Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2012 » Сентябрь » 30
amberis ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій»

amberis


Оценка: 3.4/5 Голосов: 22

ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій»

30.09.2012, 22:58:20 2883 3.4 32

«Якщо ви не займаєтеся політикою,
то політика займеться вами»
Отто Бісмарк, чи то Перикл, чи то Гладстон,
чи то Черчилль, чи то Монтелабер.
Ці слова, адресовані мені колись на парі викладачем з політології, напевно переслідуватимуть мене до скону.
Одне діло, коли бачиш політичне безглуздя по телебаченню чи читаєш про нього в новинах, і зовсім інше - коли воно приходить до твого двору.
Причиною цієї статті став нездоровий інтерес представників ВО «Свобода» до вул. Хлібної загалом і двору будинку за адресою вул. Хлібна, 39/19 зокрема.
Трохи передісторії:
Спочатку, в січні 2011 року, депутат міської ради від ВО «Свобода» Валентин Стойко з якогось дива почав вимагати перейменувати вул. Хлібну на честь Романа Марчака. Був осміяний житомирянами і мешканцями вищевказаної вулиці але своїх намірів не покинув (http://zhzh.info/news/2011-01-27-9157).
В жовтні того ж року,  Валентин Стойко з власного депутатського фонду зненацька виділяє 5000 грн. на облаштування дитячого майданчика по вул. Хлібній 39/19 (http://reporter.zt.ua/news/4525-miska-rada-dala-zelene-svitlo-dlya-budivnitstva-ukrayinskoyi-tserkvi). Вчинок депутата мешканців звичайно здивував але ж подарованому коню як то кажуть... Майданчик був встановлений в січні того ж року (на щастя зима тоді видалась досить теплою :) )
        
фото від 10.01.2012 (звертаємо увагу на витоптану доріжку за турніками)
До комплекту майданчика входило: лавка (на передньому плані), гойдалка, пісочниця з грибком і турнік. Була ще дерев’яна горка але вона настільки програвала своїй існуючій добротній залізній «політичній» і «історично некоректній» конкурентці часів комуністичного тоталітарного режиму кінця 80-х початку 90-х років, що її прибрали подалі з очей до сусіднього двору.
Дивний збіг обставин але одночасно з монтажем дитячого майданчика несподівано відбулося розширення автомобільної стоянки за бойлерною. Вона і наразі в недобудованому стані (бабусі у дворі подейкують що будівництво припинили як самозахоплення прибудинкової території але хто їм йме віри?) Це будівництво не викликало особливих нарікань з боку мешканців, оскільки знаходиться за будівлею бойлера і нібито покликано розвантажити двір від приватних авто.

 
Повернемося у наш час.
Зранку, 26 вересня о 8:30, у дворі були помічені дивні дядьки східної зовнішності які проводили замірювання землі, а вже ввечері через весь двір по діагоналі пролягла траншея під асфальтну доріжку.


Жодних «благоустроїв» двору з боку кооперативу «Полісся» (до якого належить будинок по вул. Хлібній, 39/19) не передбачалося, доцільність з мешканцями двору не обговорювалася. На сполох забили бабусі-старожили і, оскільки більшисть мешканців вдень працюють, намагалися зупинити робітників із зовнішністю турецьких гастарбайтерів. Але марно.
Головний інженер кооператив «Полісся», Сергій Петрович, в телефоній бесіді пояснив, що будівництво доріжки на прибудинковій території відбувається без його відома і узгодженя. Але пообіцяв з’ясувати що відбувається і хто замовник. І вже за декілька годин повідомив що ініціатором «покращення» є депутат житомирської міської ради від ВО «Свобода» Сергій Онищук. Призупинити будівництво для з’ясування причин і обставин такого вчинку депутата головний інженер відмовився через брак повноважень(!) і порадив звернутися до суду або до інспекції з благоустрою міста, куди і було направлено відповідний запит. Наразі мешканці чекають на рішення інспектора з благоустрію, а тим часом технічні роботи вже завершено.


Що ж так обурює мешканців будинку по вул. Хлібна, 39/19? Адже в той час, коли всі інформери і місцеві телевізійні канали розповідають про жахливий стан доріг в місті, така подія повинна була б стати яскравим прикладом владі як потрібно працювати! Е, ні! Шановні ще раз уважно перегляньте останні фото:
1. До якого з під’їздів будинку веде новий «благоустрій»? До жодного!
2. Дорога «розрізає» двір, порушуючи його цілісність і практично робить його прохідним як для сторонніх пішоходів, так і для водіїв малогабаритних транспортних засобів (велосипедів, скутерів, мотоциклів тощо) для чого заздалегідь облаштовані відповідні з’їзди - і це в загальному не йде на користь як мешканцям дому, так і екології двору в цілому.
3. Зверніть увагу на стан існуючих під'їзних доріг. Вони першочергово потребують ремонту. Але, очевидно, політично вигідно покласти новий асфальт в зеленій зоні двору :)))
4. Асфальт пролягає якраз через історичний дворовий футбольний майданчик на якому зросла не одне покоління мешканців двору. Це практично ставить хрест на дворовому міні-футболі, яким так «опікується» ВО «Свобода» організовуючи відповідні змагання і Кубки.
Останнє особливо обурює мешканців. Всі добре пам’ятають підлітка Сергія Онищука який до свого депутатства особисто ганяв тут м’яча, грав в «квадрат» і гасив об бойлер в «пушку»...
5. Окремо дивує що для технічних робіт патріотичної політичної сили були запрошені гастарбайтери. Невже житомирський автодор випускає некваліфікованих спеціалістів, якім навіть прокладання пішохідної доріжки неможливо довірити??? Чому депутатський (якщо він звичайно депутатський) кошт пішов не робітникам «титульної нації»? Чому б не було підтримати вітчизняного виробника? Але це питання, яке напряму до справи не торкається, тому облишимо його на розсуд прибічникам ВО «Свобода».

Наразі мешканці будинку по вул. Хлібній, 39/19 вимагають від ініціаторів будівництва прибрати свій новобуд з двору і повернути йому, за можливістю, попередній вигляд. Про свої «геніальні» ідеї з «покращення» двору повідомляти заздалегідь і ОБОВ’ЯЗКОВО виносити на обговорювання на ЗАГАЛЬНИХ зборах мешканців двору, а не на стихійних мітингах своєї політичної сили. Відповідно вимагаємо від лідера житомирського осередка ВО «Свобода» Сидіра Кізіна взяти справу з демонтажу під власний контроль.

Прикреплённые изображения:
amberis ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій» amberis ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій» amberis ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій» amberis ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій» amberis ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій» amberis ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій» amberis ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій» amberis ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій» amberis ВО «Свобода» і дворовий «благоустрій»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 32
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 00:01:48, 01.10.2012 [Материал]

Предвыборный анацефализЬм.
Юрко
2 Юрій Градовський (Юрко)   • 09:52:05, 01.10.2012 [Материал]

<<25 джавахарлал нюру telefon (Вчера 21:34:15)
Вот именно. И политика тут, скорее всего, не при чём.>> http://zhzh.info/news/2012-09-30-13955

Вибірковість у Вас, пане Дмитре.
amberis
3 Інгварь (amberis)   • 12:47:49, 01.10.2012 [Материал]

То прибирати цей «благоустрій» турецькі гастарбайтери будуть чи ні?
as
4 Сегрій (as)   • 13:19:56, 01.10.2012 [Материал]

"Дивний збіг обставин але одночасно з монтажем дитячого майданчика несподівано відбулося розширення автомобільної стоянки за бойлерною."

Вы как автор не могли не заметить, что по еще более странному совпадению в соседнем квартале прорвало канализационную трубу. Бабусі у дворі знову подейкують, що це всесвітня змова. Але ви ,"шановний" авторе, вже точно знаєте, що і тут винна "Свобода"
amberis
6 Інгварь (amberis)   • 17:36:41, 01.10.2012 [Материал]

ті ж самі бабусі подейкують, що саме на таких умовах і був «подарований» дитячий майданчик... ;)
as
8 Сегрій (as)   • 19:02:59, 01.10.2012 [Материал]

А на яких саме умовах?
И если можно акцент сделайте на том какое отношение имеет "Свобода" к стоянке за бойлерной

Без ответа на этот вопрос все, что вы написали имеет характер дешевой сплетни.
Думаю многим это интересно. И представитель "Свободы", возможно прокоментирует.
amberis
10 Інгварь (amberis)   • 19:24:03, 01.10.2012 [Материал]

Встановлення майданчика з розширенням автостоянки. А тепер мешканцям цікаво: чи не входить автостоянка до того самого подарунку Валентина Стойка? А також чому доріжку завершили ударними темпами, а стоянку ще ні? :)
as
19 Сегрій (as)   • 20:36:08, 01.10.2012 [Материал]

А по сути вопроса ничего конкретного.
Почему-то я так и думал, что все сведется к банальной демагогии
amberis
20 Інгварь (amberis)   • 20:39:43, 01.10.2012 [Материал]

Яке питання - така й відповідь. Ми тільки починаємо з’ясовувати що відбувається у власному дворі.
as
21 Сегрій (as)   • 20:47:17, 01.10.2012 [Материал]

Вопрос простой и конкретный. Повторю еще раз:
А на яких саме умовах?
А вот ответ-это образец демагогии.
amberis
23 Інгварь (amberis)   • 21:59:45, 01.10.2012 [Материал]

На умовах : депутат від «Свободи» «дарує» двору майданчик, натомість мешканці двору будуть «не проти» розширення і облаштування автостоянки. Наразі ця інформація не є підтвердженою і також перевіряється. Маю надію, що з четвертого разу вам все стало зрозуміло.
as
30 Сегрій (as)   • 10:13:25, 02.10.2012 [Материал]

Да , уже окончательно стало понятно, что вы, с виду интеллигентный человек, а на деле обычный демагог и политикан.
amberis
31 Інгварь (amberis)   • 17:19:23, 02.10.2012 [Материал]

:) О, так! Сплю і бачу себе політиком! :))))))))
на 33 байдуже на обидва сенсові навантаження - дивись епіграф. Хтось відповість навіщо депутат від ВО «Свобода» сплюндрував двір в якому виріс?
ПривидзГаю
32 Олесь (ПривидзГаю)   • 18:23:04, 06.10.2012 [Материал]

Політикан і політик - різні смислові навантаження.
Юрко
5 Юрій Градовський (Юрко)   • 15:03:08, 01.10.2012 [Материал]

А Ви б направили звернення до депутата Онищука.
amberis
15 Інгварь (amberis)   • 20:21:09, 01.10.2012 [Материал]

Ми з ним вже цілком мирно поспілкувались ще 26 вересня. На жодне з вищенаведених в тексті запитань він логічної відповіді так і не дав.
Відкритим зостається питання: кому з мешканців будинку Хлібна, 39/19 покращив життя цей «благоустрій»?
telefon
7 джавахарлал нюру (telefon)   • 18:49:54, 01.10.2012 [Материал]

Нет, Юрий, не избирательность, а логика.
Фермеров часто жгут. И без разделения на партии. По разным причинам. Чаще всего, из зависти.

А вот дворы нам ремонтируют ТОЛЬКО ПЕРЕД ВЫБОРАМИ!!!

А вот фермеру я, в любом случае, желаю получить страховку и отстроить повреждённое помещение. И чтобы поджигателя нашли и наказали, даже если он депутат от ПР.)
Юрко
9 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:10:03, 01.10.2012 [Материал]

І що, Онищук ходив і розповідав всім, що саме "Свобода" ремонтує двір?
amberis
11 Інгварь (amberis)   • 19:26:44, 01.10.2012 [Материал]

«Свобода» це зробила чи інша політична сила - це зроблено без врахування жодних інтересів мешканців дому по вул. Хлібній, 39/19. В цьому може переконатися кожен бажаючий прийшовши до двору і поспілкувавшись з мешканцями.
Юрко
13 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:59:23, 01.10.2012 [Материал]

Та й Рижук нікого не питає, ріжучи дерева та кладучи асфальт. Я суті не можу зрозуміти: Стойко приватизовує стоянку? Чи Онищук доріжку? І який зв'язок між стоянкою та доріжкою?
amberis
14 Інгварь (amberis)   • 20:15:14, 01.10.2012 [Материал]

І все вам треба розжовувати :) На прибудинковій території ведуться роботи не на користь мешканців будинку і без попереднього узгодження як з громадою двору, так і з кооперативом який обслуговує будинок. Мешканці обурені таким «покращенням» і вимагають прибрати його з двору. Тепер суть зрозуміла?
Зараз з’ясовуємо на якій підставі це відбулося і як це непорозуміння швидко і безболісно прибрати повернувши двір до попереднього, безпечного, вигляду. Чи може у ВО «Свободи» інші плани? Може це якраз та сама «вулиця» яку можна назвати на честь якогось з ваших «хероїв»?
Юрко
17 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:26:44, 01.10.2012 [Материал]

Ну, гаразд - щось комусь не подобається. А "Свобода" тут до чого?
amberis
18 Інгварь (amberis)   • 20:34:19, 01.10.2012 [Материал]

Ну так ініціатива чийого представника і за чиї кошти виконана? Як накосячити - будь ласка, а признати свою помилку й виправити - звиняйте? :)
Юрко
22 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:50:13, 01.10.2012 [Материал]

Жодного рішення чи наказу щодо ремонту подвір'я ні по вулиці Хлібній, ні на будь якій іншій вулиці міста, міська організація ВО "Свобода" не ухвалювала. Та й не могла ухвалювати - така діяльність не визначена Статутом.
amberis
24 Інгварь (amberis)   • 22:03:04, 01.10.2012 [Материал]

О!Тобто ви підтверджуєте що тут - власна ініціатива депутата від ВО «Свобода», житомирським осередком не ухвалена?
Юрко
25 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:54:45, 01.10.2012 [Материал]

А Ви на повному серйозі вважаєте, що рішення про залатування ямок в асфальті приймає конференція Партії регіонів? Чи, може, училище культури своїм наказом зобов'язало Шурпана брати по 15 гривень за вхід на перегляд фільмів?
amberis
26 Інгварь (amberis)   • 23:08:01, 01.10.2012 [Материал]

:D Уважно читайте афіші« Клубу Елітарного Кіно» - там чорним по білому написано що то за кошти :D Ви ще напишіть що за кожне розміщення інформації про культурну подію міста мені виплачується вагомий гонорар :D
Чим ще спробуєте «скомпрометувати»?

P.S. Доречі, в Житомирі є училище культури? О_о
Юрко
27 Юрій Градовський (Юрко)   • 23:13:08, 01.10.2012 [Материал]

Конференція ПР приймала рішення про ремонт доріг в Житомирі?
amberis
28 Інгварь (amberis)   • 23:14:48, 01.10.2012 [Материал]

Ви підтверджуєте що тут - власна ініціатива депутата від ВО «Свобода», житомирським осередком не ухвалена?

на 30. Ну так хай би й шли на ремонт і на благоустрій навіщо ж рідний двір плюндрувати?
Юрко
29 Юрій Градовський (Юрко)   • 23:24:00, 01.10.2012 [Материал]

Як все занедбано... Депутатські кошти виділяються з бюджету міста і витрачаються на впровадження різних міських програм, прийнятих сесією. В основному, це різноманітні ремонти та благоустрої.
amberis
16 Інгварь (amberis)   • 20:25:43, 01.10.2012 [Материал]

Тут не йде мова про ремонт. Мова йде про абсолютно нелогічний і непотрібний мешканцям благоустрій і, відповідно, марно потрачені депутатські кошти.
amberis
12 Інгварь (amberis)   • 19:31:51, 01.10.2012 [Материал]

Не в назві політичної партії справа... :(


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо