Херсонські комуністи у середу встановили на головному фасаді будинку ОДА і облради замість державного прапора України червоні прапори КПУ і намагалися виламати двері у приймальні голови адміністрації.

Про це розповів прес-секретар голови ОДА Євген Бриков.

"Сьогодні близько 100 представників КПУ пікетували будинок облдержадміністрації та обласної ради. Вони витягли з головного фасаду будинку державний прапор України і встановили там червоні прапори компартії. Частина пікетувальників зайшла усередину будинку і, вимагаючи зустрічі з головою облдержадміністрації Миколою Костяком та погрожуючи при цьому працівникам облдержадміністрації, намагалася зламати двері у приймальні та силою потрапити до кабінету голови ОДА", - розповів Бриков.

За його словами, двері приймальні витримали "штурм" комуністів. Але зустріч учасників протестної акції із Миколою Костяком таки відбулася - голова ОДА сам вийшов до них і запросив до зали засідань для конструктивної розмови, навіть попри те, що пікетувальники при зустрічі одразу ж вручили йому "чорну мітку".

Як зазначив прес-секретар, основною вимогою учасників пікету до місцевої влади була заборона на перейменування у Херсоні вулиць, які мають назви з комуністичної та радянської історії, і повернення вже перейменованим у місті кільком таким вулицям їхніх попередніх назв. Костяк запевнив активістів, що більше вулиці у Херсоні перейменовувати не будуть, повідомив Євген Бриков.

Після завершення зустрічі представники КПУ вже без ексцесів залишили будинок облдержадміністрації і облради, а також площу перед ним.


Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_hersonski-komunisti-povisili-na-budinku-oda-i-oblradi-chervoni-prapori/504221">Gazeta.ua</a>