Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Іскандер » 2012 » Декабрь » 18
Іскандер Однією _опою на два стільці одразу? Льогко!

Іскандер


Оценка: 2.3/5 Голосов: 11

Однією _опою на два стільці одразу? Льогко!

17.12.2012, 23:41:53 1618 2.3 12

Чи можливо однією _опою всістись на два стільці одразу? Виявляється "можна”!

"Україна може бути ОДНОЧАСНИМ членом Митного союзу і зони вільної торгівлі з Європейським Союзом” - заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара.

"В чому різниця між МС і ЗВТ з ЄС? МС - це наддержавна організація, яка встановлює правила торгівлі у якомусь певному центрі, і не національні органи встановлюють, а встановлює нарада МТ. ЗВТ - це фактично переговірний процес, з приводу кожної групи товарів, тобто тут немає наднаціональної якоїсь пристройки", - зазначив він.
"Чи можна бути там і там? Теоретично можна. Якщо у МС буде зона поглибленої торгівлі з країнами ЄС, то тоді Україна може бути членом МС. Ніяких суперечностей немає", - запевняє "регіонал".

В свою чергу екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що такий вступ буде незаконним.
"Якщо у нас є чітко визначений законом напрямок, який прописаний в законі "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики", і цей напрямок називається вступ до ЄС, то все інше є незаконним", - зазначив екс-міністр.
"Закон формальна перешкода, і власне президент не може, діючи навіть в своїх повноваженнях, порушувати існуючий сьогодні закон", - додав він.

Як відомо, у вівторок президент Віктор Янукович відвідає з візитом РФ. За чутками, там він може підписати угоду з МС.

Очевидно, що оточення Президента, в своїй більшості не бажаючи вступу до МС, буде намагатись
зіграти у гру із російським президентом. На фоні економічного колапсу, з метою його відтермінування на деякий час, такий життєво необхідний "дешевий газ”, на думку Банкової, є достатньою підставою для ризикованої гри із Кремлем. 


НМД, завтра гарант Конституції очевидно підпише такий собі "протокол про намір” або "Меморандум про співпрацю” в очікуванні "дешевого газу”, пообіцяючи прийняття остаточного рішення про "вступ” після проведення рефендуму. Адже, як вище зазначалось, для вступу у МС потрібні зміни до Конституції України та ряду інших Законів, зокрема і "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики". 

Звертаю увагу, що чинний, нещодавно ухвалений, Закон про референдум дозволяє внести зміни у Конституцію БЕЗ участі ВРУ! 

Уявляєте ймовірні загрози?

Разом з тим, враховуючи темперамент та апетит російського керманича, боюсь, що переможцем у цій грі український президент не стане. Адже "трішки вагітним бути не вдасться”...

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 12
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 13:05:43, 18.12.2012 [Материал]

ЦИТАТА: ""Україна може бути ОДНОЧАСНИМ членом Митного союзу і зони вільної торгівлі з Європейським Союзом” - заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара."
Для регионалов нет ничего невозможного.
Жюль Верны.

Между прочим, кто что думает по поводу НЕСОСТОЯВШЕЙСЯ поездки?
Сработали угрозы объеопы, Путин, услышав о плане "два стула" отказался от встречи или попросту ВПП в Борисполе или в Москве обледенела? Что другое?
Іскандер
3 Іскандер (Іскандер)   • 14:33:49, 18.12.2012 [Материал]

Звичайно, варіантів ЧОМУ? може бути кілька.
Але я все ж схиляюсь до "Путин, услышав о плане "два стула" отказался от встречи". Або ж обіцяна знижка ціни за газ на 5 років була таким собі запобіжником ВВП від відмови ВФЯ за зобов'язаннями щодо вступу до МС (у разі відмови від вступу довелося б повертати кошти, які не були сплачені відповідно до наданої знижки). І ВФЯ врахував всі "за" та "проти" і відмовився від повторного кидка, як із "харьковскімі соглашеніямі", очевидно будучи не готовим цілком і повністю віддатись в обійми МС.
Іскандер
5 Іскандер (Іскандер)   • 15:02:31, 18.12.2012 [Материал]

До речі, ось цікава думка В.Портнікова стосовно того, що "не відбулось". http://rus.newsru.ua/columnists/18Dec2012/putinobman.html
telefon
2 джавахарлал нюру (telefon)   • 14:20:16, 18.12.2012 [Материал]

Появились сообщения, что широко разрекламированный визит за дешёвым газом оказался ПУКом - громкий шум, запах дешёвого газа - и пустота.
Помощник Путина сказал, что НЕТ ОКОНЧАТЕЛЬНЫХ ДОГОВОРЕННОСТЕЙ.
http://tyzhden.ua/News/67915
blond
4 larissa (blond)   • 15:02:11, 18.12.2012 [Материал]

Да- тоже читала, что Янек отменил визит, думаю, что был какой-то острый сигнал с ЕС.
Іскандер
6 Іскандер (Іскандер)   • 15:04:09, 18.12.2012 [Материал]

Є і інша інфа, що зустріч була скасована САМЕ за ініціативи Кремля і буцімто тоді, коли ВФЯ ВЖЕ був у РФ http://izvestia.ru/news/541787#ixzz2FP6d7VqE
blond
7 larissa (blond)   • 15:17:14, 18.12.2012 [Материал]

Если это правда, то это настоящая Ганьба!!! Даже не предупредили перед выездом!
Іскандер
8 Іскандер (Іскандер)   • 15:29:25, 18.12.2012 [Материал]

А Ви забули, як відбувалась минула зустріч у Криму, коли ВВП запізнився на 4 години?
blond
9 larissa (blond)   • 15:41:19, 18.12.2012 [Материал]

Януковича уговорили не спешить в ТС - может, договоримся с Европой, - эксперты
18 декабря 2012 | 14:25
Причины переноса визита Януковича в Россию могут быть самыми разными, считает эксперт, председатель правления Центра прикладных политических исследований "Пента" Владимир Фесенко. Об этом он сказал в эксклюзивном комментарии для Podrobnosti.ua.

"Нельзя полностью исключать фактор здоровья, - отмечает он. - В последнее время многие визиты Путин отменял именно из-за состояния здоровья, хотя официально, конечно, назывались другие причины".

Вместе с тем, эксперт считает, что визит мог быть перенесен и по другим причинам. "Согласование договоренностей в последний момент сорвалось, хотя дата визита была уже назначена. Возможно, не удалось достичь компромисса по проекту документов, Украина не была согласна с принципиальными позициями. Соответственно, смысла ехать не было", - отметил он.

Возможно и иное развитие ситуации. По мнению эксперта, документы могли быть готовы, и одна сторона окружения Януковича убеждала его в том, что надо ехать в Москву и подписывать бумаги. Однако в последний момент вторая сторона смогла убедить президента не торопиться с визитом: во-первых, из-за внутриполитических рисков, а во-вторых - из-за возможного потепления в отношениях с Евросоюзом. "В последнее время европейцы демонстрируют гибкость по отношению к Украине. Недавно была назначена дата саммита Украина-ЕС, появилась надежда на подписание Соглашения об ассоциации с Евросоюзом", - сказал Фесенко.

По мнению эксперта, после, на основе договоренностей с европейцами, можно было бы вести переговоры с Россией. "Тогда появилась бы возможность использовать европейский фактор в переговорах с Москвой", - отметил он.

Вместе с тем, основной причиной отмены визита Януковича в РФ эксперт считает наличие в документах "моментов, которые не устраивали украинскую сторону".

Со своим коллегой согласен и политолог, директор центра политических исследований Сергей Таран.

"Скорее всего, условия, на которых Россия предлагает нашей стране войти в Таможенный Союз - слишком жесткие, они предполагают смену геополитического выбора Украины", - отметил он.

Кроме того, по словам политолога, в последее время у руководства Евросоюза наблюдается понимание того, что необходимо находить компромисс в отношениях с Украиной. "Именно это и побудило Януковича изменить дату визита в Россию", - убежден Таран.
Как ранее сообщалось, директор Центра политических исследований и конфликтологии Михаил Погребинский считает, что на отмену визита президента Украины Виктора Януковича в Россию мог повлиять его разговор с президентом Европейской комиссии Жозе Мануэлем Баррозу.

"По состоянию на позавчерашний вечер, по моей информации, было все согласовано, речь шла о подписании некого документа о постепенном присоединении Украины к Таможенному союзу. Что произошло вчера, сложно сказать. Кроме разговора с Баррозу, ничего особенного не было. Мог ли повлиять разговор с Баррозу на оценку документа украинской стороной - мне трудно сказать, но я этого не исключаю", – сказал он.

Подробности
коррупционер
10 владимир (коррупционер)   • 19:30:24, 18.12.2012 [Материал]

можно смеятся..можно пропускать мимо ушей но этот вариант рассматривается вполне серьезно...и как мы видим общественное мнение уже подготавливают....

слава богу что оппозиция в раде зубастая.
Іскандер
11 Іскандер (Іскандер)   • 10:34:33, 19.12.2012 [Материал]

Маю сумніви щодо її "зубатості"...
------------------------------------

"Україна пропонувала свій вступ до ЄврАзЕС із обіцянкою продовжити інтеграцію до МС після ліквідації всіх перешкод, у тому числі конституційних обмежень.
Але цього Москві виявилося недостатньо. () У Кремлі пам'ятають, що один з колишніх членів ЄврАзЕС - Узбекистан - у свій час призупинив членство в цій організації.
Україна, одержавши жадану знижку на газ, також могла б відмовитися від продовження процесу вступу до МС, а згодом за прикладом своїх узбецьких колег і зовсім вийти з ЄврАзЕС.
У Кремлі стверджують, що ще у ніч на вівторок стала очевидна безглуздість зустрічі, після чого сторони домовилися відмовитися від неї". http://www.pravda.com.ua/news/2012/12/19/6980041/
коррупционер
12 владимир (коррупционер)   • 11:34:49, 19.12.2012 [Материал]

на 11.
жду субботы...выйдет зн там будет все подробно...у них хорошие конфиденты...надеюсь мостовая сама лично разьяснит что почем.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо