Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Іскандер » 2013 » Июль » 10
Іскандер Луганські комунальники переймають досвід житомирських

Іскандер


Оценка: 4.6/5 Голосов: 11

Луганські комунальники переймають досвід житомирських

10.07.2013, 14:25:46 1485 4.6 0




Звертаю увагу на підпис під відеосюжетом: "Користування ліфтами за спеціальними картками. У Ровеньках на Луганщині міська влада вдалася до нововведень. Десять підйомників у багатоповерхівках зробили платними. За кожну поїздку мешканці викладають по сорок копійок. Комунальники кажуть, за перший місяць зекономили вдвічі на оплаті за електроенергію. А от люди скаржаться - їм незручно та дорого. Тому економлять - ходять пішки".
------------------------
Подібні "нововведення" вже близько 12 років активно реалізуються в Житомирі, а віднедавна в Херсоні і в кількох будинках у Києві.
Відповідно до ст.ст. 358 та 369 Цивільного кодексу України, як право спільної часткової власності, так і право спільної сумісної власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою. Враховуючи вказане положення законодавства, будь-які рішення та будь-які дії щодо управління або будь-якого іншого поводження зі спільним майном багатоквартирного будинку (див. малюнок), до якого в т.ч. належать і ліфти, горища, дахи, підвали та підсобні приміщення (одне з яких нещодавно «з боєм» відвойовував у ЖЕКа активіст ДемАльянсу Дмитро Ткачук), потребують консенсусного, тобто одностайного схвалення (узгодження) усіма співвласниками цього майна. Іншого способу управління спільним майном багатоквартирного будинку, у якому не утворено об’єднання співвласників цього будинку, законодавством України не визначено.
Тобто, приймати рішення про встановлення картоматів у ліфтах та/або розміщення на горищах чи покрівлі (даху) будинків обладнання провайдерів Інтернет, можливо ВИКЛЮЧНО за згодою мешканців будинку (під'їзду) - співвласників всьго багатоквартирного будинку. Якщо такого рішення не було, то ліфт, згідно з укладеними договорами на обслуговування, мають обслуговувати все ті ж ЖЕКи або за договором підряду ліфтові підприємства БЕЗ ВСТАНОВЛЕННЯ КАРТОМАТІВ.
Однак, як бачимо, чиновники та адміністрація ЖЕКів вважає інакше. На їх думку, чиновник органу місцевого самоврядування, всупереч ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" може в односторонньому порядку перебрати на себе право вирішувати, яким чином використовувати або управляти спільним майном громадян!!! Або адміністрація ЖЕКу на власний розсуд визначати, який обсяг робіт проводити під час проведення поточного ремонту (який, до речі, проводиться РАЗ НА 5 РОКІВ, і кошти на проведення який акумулюються, виходячи із сплати «комуналки» споживачами, теж протягом 5 років).
Можливо, закон не для них написаних? Або, можливо, вони вважають, що рівніші перед законом??
Мушу визнати і запевнити, що так буде і надалі відбуватись, допоки українці продовжать залишатись рабами або німим бидлом.
Я розумію, це чути не приємно. Але усвідомивши це, люди, які мають власну самоповагу, можуть обуритись і послати на йух зарвавшихся піворакіних сотоваріщі. Або мовчки ходити пішки, економлячи, як це роблять луганчани – герої сюжету на 5-му.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо