. 
На стук ему ответил дребезжащий старческий голос: 
-Кого там несет на ночь глядя? 
-Простите, но вы ли Мойша атеист? 
-Пока живу, надеюсь, юноша. 
-Я прошел много миль, я путешествовал по разным странам, чтобы найти вас. Я хочу стать вашим учеником. Старик удивленно уставился на юношу. 
-Учеником? Но чему ты можешь обучиться у меня? Я не ремесленник, не ученый, ни политик. 
-Я слышал, что вы - величайший атеист. Я тоже атеист, и хотел бы слушать ваши доводы и учится. 
-Так ты, юноша, атеист? 
-Да, я не верю ни в каких богов. Их нет. 
-Что же интересно… Но послушай меня юноша. Ты читал Библию, Коран или Апокрифы? 
-Нет, но… 
-Не перебивай старших, юноша. Ты разговаривал со жрецами, священниками, имамами? 
-Нет 
-Ты совершал паломничества в святые места? 
-Нет, но зачем. Я же не верю в это… 
-Ты жил при ските отшельников, наблюдая за их жизнью и разговаривая с ними? 
-Нет 
-Ну, тогда, юноша, ты не Атеист. 
-А кто я тогда? 
-Ты - невежда!"

Я ось читаю  деякі теми, і мене дивують певні люди,  чиї пізнання всіх без виключення ситуацій, їх філософська і життева мудрість просто  феноменальна і як правило вміщується в  одне речення. Я інколи навіть поражаюся такої кількості людей.  Був у нас такий предмет в університеті називався "Теорія прийняття рішень" так багато там цікаво було, одина з тих наук яка в реальності має практичне застосування. Там була така схемка яка ілюструвала пізнання людини я наведу її нижче. Так іще мене дивує  інша грань цього питання,  а саме наш час,  маючи в своїх руках інтернет,  люди  просто лінуються задати собі питання і знайти на нього відповідь, а можливо не одну а багато відповідей. Невже важко так перед тим як щось ляпнути просто знайти відповідь самому на це питання. Є люди більш освідчені  думку яких  цікаво почитати я навіть думаю їх значно більше  але вони живуть за правилом однієї людини яка сказала " Не сперечайтеся з дурною людиною, ви скотитеся до її рівня, де вона переможе вас досвідом". Можливо це  дійсно правильний вибір, я ж пишу коментарії в таких темах коли мені вона цікава і в ній є люди  думку яких мені цікаво почути, це субєктивно.
І іще  одна порада перед тим як писати якусь річ просто пошукайте інформацію про неї в гуглі, зайдіть в вікіпедію чи на сайт з досвідченими знатоками цієї теми, якщо ж ви маєте якісь факти на руках зайдіть і перевірте їх в тому ж гуглі. В часи коли люди мало читають книжок це єдиний спосіб не отупіти. 

<img> http://s42.radikal.ru/i095/1209/c0/8ba3a27eb6d6.jpg <img>  Схемка про яку я говорив, так он на ній показано знання в загалом яке можна булоб  зобразити безкінечним,  і  пізнання або розум людини, і біла лінія яка  є мжою між розумом і  знанням або істиною є "лінією питання "  вона і показує той принцип що  питання  які задає людина і визначають її рівень освідченності, чим більше людина "знає" тим більше питань у неї виникає і за якістю вони значно "ювелірн"  само тому деякі люди розумні  казали типу " Що я знаю що всі мої судження на 99% помилкові" а це сказав сам Енштейн. І Іще коли вам кажуть якусь інформацію ніколи не не відкидайте її, так вона може бути за межами поки що вашої свідомості, живіть і спостерігайте її в житті, або гугліть і заноходьте докази  або спростовуйте,  принайні так я намагаюся робити. Не ображайтеся на інших людей, у них свій світ і своя природа.



Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
Сашко
1 Alex (Сашко)   • 07:45:19, 08.09.2012 [Материал]

В більшості згоден. Іноді так хочеться "доказать кому-то в интернете, что он неправ", що потім жалкуєш за втраченним часом, який краще було б використати на пошук інформації від цікавих людей.
Sams2
2 Александр (Sams2)   • 08:59:53, 08.09.2012 [Материал]

Прочел когда-то:
"И че?" - фраза, об которую разбиваются все самые серьезные аргументы самых умных людей...
sharm
3 Сергей (sharm)   • 09:08:14, 08.09.2012 [Материал]

Очень актуальный блог! ;)
Конечно, всё это поражает. Но интеллект действительно распределён среди людей неравномерно...
Кто сказал "Мир полон образованных дураков", а Эйнштейн: "Две вещи бесконечны - Вселенная и человеческая глупость. Хотя насчёт Вселенной я не уверен"... :)))
3DSchuminator
4 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 10:07:51, 10.09.2012 [Материал]

«Не бывает атеистов в окопах под огнём»


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо