Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Hasan » 2014 » Июнь » 3
Hasan Німеччина. Рекорд: електроенергією з поновлюваних джерел забезпечено 74% потреб

Hasan


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

Німеччина. Рекорд: електроенергією з поновлюваних джерел забезпечено 74% потреб

03.06.2014, 22:59:36 2211 3.0 0

Джерело: http://cikavosti.com/nimechchina-elektroenergiyeyu-z-ponovlyuvanih-dzherel-zabezpecheno-74-potreb/

У 2011 році в пресі Німеччини прозвучала новина, що невелике сільськогосподарське село в Баварії виробляє на 321% більше енергії, ніж їй необхідно. Тепер же, Німеччина довела, що вона як і раніше є провідною країною у світі з використання поновлюваних джерел енергії. Так, було заявлено, що 18 травня в середині дня, 74% попиту на електроенергію в Німеччині був задоволені за допомогою поновлюваних джерел енергії.

Німеччина: електроенергією з поновлюваних джерел забезпечено 74% потреб

За даними берлінського інституту Аgora Energiewende, використання поновлюваних джерел енергії в Німеччині встановило новий рекорд в неділю 18 травня, коли вітер, сонце, біомаса, і гідроенергія забезпечили переважну більшість від виробітку всієї електроенергії в країні.

Інформація, надана групою аналітиків Аgora Energiewende, показує, що спільний внесок поновлюваних джерел енергії досяг 43,54 гігават в проміжку між полуднем і першою годиною дня. Це прирівнюється до майже трьох чвертей потреби країни.

Аgora Energiewende зазначили, однак, що нездатність деяких генераторів відключатися по мірі необхідності призвело до того, що при взятті рекорду було вироблено більш ніж 10 гігават надлишкової потужності, які були експортовані на сусідні ринки.

Німеччина завжди була серед лідерів у Європі, з використання сонячної енергії, і вихідні (17-18 травня) не стали виключенням — пікова потужність склала 15,2 гігават. Тим не менш, це була тільки половина номінальної пікової потужності сонячних електростанцій Німеччини (більш ніж 33 гігават), оскільки більша частина неба в північній частині країни було покрита хмарами.

Німеччина: електроенергією з поновлюваних джерел забезпечено 74% потреб

З допомогою енергії вітру отримали 21 гігават в енергетичну скарбничку, в той час як викопне паливо, таке як вугілля і газ, забезпечили інші 26% попиту країни на енергію — близько 26 гігават (хоча це лише половина від їх нормального виробництва).

Екологи всіх країн сподіваються, що решта Європи буде вчитися на прикладі Німеччини та активно використовувати поновлювані джерела енергії хоча б під час менш енергоємних днів тижня!

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо