Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Іскандер » 2013 » Май » 31
Іскандер "Как жить?" Як ГРОМАДЯНИ!

Іскандер


Оценка: 3.9/5 Голосов: 11

"Как жить?" Як ГРОМАДЯНИ!

31.05.2013, 13:17:05 1461 3.9 6

"Как жить-то дальше будем, а, житомиряне?" - запитує ВиК.

Думаю, блог, що розміщую нижче, дає чітку відповідь на його питання.



Азаров правий – досить скиглити...

На всіх форумах, незалежно від теми допису, чую постійні закиди на адресу опозиції: не така, слабка, нещира, імпотентна, продажна, нецензурні епітети не згадую...

Частково це правда, про слабкість і шляхи посилення опозиції сам говорю постійно.

Але – лише частково правда. Бо мережево-активний народ надто делікатно про себе забуває. Не хоче в дзеркало подивитися. А інколи не завадило б...

Уявіть собі: опозиція – зникла. Немає її. Взагалі. Ніякої – ні слабкої, ні сильної, ні нещирої, ні щирої, ні імпотентної, ні потентної...

І що тоді – усім легше стане?

Масове порушення законних прав десятків мільйонів людей – ця проблема кудись зникне?

Право і обов'язок (моральний принаймні) кожного громадянина захищати себе, свою сім'ю, свою країну, порушені права і вкрадену перспективу – теж зникнуть?

Чекатимемо, доки звідкись (з Європи, з Марсу) нам привезуть когось – і цей хтось, сильний, щирий і непродажний, почне активно захищати наші порушені права?

Може, досить уже цього дитячого політичного патерналізму?! Усі ж дорослі люди, всі є (рахуються принаймні) громадянами, усі (як видно з коментів) вважають себе активнішими, рішучішими, розумнішими і чеснішими, ніж немічна опозиція – так що заважає діяти?

Пасивність? Продажність? Хатаскрайність? Жадність? Ліньки? Страшно? Дзеркало криве?

Опозиція така, як народ. І влада така, як народ. Неприємно таке чути? Але це факт, і його доведеться визнати. Як діагноз лікаря, він теж не завжди приємний. Аби врешті ліки правильні шукати, а не тішитися ілюзіями чи пустими очікуваннями. І не виплескувати жовч на форумах, замість власної громадянської позиції і дії.

Буде в нас народу більше, ніж населення, буде народ показувати зуби – ніякі януковичі не посміють піти проти закону, проти інтересів людей і країни. І тоді (лише тоді) влада буде іншою, опозиція буде іншою – і країна стане іншою.

автор Анатолій Гриценко

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 5
ВиК
1 Viktor (ВиК)   • 14:15:18, 31.05.2013 [Материал]

Анатолий Степанович высказался в стиле капитана очевидности
tuna
2 norman (tuna)   • 14:38:57, 31.05.2013 [Материал]

ясно почему янык на устах .
но у него в конкурентах есть похлеще индивиды .
Мариан
3 Мариан Романишин (Мариан)   • 16:39:36, 31.05.2013 [Материал]

Если чего-то нет, значит оно не нужно. Никто ведь не возмущается тем, что ярко светит солнце или наступает ночь, эти явления понятны с физической точки зрения, но когда речь заходит о социальных отношениях большинство не понимает и не хочет понимать объективности происходящего, тот президент, правительство, суды и т. д., которые мы имеет суть объективные явления, по отдельности конечно каждое действие, как вид социальной активности субъективно, но при удаленном рассмотрении складывается вполне объективная картина. Если мелкий чиновник Иван Иванович Иванов сегодня добросовестно выполнил свои обязанности, не взял взятку, поступил по совести и закону, то другие тыщи Ивановых поступили субъективно-целесообразно, то есть наоборот, а все их действия в совокупности создали определенные отношения и соответствующую социальную реальность. Эта реальность нас не устраивает, она нас бесит, раздражает, приносит нам чувство дискомфорта, и в конечном счете вызывает необходимость выражения протеста, но протеста нет, точнее он не выражается массово и активно, следовательно уровень комфорта отдельных граждан в обществе, вполне приемлем.
Іскандер
5 Іскандер (Іскандер)   • 21:25:57, 31.05.2013 [Материал]

Цілком вірно. А якщо взяти до уваги ваш пост і піти від зворотнього, то тих, хто вчинив навпаки "взяв хабар", дратує той один, хто "хабар не взяв". Звідки робимо висновок, що всіх все влаштовує, всі продовжують займатись самодурством і тому, аби розірвати це порочне коло, нікуди виходити не будуть.
GRANIT86
4 Сергей Кучер (GRANIT86)   • 18:40:14, 31.05.2013 [Материал]

Народ має таку владу яку заслуговує. Про ''опозицію'' говорити нема чого. Про мертвих або хороше або нічого. Хорошого вони не заслужили.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо