Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » DozoR » 2013 » Март » 30
DozoR В Богунському райвідділі міліції перевірили дотримання прав людини.

DozoR


Оценка: 5.0/5 Голосов: 3

В Богунському райвідділі міліції перевірили дотримання прав людини.

30.03.2013, 12:38:47 2223 5.0 1

26 березня 2013 року працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відвідали органи та підрозділи УМВС України у Житомирській області.

У ході візиту вивчався стан дотримання прав людини у діяльності Богунського районного відділу міліції УМВС міста Житомира та ізолятора тимчасового тримання цього ж відділу.

Під час перевірки було виявлено, що наявний пандус не забезпечує безперешкодного доступу маломобільних груп населення до адміністративної будівлі райвідділу. Також відсутній вільний доступ до приймальні громадян, власне приймальня не облаштована. Неналежним чином здійснюється облік доставлених, відвідувачів та запрошених до райвідділу осіб, не налагоджена робота щодо інформування про центри з надання безоплатної правової допомоги затриманим.

У райвідділі не виконується «Положення про кімнати для проведення слідчих дій в органах і підрозділах внутрішніх справ України». Кімната для проведення слідчих дій відсутня, внаслідок чого слідчі дії та інші передбачені законодавством України заходи (опитування, побачення із захисником тощо), необхідні для повного, всебічного й об’єктивного дослідження обставин учинення злочинів за участю осіб, затриманих за підозрою в їх вчиненні, проводяться у будь-яких приміщеннях.

Наявність корисної площі у кімнатах КЗД (затриманих та доставлених) чергової частини  на одну утримувану особу не відповідає національним та міжнародним стандартам. Кімнати КЗД не забезпечені медикаментами та медичним інвентарем.

Під час відвідування ізолятора тимчасового тримання (ІТТ), підпорядкованого зазначеному райвідділу, також були виявлені недоліки, які негативно впливають на дотримання прав людини.

Корисна площа на одну утримувану особу окремих камер не відповідає національним та міжнародним стандартам. Камери не обладнані радіодинаміками, підключеними до радіотрансляційної мережі, що не дає можливості утримуваним в ІТТ особам регулярно одержувати суспільно важливу інформацію. Утримувані особи не мають постійного доступу до гарячої води.

Забезпечення ІТТ медикаментами та медичним інвентарем не відповідає встановленим нормам. Встановлено, що не всі виведення затриманих і взятих під варту осіб з камер реєструються у відповідному журналі.

Як позитивний показник можна відзначити належний загальний санітарний стан приміщень обох установ.

За результатами візиту, детальний перелік виявлених недоліків, а також пропозиції щодо їх усунення, будуть надані Міністерству внутрішніх справ задля відповідного реагування.


Джерело.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 13:06:43, 30.03.2013 [Материал]

ППР.
посидели, поп....., разошлись...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо