Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2015 » Май » 20
amberis Кіна не буде...

amberis


Оценка: 3.2/5 Голосов: 11

Кіна не буде...

19.05.2015, 23:24:23 2797 3.2 9

КІНОШОК! Випадково дізнався що в Житомирі під виглядом реорганізації ліквідовують Житомирський обласний центр кінематографії Житомирської обласної ради.
Без правонаступництва всі прокатні посвідчення на фільми кінофонду стають недійсними, а плівки - не підлягатимуть прокату. Подальше належне зберігання плівок також залишається під питанням...

№1430 Про припинення Житомирського обласного центру кінематографії Житомирської обласної ради шляхом ліквідації:

http://zt.gov.ua/index.php/ofitsijni-dokumenti/normativni-dokumenti/rishennya-oblasnoji-radi/6728-№1430-про-припинення-житомирського-обласного-центру-кінематографії-житомирської-обласної-ради-шляхом-ліквідації.html
 

Інформаційна довідка:

Житомирський обласний центр кінематографії є госпрозрахунковим підприємством з частковою дотацією із бюджету. Підпорядковане управлінню культури облдержадміністрації, Міністерству культури України та Житомирській обласній раді. Діє на підставі Статуту.

Історичні корені існування та діяльності сягають ще воєнного часу. Спочатку це була Обласна контора по прокату кінофільмів, потім, згідно з Постановою Бюро Житомирського обкому компартії України і виконкому обласної ради народних депутатів № 15 від 06.10.1988 р. на базі обласної контори по прокату кінофільмів було створено ВО “Кіновідеопрокат”, а в 1992 році згідно з Розпорядженням представника Президента України № 133 від 11 червня 1992 р. на базі ВО “Кіновідеопрокат” створено ОДКП “Житомиркіновідеоцентр”. З 2003 р. обласне державне комунальне підприємство “Житомиркіновідеоцентр” перейменоване в обласне комунальне підприємство “Житомиркіновідеоцентр”, а з 2007 р. повна назва підприємства відповідає сьогоднішній.

Основним видом діяльності підприємства є кінообслуговування населення, підприємств, установ і організацій області (придбання і послуги по прокату кінопродукції, виконання робіт по кінотехнічному обслуговуванню кіноустановок, збереження, ремонт та реставрація діючого фільмофонду). Також підприємство надає транспортні послуги населенню, підприємствам, установам, організаціям.

Нині фільмофонд підприємства налічує 5727 копій художніх фільмів, 4788 копій анімаційних фільмів, 6092 копій хронікально-документальних, науково-популярних, учбових фільмів різної тематики. Разом - це 16607 фільмокопій.

На підприємстві працює 24 чол. Підприємство має один філіал в м. Бердичеві. Виробнича структура підприємства: репертуарно-інформаційний відділ - де складається кінорепертуар для кіноустановок, надається інформація про фільми, ведеться облік діючого фільмофонду; фільмоперевіряльний цех - де ремонтуються та зволожуються фільмокопії; фільмосховище - де зберігаються фільмокопії; реставрація - де фільмокопії реставруються. Кожен підрозділ має відповідне устаткування та оснащення. Є зал для перегляду кінофільмів, стаціонарна кіноапаратура.

Підприємство працює в основному плівковими фільмами. Із-за відсутності матеріальної можливості поновлювати фільмофонд запроваджується робота з дистрибюторами сучасними фільмами на договірних умовах.

Для покращення кінообслуговування населення планується придбання мобільного цифрового кінообладнання, що дасть можливість самостійно обслуговувати насамперед ті, неподалік розташовані, населені пункти, де відсутні стаціонарні кіноустановки.

З 01.08.2005 р. очолює підприємство директор Цюрко Богдан Васильович, 1955 року народження, освіта - вища педагогічна.

Основним видом діяльності є прокат кінофільмів, ремонт, реставрація та збереження фільмофонду.

Підприємство надає такі послуги:

- планування та доставка кінофільмів на кіноустановки області (художні, хрон. документальні, анімаційні, учбові);

- ремонт та установка кінообладнання на кіноустановках;

- надання автотранспортних послуг.

Адреса:

Контактні телефони:

  • 10001, м. Житомир, вул. Котовського, 100
    • директор – 36-03-44;
    • інженер – 36-04-68;
    • голов.бухгалтер – 36-14-08;
    • редактор – 36-04-12.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 9
RapidDuck
1 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 10:41:58, 20.05.2015 [Материал]

Кому он нужен? Чем занимались?
amberis
3 Інгварь (amberis)   • 13:02:39, 20.05.2015 [Материал]

Архівне зберігання державного кінофонду. Прокат фільмів по ще не знищеним кінотеатрам області і міста. Показ фільмів і мультфільмів в дитсадках і школах. Нещодавно організували кіноклуб «OldCinema» (https://youtu.be/tpSAeymg8VM).
Це все одно що сказати: «кому потрібні музеї і архіви? чим вони займаються?»
dakar
2 Инспектор Кранник (dakar)   • 11:20:45, 20.05.2015 [Материал]

Я думал он уже давно закрылся. Лет 10 назад, там еще крутили фильмы, даж вывески висели.
БандЕрос
4 БандЕрос (БандЕрос)   • 13:59:14, 20.05.2015 [Материал]

всі фільми, які крутив центр, давно оцифровані і є у вільному доступі в Інеті. Для чого структура, яка нараховує більше 20 чол, які ніфіга не роблять, а лише отримують з/п?
amberis
5 Інгварь (amberis)   • 14:38:56, 20.05.2015 [Материал]

А навіщо тоді архіви і музеї? Оцифрувати всі документи та експонати, всіх звільнити, а оригінали викинути )))
БандЕрос
6 БандЕрос (БандЕрос)   • 14:50:13, 20.05.2015 [Материал]

ви ж розумна людина і таке говорите... кіно-відеоцентр не є музейним чи архівним закладом, їхня функція на сьогодні вже не потрібна. Кіно-відеоустановок в обасті, робочих, - 8 одиниць. Вже людей не лишилося, які вміють плівку в проектор "всунути", а у випадку її пориву - склеїти газеткою)))
amberis
7 Інгварь (amberis)   • 16:15:27, 20.05.2015 [Материал]

ЗАКОН УКРАЇНИ про кінематографію:

«державний фонд фільмів - державний заклад культури, що здійснює архівну та науково-дослідницьку діяльність з метою розвитку фільмофонду, відновлення, реставрування і збереження творів національної та світової кінематографічної спадщини, розповсюдження відповідної інформації;

зберігання фільму - діяльність, яка спрямована на забезпечення довгострокового зберігання вихідних матеріалів фільмів і фільмокопій та їх реставраційно-профілактичної обробки;»

Ви часом не знаєте скільки одиниць фільмокопій зберігається в кінофонді Житомирського обласного центру кінематографії Житомирської обласної ради? Більше 14 000 назв фільмів! Це все - державне майно, яке потребує належного зберігання згідно закону.

Два роки поспіль водимо туди екскурсії студентів, так що трохи в темі.
БандЕрос
8 БандЕрос (БандЕрос)   • 08:09:17, 21.05.2015 [Материал]

відомості на сайті управління культури, в частині інформації про підвідомчі установи та безпосередньо про його структуру, не оновлювалась з 2009 року
amberis
9 Інгварь (amberis)   • 12:48:22, 21.05.2015 [Материал]

Звісно зміни є: зменшилась кількість штатних працівників до 11 осіб та зменшилась кількість прокатників за рахунок знищення державних кінотеатрів.
Це, доречі, практично ставить хрест на обласних державних кінотеатрах (і міському кінотеатрі ім. Івана Франка, зокрема - новий цифровий проектор закупити не дозволили; нові фільмокопії практично не випускаються; після реорганізації прокатні свідоцтва стануть не дійсними і старі фільми теж стануть недоступними).
Замість того щоб переймати досвід самобутніх, комерційно успішних кінотеатрів (як наприклад, «Ліра» в Києві) в нашому місті, їх чомусь просто знищують або, в кращому випадку, передають у приватну власність...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо