Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » qikread » 2015 » Апрель » 2
qikread Психологічна допомога військовим

qikread


Оценка: 4.3/5 Голосов: 6

Психологічна допомога військовим

02.04.2015, 10:31:12 1923 4.3 0

Багато хто з військових, що брали участь в активних бойових діях, при поверненні додому не знають, як справлятися з негативними емоціями, вибухами злості, агресії, коли здається, що тебе ніхто не розуміє і не може розуміти, а найкращим другом є той, хто наливає оковиту в чарку. 
Насправді - та людина, що наливає вам алкоголь - ваш ворог, а найгірший ворог - алкоголь. 
Алкоголь дає ілюзію м"язевого розслаблення, але водночас послаблює вольовий контроль над вчинаками, і тоді людина може плакати, горювати, а може і кидатися у гніві на інших. Алкоголь - сильний депресан, і у підсумку лише поглиблює негативні емоції. 
Часом військові вважають, що звернутися до психолога - це визнати себе психом. Насправді, психологи працюють із психічно здоровими людьми, у яких є тимчасові ТИМЧАСОВІ !!! емоційні проблеми.  Іноді буває достатньо однієї - двух зустрічей, де військовому розкажуть про те, що таке бойовий стрес, які можуть бути його прояви, як з цим самостійо справлятися, і цього буває достатньо. Іноді потрібно 3-5 зустрічей та розробки індивідуальних правил поведінки для бійця. Але в першу чергу, в цьому має бути зацікавлений сам воїн. 
Іншим випадком є те, коли воїн повертається додому, і він абсолютно інша психологічно людина - яка звикла приймати рішення, нести ризики за своє життя і своїх побратимів, рятувати себе і інших, і бути свідком смертей. А його близькі - мама або дружина, які верховодили у сім"ї раніше, пробують знову помикати чоловіком, і на цьому грунті виникає багато сімейних конфліктів. Я ніяк не хочу образити близьких - мам, дружин, але таке явище є. Якщо ви бажаєте і кохаєте вашого воїна, сімейні ролі доведеться розподіляти по іншому.  Задати запитання психологам, отримати консультацію он-лайн або реальну можна за допомогою ФБ-сторінки https://www.facebook.com/groups/voinyATO/  

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо