Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » VasilijPunk » 2013 » Июнь » 10
VasilijPunk Поїздка за кордон, що потрібно знати

VasilijPunk


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Поїздка за кордон, що потрібно знати

10.06.2013, 15:02:26 1510 5.0 0

Міністерство доходів України у своєму листі оголосило актуальну інформацію для громадян, які планують поїздку за кордон.

При перетині кордону необхідно вважати особистими, такі речі громадян:

  • - Товари особистої гігієни та індивідуальні косметичні засоби у кількості, що забезпечує потреби однієї особи на весь період поїздки;
  • - Один фотоапарат, одна кіно-або відеокамера разом з обгрунтованою кількістю фото-, відео-, кіноплівок і інших додаткових приналежностей;
  • - Мобільний (мобільні) телефони у кількості не більше двох штук, пейджери;
  • - 0,5 літра туалетної води та / або 100 грамів парфумів;
  • - Зі спортивного спорядження - велосипед, вудка рибальська, комплект альпіністського спорядження, комплект спорядження для підводного плавання, комплект лиж, комплект тенісних ракеток, дошка для серфінгу, віндсерфінгу, комплект спорядження для гольфу, інше аналогічне спорядження, призначене для використання однією особою.
Особисті речі, що переміщуються (пересилаються) громадянами через кордон України, можуть декларуватися усно, або, за бажанням власника або на вимогу митного органу, письмово. Такі речі не обкладаються митними платежами, а також звільняються від подання документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, а також від застосування до них видів держконтролю. Громадяни, які перетинають митний кордон України не частіше, ніж 1 раз на добу (24 години), зобов'язані декларувати свій товар усно і при цьому не платять митні платежі.

Разом з тим, фактурна вартість такого товару не повинна перевищувати 1000 євро, але тільки в тому випадку, якщо перетин кордону здійснюється авіатранспортом. Якщо ж подорожувати будь-яким іншим видом транспорту (автомобільним, залізничним, морським), то вартість товару не повинна перевищувати 500 євро, а вага - 50 кг. Якщо особа перетинає митний кордон України частіше 1 раз в 1 добу (24 години), то товар підлягає письмовому декларуванню з обов'язковою сплатою мита (10%) і ПДВ (20%). При переміщенні поштою або експрес-поштою на адресу одного одержувача або в несупроводжуваному багажі звільняються від оподаткування товари фактурна вартість яких становить до 300 євро.

Юрист пояснює, що фактурна вартість - це вартість товару, зазначена в рахунку-фактурі / інвойсі. Фактурна вартість необхідна для формування митної вартості товару при нарахуванні митних платежів при імпорті. У ручній поклажі або багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування з розрахунку на одну людину дозволено ввозити:
  • - 200 сигарет або 50 сигар або 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів;
  • - 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту більше 22%) алкогольних напоїв.
При поверненні з-за кордону громадяни повинні знати, що лікарські засоби можна ввозити з собою в ручній поклажі, а також у супроводжуваному або несупроводжуваному багажі. Лікарські засоби, які продаються без рецепту лікаря, можна перевозити тільки в кількості, яка не перевищує п'яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні або психотропні речовини). В іншому випадку особа яка перевозить лікарські засоби повинна мати при собі рецепт на такий лікарський засіб.

Також не потрібно забувати, що такі лікарські засоби перевозяться тільки в кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті, виданому на ім'я цієї особи і завіреному печаткою лікаря та / або закладу охорони здоров'я.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо