Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2013 » Июль » 21
snova країна потрапила до десяти найпривабливіших у світі для придбання землі

snova


Оценка: 2.3/5 Голосов: 6

країна потрапила до десяти найпривабливіших у світі для придбання землі

21.07.2013, 06:35:33 1216 2.3 1

Україна зайняла 10 місце в списку найбільш привабливих країн для придбання землі з потенційним обсягом продажу 1,2 мільйона гектарів. Про це йдеться у звіті Всесвітньої торгової організації "Всесвітній торговий звіт -2013".

Лідером списку стала Демократична Республіка Конго, в якій потенційний обсяг землі для продажу оцінили в 8,1 мільйона гектарів.

Шосте місце посіла Росія з потенційно можливим обсягом продажів 2,8 мільйона гектарів землі.

"Інвестори відзначають, що готові вкладати кошти в розвиток сільськогосподарських угідь, аж до обладнання систем зрошення. Однак невизначеність у питанні захисту приватної власності на землю створює суттєві бар'єри для реалізації намірів", - наголошується в звіті СОТ.

Разом з тим, на думку аналітиків СОТ, боротьба за ресурси, в тому числі земельні, безумовно сподвигне інвесторів проявляти активність на земельному ринку навіть в умовах несприятливої інвестиційного середовища.

Як нагадує Реальна економіка, в березні президент Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів до червня 2013 року внести на розгляд Верховної Ради законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення з метою створення прозорого ринку землі та розробки ефективного механізму обороту земель сільгосппризначення.

Водночас з 20 грудня 2012 вступив в силу Закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України", який продовжує мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2016 року.

Як повідомлялося, після зняття мораторію земля подорожчає у рази.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
polesich
1 Владимир (polesich)   • 14:23:06, 21.07.2013 [Материал]

Конечно, раньше у нас землю вывозили, а теперь просто скупят, как в Литве, Болгарии и тд.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо