Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Hydrogenaza » 2012 » Ноябрь » 6
Hydrogenaza «Казки, які збирає маленька Маґдалена»

Hydrogenaza


Оценка: 3.5/5 Голосов: 13

«Казки, які збирає маленька Маґдалена»

06.11.2012, 11:36:52 1885 3.5 2

© проект видання книжки для дітей


Видання книжки для дітей, в основу якої лягли справжні пригоди дівчинки на ім'я Маґдалена. Вона подорожувала через два американські континенти, і збирала старовинні та новітні казки у багатьох країнах



Ця книжка унікальна тим, що її створило саме життя. Залишилося записати й упорядкувати всі події та пригоди, які сталися з героїнею «Казок...» Маґдаленою, у мандрівці через Північну, Центральну та Південну Америки. У 2010 році Маґдалена вирушила в подорож через 12 країн і територій: США, Мексику, Гватемалу, Гондурас, Нікарагуа, Панаму, Карибські о-ви, Колумбію, Еквадор, Перу, Болівію, Аргентину, і за рік дісталася до краю світу – Вогняної Землі. Звісно, в реальному житті її супроводжувала мама, автор проекту Діана Карпенко-Кантер.

А в книжковій історії, Різдвяного ранку Маґда просто виходить зі своєї хатки, де живе з батьками. Вона йде в гості до мудрого дідуся, котрий оселився на краю села, щоб послухати його різдвяну казку. У рюкзачку малечі — її губна гармоніка, кілька іграшок, книжки та улюблений маленький табуретик.



Що може трапитися з маленькою дитиною, якщо вона вийде з дому сама? Які тільки небезпеки не спадають на думку батькам: зіб'є машина, вкусить собака, дитина загубиться… Тим часом, усі діти знають, що за дверима дому на них чекає сила-силенна пригод: справжнє, незнане і загадкове ЖИТТЯ! З допомогою веселих колядників дівчинка дістається до помешкання дідуся. Слухаючи його казки, вона засинає. А прокидається вже на іншому континенті — у гігантському мегаполісі з будинками, які сягають хмар, місті Нью-Йорк. Щоб знайти дорогу додому, вона вирушає на пошуки мудреців — казкарів: у Мексиці зустрічає талановитого музиканта, на Карибських островах — старого індіанця племені Куна Яла, в Гондурасі — зірку шоу-бізнесу і т.д. Усі вони розповідають їй дивовижні історії свого народу і підказують подальший шлях.



Йдучи через континенти, Маґдалена отримує відповіді на свої дитячі, а часом дорослі «ЧОМУ?». Чому кактуси колючі? Чому бувають чорні люди? Чому в деяких країнах люди не їдять яблука з дерев, а ходять купувати їх в супермаркети? Чому на місцях пишних садів будують бетонні будівлі? Навіщо вигадали кордони? Чому пересушили ріки і купаються в душі? І чому мексиканці їдять чілі, коли сира цибуля така смачна?



Куди приведуть дівчинку її цікавість та щире захоплення світом, можна буде прочитати в «Казках народів світу, які збирає маленька Маґдалена».

Бюджет проекту складає 21 000 грн. Ця сума покриє витрати на редагування, переклад казок та ілюстрування. Проектом вже зацікавилися видавці. Тож є всі шанси, що решту витрат на гонорар дизайнеру, верстку та друк покриє саме видавництво. Якщо сума внесків перевищить вказану, надлишок піде на презентацію проекту в обласних центрах України та буде закладений у бюджет на наступну експедицію Маґдалени за казками в Азію.

Після видання книжки буде завершено постпродакшн серії дитячих фільмів про пригоди Маґдалени, які знімалися під час мандрівки дівчинки Америкою Анонс до першої, української, серії, можна подивитися вище. Також планується продовження — мандри Маґдалени в пошуках казок, в Азію, Африку та Європу.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 12:31:18, 06.11.2012 [Материал]

Очень позитивный проект!!!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо