Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2013 » Ноябрь » 20
amberis ТИ ДИВИ! IV Всеукраїнський фестиваль «СОНЯЧНІ КЛАРНЕТИ» в Житомирі

amberis


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

ТИ ДИВИ! IV Всеукраїнський фестиваль «СОНЯЧНІ КЛАРНЕТИ» в Житомирі

20.11.2013, 01:51:49 2973 4.2 2

Вчетверте в Житомирі відбудеться унікальний фестиваль інструментальної музики  «СОНЯЧНІ КЛАРНЕТИ», який дарує незабутні зустрічі з видатними майстрами та молодими талановитими виконавцями, сприяє взаємозбагаченню й обміну досвідом творчих шкіл.

У рамках фестивалю традиційно проводять майстер-класи провідні фахівці вищих навчальних закладів ІІІ – ІV рівня акредитації:

−    Алтухов Валерій Миколайович, заслужений діяч мистецтв України, професор Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського, директор Харківської середньої музичної школи-інтернату, фундатор Міжнародного конкурсу юних піаністів ім. Володимира Крайнева, талановитий педагог, музикант, відомий громадський діяч;

− Чуріков Віктор Васильович, доцент, завідуючий кафедрою «Музичне мистецтво естради та джазу» ХНУМ ім. І. Котляревського;

− Андрусенко Сергій Леонідович, доцент кафедри дерев’яних духових інструментів Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського;

−  Мимрик Михайло Романович, доцент кафедри дерев’яних духових інструментів НМАУ ім. П. І. Чайковського;

− Буркацький Зіновій Павлович, декан оркестрового факультету, завідуючий духових та ударних інструментів, в.о. професора Одеської національної музичної академії ім. А. В. Нежданової.

− Скороходов Володимир Павлович - артист, педагог, громадський і державний діяч, заслужений діяч мистецтв Білорусі, кандидат філософських наук, доктор культурології, дійсний член (академік) Міжнародної академії наук Євразії, професор Білоруської державної академії музики. Автор більше 70 наукових робіт, п’яти монографій, серед яких книги: «Советы моим ученикам» і «Мастерство кларнетиста. Советы учителя».

 

Цього року у програмі фестивалю звучатиме не лише його фаворит – кларнет, а і його родич великої родини дерев’яних духових – саксофон. Обидва інструменти мають широкий спектр виразності та глибокий тембр і зазвичай є прикрасою будь-якого колективу чи оркестру. Але особлива неповторність їх краси – це сольне звучання. Багато композиторів минулого і сучасності створювали музику саме для кларнета і саксофона. Найкращі з цих творів обов’язково звучатимуть у виконанні провідних музикантів України, Росії і Республіки  Білорусь в стінах Житомирського державного університету імені Івана Франка та Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги.

 Окраса фестивалю – виступ Державного естрадно-симфонічного оркестру під керівництвом Сергія Свінцицького, нашого земляка і кларнетиста. Уперше у цьому мистецькому заході бере участь Євген Култигін – соліст Санкт-Петербурзького Маріїнського театру, який представить розробки і новації аксесуарів для кларнета. Працюватиме виставка дерев’яних духових інструментів французької фірми «Buffe».

У рамках фестивалю «СОНЯЧНІ КЛАРНЕТИ» на території Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка буде закладено алею дерев, яка символізуватиме зростання творчих досягнень майбутніх поколінь на музичній ниві.

 

Управління культури Житомирської облдержадміністрації,
Житомирський коледж культури і мистецтв ім. Івана Огієнка
запрошують Вас поринути у чарівний світ
інструментальної музики.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
amberis
1 Інгварь (amberis)   • 02:00:05, 22.11.2013 [Материал]

Був 21.11 на вечірньому концерті. Хлопці і дівчата дали жару! Супер! Рівень фестивалю зростає з кожним роком.
На гала-концерт піду обов’язково!
aurum
2 Антон (aurum)   • 16:19:53, 27.11.2013 [Материал]

В радянські часи фестиваль Сонячні кларнети був, називався звітні концерти. Ото було на що подивитись. Яка багата земля наша на таланти. Завжди дивлюсь по обласному такі концерти талантів з нашої області. Нажаль подивитись такі концерти при союзі неполучається, ніяк в інтернеті знайти неможна.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо