Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Erik » 2012 » Сентябрь » 25
Erik Політичні репресії проти Організації «Патріот України»

Erik


Оценка: 2.5/5 Голосов: 11

Політичні репресії проти Організації «Патріот України»

25.09.2012, 14:26:13 4162 2.5 6

У 2006 році у місті Харкові була створена і зареєстрована у місцевому управлінні юстиції громадська організація «Патріот України».  У відповідності до 2-го розділу свого статуту організація поставила собі за мету сприяння поширенню української національної ідеї, яка гарантує українській нації найбільший розвиток, силу і заможність. З огляду на це, перед «Патріотом України» постали наступні завдання:

          1) згуртування національно свідомих українців;

2) пропаганда в суспільстві здорового спортивного способу життя;

3) сприяння фізичному і духовному вихованню молодого покоління;

4) відродження, впровадження і розвиток здобутків української нації, звичаїв і традицій, української мови та культури;

5) співпраця з громадськими об’єднаннями та державними закладами з питань патріотичного виховання молоді.

Визначальну роль у творенні та подальшій діяльності «Патріоту України» відігравав її беззмінний Головний Провідник Андрій Білецький. Він стояв біля витоків творення організації, він же безпосередньо координував і спрямовував всі організаційні дії. 

 За кілька років «Патріот України» розгорнув досить бурхливу діяльність у місті Харкові та Харківській області. За цей час було проведено кілька сотень акцій з пропаганди здорового способу життя, спортивно-туристичних вишколів та історико-патріотичних лекцій для української молоді. Зусиллями організації був облаштований єдиний в Харкові безкоштовний громадський спортивний зал. Зусиллями «Патріоту України» було організовано безкоштовні гуртки зі страйкболу, туризму та промислового альпінізму. Разом з представниками Харківського обласного об’єднання «Просвіта» ім.Т.Г.Шевченка члени організації «Патріот України» організували щотижневі лекції з історії України та безкоштовні курси української мови. Під патронатом організації неодноразово проводилися музичні концерти молодих українських гуртів та виконавців.

У 2006 році членами організації разом з місцевими мешканцями було організовано кілька суботників у парку «Зустріч» та проведена успішна кампанія по захисту парку від незаконної приватизації. У 2009-2010 роках «Патріот України» спільно з ще кількома громадськими організаціями проводив суботники у парку біля площі Повстання та в лісі районі П’ятихаток, чим завадив вирубці дерев у цих зелених масивах.

У 2009-2011 роках «Патріот України» провів кілька маршів і мітингів за здоровий спосіб життя та проти легалізації сумішей для паління, реклами алкоголю та паління. Завдяки активній громадській позиції патріотів в Харкові було заборонено продаж сумішей для паління.

З 2010 року представники організації взяли негласне шефство над дитячим будинком «Гармонія» та допомагали дітям-сиротам. Восени 2010 року зусиллями членів організації «Патріот України» за власний кошт було побудовано два дитячі спортивні майданчики у місті Люботин на Харківщині.

Діяльність Харківської обласної громадської організації «Патріот України» привернула увагу молоді в інших регіонах України. Так почали з’являтися подібні організації в інших містах України (Київ, Житомир, Чернігів, Донецьк, Львів, Івано-Франківськ, Луганськ, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Сімферополь та інші міста і села). Організації «Патріот України» в різних областях мали аналогічні цілі, почали між собою координуватися, проводити спільні заходи, підтримувати одна одну. Але Харківська організація «Патріот України» на чолі з Андрієм Білецьким як перше і найбільш активне громадське об’єднання такого типу користувалося особливим авторитетом. З часом патріоти України з різних міст і організацій відчули потребу в утворенні власної політичної сили, яка б не тільки координувала діяльність подібних об’єднань, але й могла висувати політичні вимоги і представляти патріотів України у Верховній та місцевих радах. Адже соціальна потреба у політичній партії з програмою, побудованій на основі ідей «Патріоту України» вже очевидно існувала.

16 травня 2009 року у місті Києві пройшов Перший Всеукраїнський Соціал-Націоналістичний з’їзд, на якому представники різних обласних організацій «Патріот України», а також представники інших дружніх громадських об’єднань проголосили про намір творити власну політичну силу. Але у зв’язку з тиском владних структур, які відмовили у наданні приміщення для проведення з’їзду, хоча договір про оренду було укладено заздалегідь, повноцінний партійний установчий з’їзд провести не вдалося. Але на цьому з’їзді, який відбувся прямо на вулиці було оголошено про початок творення нової політичної сили – Соціал-Національної Асамблеї, координацію творення якої з’їздом було покладено на Андрія Білецького. Утім, через протидію владних структур та відсутність централізованого фінансування Соціал-Національна Асамблея як політична партія у 2009 році зареєстрована не була. Її представники на виборах до місцевих рад не змогли балотуватися єдиним списком від політичної партії. Але у 2010 році до Васильківської міської ради за мажоритарними округами пройшли 2 депутати, які приймали активну участь у процесі творення Соціал-Національної Асамблеї – Сергій Бевз та Ігор Мосійчук. За їх сприяння в місті були закриті гральні заклади та нічні клуби, де торгували наркотиками, повернено помешкання незаконно виселеним з гуртожитку васильківцям та здійснено цілу низку інших суспільно корисних справ.

У парламентських виборах 2012 року Соціал-Національна Асамблея мала намір приймати участь в якості окремої політичної партії. Рішення про це було прийняте на координаційній нараді соціал-націоналістичних організацій в січні 2011 року, про що неодноразово було оголошено у засобах масової інформації.

Але теперішня владна верхівка, яка очевидно узурпує владу у своїх руках і намагається втримати її якнайдовше, розпочала відверті політичні репресії проти своїх політичних конкурентів. Її дії щодо лідерів парламентської опозиції є загальновідомими, але тиск влади на її позапарламентських політичних опонентів, якими є представники Соціал-Національної Асамблеї є не менш незаконним та на порядок жорсткішим і брутальнішим.

Так, у серпні 2011 року було сфальсифіковано справу так званих «васильківських терористів», коли було підкинуто і одразу ж вилучено вибухівку у представників Васильківської міської організації «Патріот України». За цією справою було заарештовано обох депутатів Васильківської міської ради, які координували реєстрацію Соціал-Національної Асамблеї, та кількох їх помічників. Під час слідства з них силою вибивалися покази, про що вони написали відповідні заяви до Генеральної прокуратури. Працівник СБУ, який веде цю справу під час зйомки його журналістами каналу ТVI прихованою камерою зізнався, що сама справа сфальсифікована, а свідки піддаються фізичному тиску.




23 серпня 2011 року, на наступний день після арешту у Василькові членів СНА, на офіс Харківського обласного об’єднання товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка, де в той час збиралися представники «Патріоту України», здійснив збройний напад українофоб та радянський шовініст Сергій Колесник. Під час нападу він пострілами з пістолета поранив двох представників «Патріоту України», але сам був нейтралізований пораненими за допомогою будівельного реманенту. Але після виходу з лікарні саме двоє поранених стали звинуваченими, а нападнику навіть віддали назад пістолет. Слідство у цій справі було доручено полковнику В.Ю.Легецькому, вже відомому скандальним розслідуванням справи журналіста Клемент’єва, який виступав проти чинної влади і якого до сьогодні так і не знайшли. Слідчий не тільки повернув справу з ніг на голову, зробивши потерпілих звинуваченими, але й провів цілу низку обшуків, під час яких вилучив у організацій «Патріот України» та «Просвіта» всі комп’ютери і грошові кошти (вдома у батьків Андрія Білецького навіть були вилучені пенсії разом з чеком про їх отримання), унеможлививши таким чином організаційну діяльність. Крім того слідчий провів велику кількість допитів і неформальних бесід з членами цих організацій, їх родичами, близькими і навіть роботодавцями, намагаючись залякати їх. На допити був викликаний навіть колишній голова «Просвіти» та головний редактор газети «Журавник» майже 90-річний професор Анатолій Кіндратенко. Одного представника «Патріоту України» після цього звільнили з роботи, а викладачку-представницю «Просвіти» частково відсторонили від роботи.

Але організація «Патріот України» не зважаючи на вищеописаний абсолютно незаконний тиск не відійшла від своїх намірів створити власну політичну силу і приймати участь у парламентських виборах у 2012 році, про що неодноразово оголошувалося представникам засобів масової інформації на кількох прес-конференціях, що проходили в жовтні-листопаді 2011 року у Харкові.

19 листопада 2012 року на Головного Провідника організації «Патріот України» та лідера Соціал-Національної Асамблеї Андрія Білецького було вчинено замах. У під’їзді власного будинку у нього кілька разів вистрелили з пістолета, поранивши в обличчя та руку. Через замах Андрію Білецькому довелося більше тижня провести на стаціонарному лікуванні у 4-ій лікарні невідкладної хірургії м.Харкова, де йому були проведені 2 операції, вилучені 2 свинцеві кулі.

Не зважаючи на продовження політичних репресій та поранення свого лідера представники різних обласних організацій «Патріот України» та прихильники створення Соціал-Національної Асамблеї у грудні 2011 року зібралися у Києві на нараду, на якій було вирішено розпочати процес реєстрації політичної партії для участі у парламентських виборах 2012 року.

Через два дні після даної наради, 27 грудня 2011 року, у Харкові Головний Провідник «Патріоту України» Андрій Білецький, який тільки нещодавно вийшов з лікарні, був заарештований. Приводом стала підозра у вчиненні розбійного нападу. Причому «жертвою» виявився той самий нападник на офіс «Просвіти» Сергій Колесник, який через три місяці після свого нападу згадав, що в той день у нього пропали гроші. При чому в день нападу, 23 серпня, міліцією у нього було вилучено кілька тисяч доларів США та євро. А слідство заявило, що серед грошей, які були вилучені вдома у Андрія Білецького були купюри з кров’ю Колесника. Це не зважаючи на те, що поняті під час вилучення заявили, що всі вилучені гроші були чистими і ніяких слідів крові на них не було.

Наразі слідство триває вже вісім місяців, але жодних слідчих дій з моменту арешту Андрія Білецького (тобто майже чотири місяці) не проводиться. Троє активістів «Патріоту України» без суда і слідства продовжують перебувати за гратами. Очевидно, що їх просто ізолюють, щоб унеможливити їх участь у політичній і громадській діяльності.

А ще через два дні після арешту Андрія Білецького на офіс Харківської «Просвіти» було знову вчинено збройний напад. Група осіб, озброєних кількома пістолетами і невідомими вибуховими засобами вибили вікна в офісі, увірвалися всередину, захопили і спалили всі наявні на той момент в офісі документи, жорстоко побили присутніх в офісі осіб. Серед нападників свідки пізнали двох осіб, які вчинили замах на Андрія Білецького. Але не зважаючи на те, що нападники були затримані міліцією, їх того ж вечора було звільнено.

Отже, на сьогодні відбувається безпрецедентний і абсолютно незаконний тиск влади на своїх позапарламентських опонентів. Шестеро провідних активістів Соціал-Національної Асамблеї з її лідером включно перебувають за гратами за абсолютно сфальсифікованими справами. Троє з них були заарештовані після виходу з лікарні і мали б лікуватися після вогнепальних поранень на денному стаціонарі, але жодної медичної допомоги їм не надавалося. Вся організаційна комп’ютерна техніка та всі зібрані грошові внески міліцією вилучені. А вся організаційна документація (з документами на підтвердження прав власності на комп’ютери і гроші включно) знищена під час нападу на офіс. Жоден з нападників до сьогодні не заарештований, хоча їх особи міліції відомі.

Таким чином, у абсолютно незаконний спосіб теперішня влада не тільки унеможливила участь представників організації «Патріот України» та Соціал-Національної Асамблеї приймати участь у парламентських виборах 2012 року, але й повністю паралізувала діяльність даних організацій. З огляду на все вищезазначене можна зробити висновок, що сьогоднішня влада України не тільки чинить політичні репресії проти своїх політичних конкурентів, але й здійснює відвертий терор проти політично активних громадян власної країни. 

Прикреплённые изображения:
Erik Політичні репресії проти Організації «Патріот України» Erik Політичні репресії проти Організації «Патріот України»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 6
Z-Ber
1 Борис Удальцов (Z-Ber)   • 16:26:17, 25.09.2012 [Материал]

З огляду на все вищезазначене можна зробити висновок, що сьогоднішня влада України не тільки чинить політичні репресії проти своїх політичних конкурентів, але й здійснює відвертий терор проти політично активних громадян власної країни.

А хтось в цьому сумнівався?
Erik
2 Костянтин (Erik)   • 17:15:46, 25.09.2012 [Материал]

Ну в Україні нажаль є і ті, які до піни у рота кричать про любов до Партії Регіонів((((
leshik_zt
3 Алексей (leshik_zt)   • 19:31:45, 25.09.2012 [Материал]

Чем патриот Украины лучше партии Регионов?
Erik
6 Костянтин (Erik)   • 22:58:47, 25.09.2012 [Материал]

Тобі ніколи не зрозуміти, що таке совість і патріотизм, якщо ти задаєш такі питання, ти провокатор і троль. Давай, до побачення)))
РИП
4 Игорь (РИП)   • 20:16:28, 25.09.2012 [Материал]

Бог поможе.
Sams2
5 Александр (Sams2)   • 21:04:25, 25.09.2012 [Материал]

" вистрелили з пістолета,... ...де йому були проведені 2 операції, вилучені 2 свинцеві кулі."
Это глупость или обман? Маленькая ложь вызывает большое недоверие.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо