Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2013 » Сентябрь » 24
Юрко БОЙОВИЙ ПРАПОР ОУН ПОВЕРНУВСЯ В УКРАЇНУ (ВІДЕО)

Юрко


Оценка: 2.1/5 Голосов: 18

БОЙОВИЙ ПРАПОР ОУН ПОВЕРНУВСЯ В УКРАЇНУ (ВІДЕО)

24.09.2013, 12:42:30 2493 2.1 7

БОЙОВИЙ ПРАПОР ОУН ПОВЕРНУВСЯ В УКРАЇНУ (ВІДЕО)
зображення
21 вересня ц.р. у приміщенні Фундації ім. О. Ольжича відбулася подія історичного значення в житті ОУН. Цього дня було посвячено бойовий Прапор ОУН, який багато десятиліть зберігався за кордоном. Прапор ОУН, витоки якого сягають 1929 року, Голові ОУН Богдану Черваку передав ветеран національно-визвольних руху Степан Касіян під час свого перебування у Києві, який він відвідав у рамках проведення Світового конгресу українців.

Церемонія освячення розпочалася виступом Голови ОУН Б. Червака, який розповів про історію прапора, наголосивши на тому, що саме під цим прапором члени ОУН у лавах «Карпатської Січі», виборювали незалежність Карпато-Української Держави у 1938-1939 роках.


Народний депутат України Андрій Ільєнко передав вітання від голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока та запевнив присутніх, що фракція українських націоналістів у Верховній Раді, зробить усе від неї залежне, щоб ідеали, за які боролася ОУН, були реалізовані у сучасній Україні.
Народний депутат України Едуард Леонов наголосив, що повернення Прапора ОУН в Україну має велике значення передусім для сходу і півдня України, де українські націоналісти ведуть непримиренну боротьбу із російським шовінізмом.

Зворушливими були виступи голови правління Фундації ім. Олега Ольжича Сергія Кота та голови Жіночого товариства ім. О. Басараб і О. Теліги Олесі Применко. Вони наголосили на великій відповідальності, яка від сьогодні лежить на сучасному поколінні українських націоналістів, особливо молоді, яка має завершити новий етап національно-визвольних змагань – утвердити Україну як державу української нації.

Чин посвячення Прапора ОУН здійснив настоятель Церкви Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі отець Ігор (Онишкевич).

У церемонії освячення Прапора ОУН взяли участь активісти Київської міської організації ОУН, представник Українського Національного Об’єднання (Канада) Л. Онушко-Теховська, провідник Київської обласної організації ОУН, лідер КВП Микола Коханівський, провідник Рівненської обласної організації ОУН Роман Коваль, директор Бібліотеки ім. Ольжича О. Кучерук, керівник «Школи ОУН» Петро Кузь, численні гості з України та за її меж.

Захід висвітлювали журналісти провідних українських та закордонних ЗМІ, яким складаємо особливу подяку.


Володимир ЧМИР,
голова Секретаріату ОУН

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 7
WASP
1 Noname (WASP)   • 13:06:42, 24.09.2013 [Материал]

Сами бандеровцы мыкались по заграницам пол жизни абы в Украине не сидеть и флаги их от них не отстают.
Юрко
7 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:52:03, 24.09.2013 [Материал]

А до чого тут бандерівці?
snova
2 oleg (snova)   • 13:12:17, 24.09.2013 [Материал]

Неужели в этом была необходимость? Что то не верится.
SteamRoller
3 Михаил (SteamRoller)   • 14:39:10, 24.09.2013 [Материал]

А ти пам’ятаєш своїх Ґероїв?
http://uglich-jj.livejournal.com/57674.html
SteamRoller
4 Михаил (SteamRoller)   • 14:41:00, 24.09.2013 [Материал]

>>Народний депутат України Андрій Ільєнко передав вітання від голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока та запевнив присутніх, що фракція українських націоналістів у Верховній Раді, зробить усе від неї залежне, щоб ідеали, за які боролася ОУН, були реалізовані у сучасній Україні.
http://uglich-jj.livejournal.com/57674.html

Эти могут.

Юрко, что в Свободе восстановили?
Серго_RKAS
5 Серго Житомирский (Серго_RKAS)   • 16:48:09, 24.09.2013 [Материал]

((((Тягнибока та запевнив присутніх, що фракція українських націоналістів у Верховній Раді, зробить усе від неї залежне, щоб ідеали, за які боролася ОУН, були реалізовані у сучасній Україні.)))
Це ж скільки колючої проволоки буде потрібно.....
TarasS
6 Тарас (TarasS)   • 17:18:05, 24.09.2013 [Материал]

"Це ж скільки колючої проволоки буде потрібно....."

Їм вистачить тієї, що залишилася від ГУЛАГу ім. Лєніна. :)


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо