Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » RomanDavydenko » 2013 » Июнь » 17
RomanDavydenko «Покращений» обласний ліцей, чи сучасна політтехнологія?

RomanDavydenko


Оценка: 1.6/5 Голосов: 13

«Покращений» обласний ліцей, чи сучасна політтехнологія?

17.06.2013, 00:40:55 1387 1.6 3

 

Знову і знову, переглядаючи відеосюжет на одному з Житомирських інтернет сайтів, про закриття Житомирського облліцею, та вдивляючись в обличчя виступаючих, перечитуючи інформаційну стрічку та статті і, як підсумок сього дійства: «Звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України, прийняте на п’ятнадцятій сесії обласної ради шостого скликання 12 червня 2013 року», ловлю себе на думці: А що саме відбувається?

Невже «покращення» торкнулось навчальної системи у Житомирі, невже оптимізація і реструктуризація не оминула підліткові навчальні заклади? Чи це, просто майданчик для здобування політичних дивідентів тих, хто і так при владі, але тримається за неї усілякими доступними засобами? Символічний приїзд деяких народних депутатів від Житомирщини, їх неоднозначні коментарі та виступи тому є прямим доказом.

Зрозуміло, що в країні безлад всюди, але ж... Згідно результатів перевірки, контрольно-ревізійного управління України у жовтні 2009 року видатки на утримання Житомирського обласного педагогічного ліцею, кваліфіковано як нецільове використання коштів. Невеличка колізія в Бюджетному кодексі? Якщо, навіть така організація, взагалі не передбачена як така....А це, не лише у Житомирі...

А хто, в цей час, був спікером у Верховній Раді? Вірно. Той, хто «правильно» каже: «Якщо б хотіли, то давно б закрили! Так шо помовчіть пока!»

Цікаво, це кому було сказано? Батькам, які хочуть своїм дітям нормальної освіти? Виборцям? Що, закрити елітний ліцейв якісь перевірений спосіь? Тобто досвід вже є? А ще - якщо підпишуть платіжку, то казначейство не пропустить? Це чиї слова? А кому підпорядковано казначейство? Великий Сум, бере мене після таких висловів. Єдине, що виглядає оптимістично, так це слова Й. Запаловського: «...Ми з Вами! Не дамо зруйнувати!...»

Але що йому в цій ситуції втрачати, пообіцяти тай годі. Чи може все набагато гірше, є команда закрити, бо людьми без освіти керувати простіше? Я би не хотів у це вірити. Певна річ, я підтримую і депутатів Житомирської обласної ради, і кожного, хто за те, аби все залишилося на своїх місцях. Проте сумнозвісне «покращення» торкнулось тихої і неконфліктної Житомирщини. І питання не тільки у закритті обласного ліцею, а і в ТТУ, і у рейдерському захопленні «Житомирських ласощів», титанових кар'єрів. А на часі Коростеньский щебзавод, ліси Житомирщини (подивиться супутникову карту в районі 94 км траси Житомир-Київ) і багато іншіх підприємств, про які ми не знаємо, але які закриваються. І люди нічого не можуть вдіяти. А ті, хто пручається і бореться, відстоюючи своє право, на передбачене Конституцією право на працю, чомусь виявляються злочинцями.

Як таке може бути? Добре коли облліцей залишиться в тому самому якісному стані, як і був, але для чого тоді штучно створювати проблему? Можна десятками писати депутатські звернення, критикувати,владу, вірушує все, не тільки час. Хто отримає політичні девіденти, в цьому випадку? Захисників багато, був би з цього зиск, людям.

Певна річ - говорити, це не створити новий ліцей та не будувати нові виші. Не кажіть мені, що я неправильно все зрозумів, все і так очевидно. Вішати, вибачте на слові, локшину на вуха людям - це не створити і побудувати, у таку справу не потрібно вкладати кошти, час та сили. Досить просто заявити, що наше життя «вже покращено»... От тільки хіба що на словах...

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
RomanDavydenko
1 Роман Давиденко (RomanDavydenko)   • 09:03:55, 17.06.2013 [Материал]

http://misto-infra.com.ua/ стаття в іншому виданні, переклали на російску.
TarasS
2 Тарас (TarasS)   • 15:35:37, 17.06.2013 [Материал]

Романе, а чому ви назвали це "політтехнологією"?
RomanDavydenko
3 Роман Давиденко (RomanDavydenko)   • 18:36:13, 17.06.2013 [Материал]

Там з приписом, сучасна. Не факт, що закриють ліцей, а політичні дивіденти, отримають "спритникі", від політики.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо