Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Іскандер » 2012 » Декабрь » 3
Іскандер Скоту валюта не потрібна? Ч.3

Іскандер


Оценка: 2.3/5 Голосов: 6

Скоту валюта не потрібна? Ч.3

03.12.2012, 18:32:49 1848 2.3 0

Завтра ВРУ може знову розглянути законопроект про податок на продаж валюти, який, як раніше повідомлялось, мали знову подати до ВРУ.

За інформацією "Економічної правди", у ВРУ зареєстровано два нові законопроекти, якими пропонується ввести збори до ПФ з операцій з продажу готівкової іноземної валюти як з фізичних, так і з юридичних осіб.

Так, згідно з законопроектом законопроект № 11470, ініціатором якого є позафракційний нардеп В.Шаманов, пропонується  ввести 10% збір до ПФ з суми операцій з продажу готівкової іноземної валюти фізичними особами.
Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект має на меті збільшити надходження до Пенсійного фонду, зменшити доларизацію економіки та створити правові передумови для збільшення довіри населення країни до національної валюти України.
"З цією метою передбачено встановити, що фізичні особи при здійсненні операцій з продажу іноземної валюти за готівкову гривню мають сплачувати збір до Пенсійного фонду у розмірі 10% від суми операції", - йдеться у документі.
Як зазначається у документі, звільнення від сплати збору буде відбуватися лише у випадку, коли належні громадянину суми в іноземній валюті будуть продані ним за готівкову гривню безпосередньо у момент отримання.

Поряд з тим, згідно з альтернативним законопроектом законопроектом №11470-1, автором якого є народний депутат Андрій Павловський, пропонується ввести 15% збір до ПФ з суми операцій з продажу готівкової іноземної валюти юридичними особами.
"З метою обмеження валютних махінацій юридичних осіб, що становлять загрозу стабільності пенсійної системи та курсу національної валюти, передбачається відрахування юридичними особами до Пенсійного фонду при здійсненні операцій з продажу іноземної валюти за готівкову гривню збору у розмірі 15% від суми операції", - йдеться у документі.

Як відомо, 16.11.12  депутат ВРУ, голова комітету з питань фінансів, банківської справи, податкової та митної політики В.Хомутиннік зареєстрував у парламенті законопроект №11433, що передбачає введення збору в ПФ з продажу фізособами готівкової валюти у розмірі 15% суми угоди, та 20.11.12 його відкликав.

Про однозначні наміри влади провести законопроект про податок на продаж валюти також свідчать наміри глави Нацбанку С.Арбузов, який 26.11.12 заявив, що Верховній раді необхідно прийняти закон про введення 15% збору до ПФ з продажу фізособами готівкової іноземної валюти. За його словами, даний закон буде добре захищати інтереси людей. С.Арбузов підкреслив, що основним позитивом такого документа є введення заходів щодо недопущення спекуляцій на валютному ринку.

Очевидно, що враховуючи можливий резонанс від прийняття такого "оброку” для громадян країни, ініціатори вирішили здійснити такий сумнівний, з точки зору здорового та економічного глузду, закодавчий крок руками т.з. "тушок”.

У своєму минулому блогу, я розмірковував над безглуздістю і шкідливістю подібних кроків по боротьбі із валютними спекуляціями на ринку, які радше схожі на мародерство влади проти власного народу.

І наостанок "найцікавіше". Перший заступник керівника фракції ПР у ВРУ М.Чечетов підтвердив виданню "Комсомольская правда в Украине" інформацію про те, що парламент 4 грудня проголосує за введення 15% податку на продаж валюти, якщо Нацбанк вирішить внести цей закон.

"Треба виправити ситуацію, коли брудні спекуляції певних фінансових структур похитнули курс гривні. Ми в Раді навіть не прийняли, а просто обговорили цей закон - і долар вже стабілізувався. Так що треба продовжувати", - сказав він в інтерв'ю виданню".

Уявляєте?

На що сподіватись нам, "пересічним”? Невже всі ми змирились із тезою, що і далі нас можна запросто вважати за "бидло”?! ...не хочу в це вірити.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо