Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Сашко » 2015 » Декабрь » 9
Сашко Круїзне (1.7). Кротоне.

Сашко


Оценка: 4.4/5 Голосов: 7

Круїзне (1.7). Кротоне.

09.12.2015, 23:01:23 2280 4.4 2

Кротоне (Crotone)-невелике місто на підошві італійського чобота, про існування якого перед початком круїзу я й не здогадувався. Хоча засноване було в 710 році до н.е., і за часів Давньої Греції розквітало. 

Порт Кротоне невеликий, без молу, і місто починається зразу ж. Наш корабель був першим великим круїзним лайнером, який зайшов в цей порт, тому ще на підході приплив катер з місцевою телегрупою, яка знімала цю значну подію. А ввечері до відплиття місцеві жителі почали з'їждатися на парковку групами і сім'ями, і робити селфі (і просто фотки) на фоні корабля. 

Основна визначна пам'ятка міста-фортеця Карла V, збудована в 16 столітті. Знаходиться буквально в 5 хвилинах від порта, підніматися недалеко, і вона як раз таких розмірів (незавелика і незамаленька), щоб годину "полазити" по ній в своє задоволення. Причому цю годину ми "лазили" практично вдвох: інші пасажири, хто зійшов на берег (а на круїзних кораблях багато навіть на берег не сходять, особливо якщо вони докупають собі алкогольний пакет "все включено") або пішли в місто, або їх екскурсії до фортеці ще не дійшли. Поки ми там ходили, раптово почався дощ, і єдине найближче місце де можна було сховатися-це громадський туалет на теріторії фортеці. А він, скажу я вам, не тільки був розміром з будинок, а ще й мав душові кабіни, причому вони були якісь відкриті- ніколи не бачив такого ні до, ні після. Може, це особливості південно-італійської гостинності? :)

 Саме місто, не беручи до уваги порт і фортецю, якщо привести знайому аналогію- схоже на Новоград-Волинський, от чомусь мені таке порівняння спало на думку. 
Ми були 1 травня, а це вихідний в Італії, тому практично все було закрито. Але в центрі міста відбувалися народні гуляння з ярмарком- де можна було придбати (що й зробили) макарони і спагетті місцевого виробництва найрізноманітніших форм, кольорів і розмірів. Духовий оркестр вигравав досить непогано щось життєрадісне, а люди просто "тусили" і спілкувалися між собою.

 І хоча Кротоне не є туристичною Мекою, але, на мій погляд,  такі міста і місця мають свій шарм,  саме тому що там нема натовпів туристів і місцеве життя залишається місцевим, а не "заточеним" для приїжджих. 

Прикреплённые изображения:
Сашко Круїзне (1.7). Кротоне. Сашко Круїзне (1.7). Кротоне. Сашко Круїзне (1.7). Кротоне. Сашко Круїзне (1.7). Кротоне. Сашко Круїзне (1.7). Кротоне. Сашко Круїзне (1.7). Кротоне. Сашко Круїзне (1.7). Кротоне. Сашко Круїзне (1.7). Кротоне. Сашко Круїзне (1.7). Кротоне. Сашко Круїзне (1.7). Кротоне.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
TarasS
1 Тарас (TarasS)   • 11:36:46, 10.12.2015 [Материал]

Країна маленьких хетчбеків. :)
Сашко
2 Alex (Сашко)   • 21:14:43, 10.12.2015 [Материал]

а також скутерів і гарних (та гарно вдягнених) жінок)


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо