Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Кот » 2014 » Ноябрь » 2
Кот Бендукідзе про реформи уряду

Кот


Оценка: 2.3/5 Голосов: 3

Бендукідзе про реформи уряду

02.11.2014, 22:19:35 1533 2.3 5

Екс-міністр економіки Грузії і радник президента Порошенка Каха Бендукідзе порівняв реформи в Україні з "пацієнтом, у якого відвалюється голова" і висловив упевненість що влада в Україні не зацікавлена ​​всерйоз у дерегуляції економіки та скороченню держапарату.

Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg.

На його думку, чиновники не показали ані найменшого бажання щось міняти в країні після втечі екс-президента Януковича. 

Говорячи про роботу українського уряду після зміни влади на початку 2014 року, Бендукідзе заявив: "У пацієнта відірвана голова, він стікає кров'ю. Що ж роблять родичі? Вони лише смутно хвилюються про те, що подумають сусіди".

На думку Бендукідзе, в Україні занадто багато міністерств і відомств.

"Кому вони потрібні, коли єдиною функцією уряду є взяти гроші від Міжнародного валютного фонду і передати їх як оплату за російський газ?", - зазначає він.

При цьому Бендукідзе нагадав, що дерегуліряція економіки була включена до  "порядку денного" усіх великих політичних партій на парламентських виборах. Однак, за словами Бендукідзе, немає ніяких ознак того, що хтось із них серйозно ставиться до цього.

Як нагадує видання, група іноземних експертів публічно запропонувала владі скоротити держвидатки з 55% ВВП до 34%, усунути енергетичні субсидії і знизити чиновникам пенсію - 4% ВВП.

За словами Бендукідзе, реалізація даних пропозицій малоймовірна.

"Я говорю людям в уряді про ліквідацію енергетичних субсидій, але я чую у відповідь, що "люди не будуть раді", - зазначив він.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 5
Кот
1 Которович (Кот)   • 22:21:02, 02.11.2014 [Материал]

Как-то не весело после таких новостей
dakar
2 Инспектор Кранник (dakar)   • 23:45:28, 02.11.2014 [Материал]

Не надо быть экспертом чтобы такое увидеть.
Кот
3 Которович (Кот)   • 09:08:16, 03.11.2014 [Материал]

Верно, экспертом не надо быть. Вопрос в другом: куда этот путь приведёт и неужели Украина настолько беспомощна и неспособна цивилизованно устроить свою жизнь?
macs-v
4 Macs (macs-v)   • 17:41:12, 03.11.2014 [Материал]

Правильно все сказал Бендукідзе.

У нас до сих пор действует государственная машина управления постсовкового времени, которая имеет целью ручное управление всеми процессами.
И ее не так легко сломать.

Чиновник сделает все, чтоб его не лишили теплого местечка и возможности "подзаработать", для чего придумано множество искусственно созданных проблемных вопросов, для решения которых необходимо идти на поклон к власть имущему.

А по сути функция государства- разработать законы с цивилизованными правилами игры, собрать налоги и распределить их согласно бюджету.
И максимально устранить чиновника от регулирования как в сфере экономики так и в других сферах общественной жизни.

По таким правилам и живет весь цивилизованный мир.
Mira
5 Irina (Mira)   • 18:17:16, 03.11.2014 [Материал]

Больше всего мне понравилось - На думку Бендукідзе, в Україні занадто багато міністерств і відомств."Кому вони потрібні, коли єдиною функцією уряду є взяти гроші від Міжнародного валютного фонду і передати їх як оплату за російський газ?", - зазначає він.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо