Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » ukrainec1 » 2014 » Декабрь » 30
ukrainec1 Підготовка напростіших укриттів в Житомирі сьогодні потребує контролю!

ukrainec1


Оценка: 3.0/5 Голосов: 6

Підготовка напростіших укриттів в Житомирі сьогодні потребує контролю!

29.12.2014, 22:55:27 2295 3.0 1

Підготовка напростіших укриттів в Житомирі сьогодні потребує контролю!

Не секрет, що для укриття житомирян в разі виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру передбачені підвали(згідно Кодексу цивільного захисту України) багатоповерхівок. На сьогодні визначені 788 таких найпростіших укриттів. Але не всі вони підготовлені до того, щоб приймати людей. Навіть самі чиновники міськради зізнаються, що не всі з цих підвальних приміщень ними перевірені, і кажуть, що контрольні рейди відбуваються щотижня вибірково на території одного-двох ВЖРЕПів.

А ось відповідальність за підготовку та надання укриття мешканцям будинків несуть безпосередньо керівники ВЖРЕПів, ЖБК та ОСББ.

З них і потрібно питати, чому підвали інколи захаращені, брудні, а то й взагалі залиті водою?!

Контролювати роботу комунальників та утримувачів житлового фонду маємо ми, жителі цих будинків. Команда депутата Житомирської міської ради Величка Олександра залучає до цієї роботи старших по будинках. Будемо разом перевіряти, як готують підвали під можливі укриття, адже сьогодні безпека кожного з нас, житомирян, дуже важлива.

Місцезнаходження придатних для укриття підвалів та адреси будинків, жителі яких можуть там укритися, розміщені на сайті Житомирської міської ради http://zt-rada.gov.ua/pages/p6470. Ці адреси мають бути і в кожному ВЖРЕПі. Це також будемо перевіряти.

Для інформації: в Житомирі є спеціальні сховища, але вони не розраховані на широкий загал. Вони лише для тих, хто буде забезпечувати життєдіяльність міста у випадку загрози. Таких сховищ у державній власності залишилося 93. 50% з них поки що не готові захистити людей.

Щодо евакуації. Передбачається, що в разі виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру населення самотужки покидає місто.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
HOOLIGAN
1 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 10:06:45, 30.12.2014 [Материал]

ну да, обещанные в том(этом) году ремонты дворов уже провели, добрались к подвалам.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо