Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » GRANIT86 » 2013 » Сентябрь » 17
GRANIT86 ВИСТУП П. СИМОНЕНКА у Верховній Раді України 17 вересня 2013 року

GRANIT86


Оценка: 2.6/5 Голосов: 5

ВИСТУП П. СИМОНЕНКА у Верховній Раді України 17 вересня 2013 року

17.09.2013, 12:19:27 2316 2.6 0

http://www.cominformua.com/index.php/razdeli/vernem-strany-napody/item/1826-vistup-p-simonenka-17-09-13#

Шановні громадяни! Шановні колеги!

Сьогодні влада разом з так званою "опозицією” цинічно нехтує невід’ємним правом народу самостійно визначати, з ким обирати своє майбутнє: з Європейським чи Митним союзом. Саме з цією метою 8 вересня у Києві відбулися абсолютно легітимні збори громадян України, на яких було прийнято рішення про початок процедури оголошення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

І відразу після цього влада спустила з ланцюга за вказівкою Міністерства юстиції і особисто міністра Лукаш суди, які приймають відповідні незаконні рішення, інформаційний простір заполонили писані під копірку коментарі "незалежних” експертів, представників партії влади і так званої "опозиції”, в яких, спотворюючи реальні факти і події, робилися висновки про нібито незаконність цих зборів і недоцільність референдумів.

Жалюгідно виглядає сьогодні Центральна виборча комісія, якій влада дала команду заборонити проведення референдуму, заборонити народу вільно і відкрито на підставі Конституції висловити свою позицію з цього питання. Хвалена Європа мовчить, народ не вважають за потрібне навіть спитати, а чого він справді хоче.

Але треба дати відповідь, що об’єднало сьогодні олігархів з влади і "опозиції” та націоналістів у цьому євроінтеграційному угарі. Перше – це страх за свої капітали, вивезені в Європу, друге – маячня про відрив України від Росії та слов’янського простору. Саме вони спільними зусиллями сьогодні призводять до того, що відбувається процес узурпації влади.

Люди повинні також знати прості речі, що підписання угоди про Асоціацію не відміняє візового режиму з Європою, не відкриває європейський ринок для вітчизняних товарів, оскільки більшість з них не сертифіковані і не будуть сертифіковані Євросоюзом. Нам ніхто не буде передавати сучасні технології, Європа не буде створювати умови для модернізації вітчизняної промисловості. Це також чергова маячня. Все, що від нас потрібно ЄС, – це наші природні багатства, безправна дешева робоча сила і наш український ринок. Асоціація передбачає відкриття нашого внутрішнього ринку для більш потужних європейських виробників.

Крім того, ми отримуємо такі тарифні бар’єри на кордоні з Білоруссю, Росією, Казахстаном, які зроблять українські товари неконкурентоспроможними в країнах Митного союзу. Під загрозою закриття опиняться десятки тисяч вітчизняних виробництв, в першу чергу – підприємства малого та середнього бізнесу. Без роботи залишаться сотні тисяч людей, як це, до речі, відбувалося у Польщі, Чехії, Угорщині, Болгарії, Румунії, Словаччині.

Офіційні представники ЄС не приховують, що жодних намірів і реальних планів допомогти Україні в них немає. Більше того, після підписання угоди Україна зобов’язується відновити співробітництво з МВФ, а це означає скасування пільг, зростання комунальних тарифів, відмову від підтримки вітчизняного товаровиробника, урізання зарплат та скорочення робочих місць бюджетників.

Ми, комуністи, хочемо, щоб ви знали про це, шановні громадяни. Ви також повинні знати, що за офіційною статистикою Євростату 120 мільйонів європейців або майже 24% знаходяться на межі бідності. Відкиньте ілюзії – нічого в Україні не зміниться на краще.

Тому замість розгляду принизливих законів про євроінтеграцію комуністи вимагають відмінити ганебну пенсійну реформу. Ми також вимагаємо відмінити і, до речі, ми підготували відповідний проект закону, не менш ганебну медичну реформу, не допустити реформи ЖКГ, якою людям дістанеться у спадок напівзруйновані будинки з вкрай зношеними мережами та комунікаціями, які вони будуть змушені ремонтувати за свій рахунок. При цьому тарифи будуть підвищувати до європейського рівня, а от про зростання зарплат в Угоді, шановні громадяни, в угоді про Асоціацію мова не йде! До чого це призведе – всім зрозуміло.

Компартія наполягає на поверненні до розгляду і прийнятті закону про мораторій на примусове виселення людей з квартир за борги по ЖКГ, який, до речі, не підтримали саме "євроінтегратори”.

І ще я хотів би, шановні, вкотре заявити, що Компартія при розгляді бюджету не буде голосувати, якщо в ньому не будуть передбачені кошти на виплату заборгованості по заробітній платі, пенсіям, регресам, на виплату соціальної допомоги "дітям війни”, "чорнобильцям”, іншим категоріям, як цього вимагають закони України.

І наостанок. Шановні громадяни України! Нас не дивує те, що в євроінтеграційній авантюрі спільником влади виступає націоналістична "опозиція”, яка вже давно підмінила поняття "патріотизм” печерною русофобською істерією.

І я хотів би, вітаючи вас сьогодні зі святом початку возз’єднання України, ще раз звернути увагу, що саме представники цих політичних сил жалкують, що Львів не залишився у складі Польщі. Бо якраз у 1920 році Петлюра віддав всі ці землі Польщі, а Сталін в 1939 році повернув їх українському народу. Отже, ті, хто сьогодні виступають проти, хочуть повернути ці землі Польщі.

Ялтинська конференція підтвердила рішення 1939 року. Гельсінська конференція в 1975 році підтвердила це рішення. З 1991 року всі держави, які визнавали незалежну Україну, підтвердили це. Одні тільки ті, хто у 1945-1946 роках погоджувався на співпрацю з розвідками Англії і Сполучених Штатів Америки, сьогодні хочуть здати і продати рідну неньку-Україну.

МЕДИА

Другие материалы в этой категории: « 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо