Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2012 » Ноябрь » 6
amberis ПРО Читання. Мар’яна Савка запрошує житомирян «На каву до Львова»

amberis


Оценка: 3.4/5 Голосов: 5

ПРО Читання. Мар’яна Савка запрошує житомирян «На каву до Львова»

06.11.2012, 03:20:42 8424 3.4 0

Мар’яну Савку недарма називають найжіночнішою поетесою сучасності. Її вірші огортають, зігрівають та повертають у давно забуті спогади. Головний редактор і співзасновник «Видавництва Старого Лева» - поетеса, автор дванадцяти книг, серед яких і дитячі, зокрема віршована «Казка про Старого Лева», яка потрапила у престижний світовий каталог дитячої літератури «Білі ворони - 2012». Перекладач, громадський діяч, член Ради Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва, віце-президент літературної премії «Великий Їжак». Творчість поетеси перекладена польською, англійською, білоруською, російською, литовською мовами. Окрім того, Мар’яна Савка - Член АУП і НСПУ та лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Василя Стуса за книги поезій (2003).

Гості зустрічі зможуть почути як нові вірші авторки, так і переосмислити вже відомі. Мар’яна Савка презентує також серію «шоколадних» книг, які кожен бажаючий зможе придбати у «Львівській майстерні шоколаду» або під час зустрічі.

Перша прем’єра - «На каву до Львова» - збірка віршів українських поетів від класиків Василя Симоненка та Миколи Вінграновського до наших сучасників Богдана-Ігоря Антонича та Віктора Неборака. З цією книгою ви відчуєте атмосферу міста Лева, його кавовий аромат та дощовий настрій, побачите його вузенькі вулички таВисокий Замок. Ця збірка віршів для тих, хто крізь час та кілометри прагне відчути романтику Львова.

Друга книга серії - «Шоколадні вірші про кохання» - талісман для закоханих.  До неї увійшли вірші поетів кількох поколінь сучасності - поруч із текстами Віктора Неборака і Тараса Федюка вірші Маріанни Кіяновської, Галини Крук, Мар'яни Савки, Дмитра Лазуткіна і молодших - Романа Рудюка, Ірини Шувалової та зовсім молодих - Марусі Весни, Соломії Савки. Загалом - 17 авторів.

Про сучасну українську поезію, найкращі твори для дітей, творчу атмосферу міста Лева та власні секрети натхнення Мар'яна Савка розповість на зустрічі, яка відбудеться у середу, 7 листопада, о 14:15 в коледжі культури та мистецтв імені Івана Огієнка - вул. Першого травня, 22-А.

Прес-конференція для журналістів почнеться о 12:00 в «Львівській майстерні шоколаду» - Майдан Перемоги, 7.


Прикреплённые изображения:
amberis ПРО Читання. Мар’яна Савка запрошує житомирян «На каву до Львова»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо