Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » filotea » 2015 » Декабрь » 30
filotea Про Лунтика і Сердючку в  Драмтеатрі

filotea


Оценка: 3.9/5 Голосов: 15

Про Лунтика і Сердючку в Драмтеатрі

30.12.2015, 17:16:30 2589 3.9 21

Маємо сьогодні вкрай спаплюжений день. 
Зранку подзвонили з садочка: "прийдіть візьміть два запрошення на двійнят на виставу у Драмтеатрі, і ще й подарунки отримаєте". Так як двійнята зараз вдома на лікарняному, то в театр пішла велика шанувальниця нашого Житомирського академічного музично-драматичного театру шестирічнарічна доня і той з двійні, який не хворіє... 
Чесно кажучи, дуже зраділи, що маємо нагоду переглянути чергову виставу в театрі. Ще й малий вперше зібрався в ТЕАТР...

З вішака...  Все як звичайно, фойє зустрічає новорічними декорами, фотозони на поверхах... За 10 хв до заповітних 12.00 в залу не пускають всі товчуться навколо та біля дверей і сходів. Початок першої, почувся гучний звук, запрацювали мікрофони - Снігуроньки розпочала святкову ігорову програму під головною сосною театру, перед входом до залу. Все як звичайно: ручки-ніжки, хлопчики-дівчатка,потанцювали-поїхали,  музичка, дітки з батьками трошки почали "розігріватись". Потім прийшов Дід Мороз, якого діти хотіли "потрогать" ( це дослівно слово дідуся, яке не підлягає вибаченню, бо наче б говорив українською). Кульмінацією ігорової програми були танці на місці з Дідом Морозом і Снігуркою під.....  Сердючку, оту саму "ой, не буду горювати...".
Проїхали, діти можливо нічого і не помітили, але батьки і актори неприховано знітились.

Але далі було найцікавіше. 
Ось це http://afisha.zhitomir.info/events/7265

МУЗЫКАЛЬНОЕ, ТЕАТРАЛИЗОВАННОЕ СУПЕР ШОУ ДЛЯ ДЕТЕЙ ЛУНТИК 


Повнісінький зал батьків і дітлахів зайняли місця згідно вказаним у квиточках=запрошеннях, очікували вистави від театральної трупи нашого театру. Навіть поява одного з акторів в костюмі "жука" ще давала надію на драматичне чудо. Він провів невеличку ігрову програму українською. 
Але далі чомусь почала звучати фонограма з російським текстом, можливо і з мультика, ми його не особливо дивились, не процитую.. розпочалось...
 ... шоу ....
На сцені купка повітряних кульок, грибочок, кілька квіточок в зріст людини. Під все ту ж фонограму в меланхолічному темпоритмі на сцені почали махати руками люди (сумніваюсь, що то були актори) в ростових костюмах героїв мультика "Лунтик" -  Бедрика Міли, стрибунця Кузі, двох гусениць і самого Лунтика. Герої під фонограму голосу намагались гратись і спілкуватись з залом. Але виглядало то як діалог німого і глухого... 
Фраза Лунтика "Ребята, вам весело?" звучала, реально як знущання. Моє двійнятко  уважно дивилось на сцену і не розуміло, що відбувається, малому 4 роки, зазвичай весела і активна дитина, тупо дивився на освітлені ляльки на поважних підмостках. 
А шестирічка по справжньому засумувала "Кричала : "НІІІ! не цікаво!"  і спитала, чому вони говорять російською і чому так "трошки нудно?".
Перекажу сюжет: він же ж і вся дія: після довгого музичного вступу вийшла Міла з Кузьою , похитались і помахали ручками, привітались з дітьми і запитали чи хтось знає, коли День народження у Лунтика. Ніхто не знав. "Давайте, пусть будет сегодня!" - запропонували.  Пішли пакувати подарунки і готувати торт. Виповзли гусениці = похитались і помахали ручками. (Це негативні герої по мультику - розбишаки і обманщики). Пішли. Вийшов Лунтик - привітався, пошукав-погукав друзів, нікого не знайшов - то вирішив потанцювати з глядачами. Під помірну музику "весело" похитався  і помахав ручками. Пішов. Повернулись  Міла з Кузьою попросили глядачів, при появі Лунтика разом закричати йому "Паздравляєм с  днєм ражденья". Вийшов Лунтик вони йому закричали, подарували дарунки і винесли торта. Потім того торта вкрали гусениці, але передумали їсти і вернули.... Між цими круговими виходами і заходами на сцену були почергові танці-шатання під нудотні пісеньки. Все як для розумово відсталих дітей, вибачте...
Потім, чомусь, знов прилетів Жук і знов провів гру танець з залученням глядачів.... Трошки веселіше, бо діти відчули, що до них СПРАВДІ говорять. 
Більше ми не витримали... Діти попросились додому. Менший випрошував подарунка.
Ми спустились донизу і тут -
частина друга,
ще веселіша і ще й принизлива вдодаток. вздовж усього фойє витягнулась черга до віконечка з подарунками. (Це ще коли йшло шоу в залі)...
Посередині імпрвізована торгівельна точка на коробках з тими ж подарунками від "Полісся продукт" тільки за гроші. Яких, я нажаль, з собою не мала. Бо купила б і пішла собі з миром. А так як малий просив дуже  "порадунки", і в наших запрошеннях був цей відривний фрагмент на його отримання (бо таке було не у всіх, дехто купив собі запрошення за 50!!!!! грн без подарунка) довелось стати в чергу.
 Роздача відбувалась дужжжже повільно, оскільки цьоця у віконечку звірялась зі списком, перепитувала, адреси, імена і прізвища, бо, як вияснилось в черзі, сюди на подарунки було запрошено всіх дітей всіх працівників всієї мережі "Полісся продукт", дітей з малозабезпечених і багатодітних родин, дітей учасників АТО та переселенців....  Всього то. 
І, уявіть собі, весь цей люд: тати і мами з дітьми на руках, у візочках (інвалідних в тому числі) і велосипедиках та підлітки без батьків вишикувались у цю безкінечну вереницю за новорічним солодким чудом.
Мені це пригадало моє дитинство 90-тих років, у цьому ж театрі, здалося навіть з того ж будиночка пакуночки роздавали, коли учні всіх шкіл натовпом стояли за соціальними торбочками з жменькою мильних цукерок "Журавлик" чи "зяблик" і парочкою мандаринок...  
  Думала,  що минули ті часи.  Але ж ні  - "де жавю"....

В результаті цього "святкового" коловороту вийшли ми з театру потомлені, без настрою, з певним чуттям приниження і смутку. Діти несли в руках кульки з написом "З любов'ю до Житомира. Олександр Іванович Ракович", дві паперові скриньки з солодощами і без звичайного запалу, як після свята, а байдужими очима розказували, що їм не сподобалось "трошки"....
Я намагалась якось відволікати і не акцентуватись на "негатив шоу", пообіцяла що  підемо на днях на справжню виставу, де відбувається казка і чудо. 

Мені хочеться звернутись до адміністрації театру з проханням:
 -  не паплюжити більше свою репутацію співпрацею з такими "діячами", які таке "шоу" влаштували. Чесно кажучи, це шоу виглядало як "святотацтво" в стінах театру;
-  переглянути свій плейлист (хоча б той, що для дітей адресований);
 - забрати червоні перевернуті п'ятикутні зірочки в декорі приміщення;
- почати будувати нові традиції святкування зимових свят, потихеньку відходячи від радянщини.





 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 21
Eurogabon
1 Тарас (Eurogabon)   • 20:48:20, 30.12.2015 [Материал]

Жах!!! Раджу звернутись до психолога! Це справжнє катування! О Боже, на очах у дітей і в центрі міста!
Hoakina
2 Марина (Hoakina)   • 21:07:26, 30.12.2015 [Материал]

наш театр тим совком живе і дихає, іншого чекати не можна
Arina1985
3 Арина (Arina1985)   • 06:49:02, 31.12.2015 [Материал]

Я вообще не знаю кто может восторгаться таким персонажем, как Сердючка. Ну разве что тот, кто такой и сам. Образ какой-то тупой, деградирующей тетки, которая поет примитивные песни... Мне бы тоже это не понравилось на утреннике.
garold
4 Кonstantin (garold)   • 11:46:24, 31.12.2015 [Материал]

Вон в первом комментарии фанат сердючки отписался.
HOOLIGAN
5 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 13:09:47, 31.12.2015 [Материал]

автор сценария не наша Леся часом???
SU
6 Viacheslav (SU)   • 13:12:39, 31.12.2015 [Материал]

до 1991 года такое говно даже теоретически представить невозможно было. так что ваше " почати будувати нові традиції святкування зимових свят, потихеньку відходячи від радянщини" неуместно- вы как раз пронаблюдали новопобутоване....
не нравится такое говно? какие проблемы , потратьте около 4000 гр. на приличное шоу с выездом в столицу- и по приезду из Киева дети будут вам еще неделю спасибо говорить.
нету 4000? заработайте.
не можете? тогда на пару с хоакиной ( сотоварищи) выходите к драмтеатру и жгите шины, бейте окна... через неделю реально приличное шоу увидите...)))
HOOLIGAN
7 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 13:27:23, 31.12.2015 [Материал]

да, при союзе было принято отмечать новый год под сатанисткой звездой, под вопли во славу слуги дьявола, под гнилые мандарины, под каннибализм во времена голодомора, под ГУЛАГовский мороз
mamasnotes.ru/wp-content/uploads/2015/12/elka2.jpg
Hoakina
8 Марина (Hoakina)   • 15:09:41, 31.12.2015 [Материал]

На 6. От дядьку, ніхто, крім Вас тут при совку не жив не не може пам*ятати п*яних дідів морозів в садочку і ідєологічєскі правильні тєксти на дитячих ранках, від яких чи то плакать хотілось, чи то сміятись. Про кукурудзу - царіцу палєй навіть у кіні показували. І новорічні костюми з папиної сорочки для зайчика і маминої ночнушки для сніжинки.
sonnet
9 вадик (sonnet)   • 15:35:25, 31.12.2015 [Материал]

Ага.
Все в нас погано?
А як в скрепах?

В России нетрезвые Деды Морозы пугают детей
Источник: http://ren.tv/novosti/2014-12-30/v-rossii-netrezvye-dedy-morozy-pugayut-detey © REN.TV

Або ці "артисти" як?

https://www.youtube.com/watch?v=mkYzIkNiWA4

Це тільки так, щоб примірив свій кужух на себе, вата..
garold
10 Кonstantin (garold)   • 18:33:47, 31.12.2015 [Материал]

До 1991 без теории,постоянный дефицит мандаринов,апельсинов,бананов и других вкусностей,для вас список продолжить?
amberis
11 Інгварь (amberis)   • 19:04:57, 31.12.2015 [Материал]

Хм... Час відділити зерна від плевел )))

>> очікували вистави від театральної трупи нашого театру.

Дана вистава не має відношення до репертуару житомирського драмтеатру! ))) Якщо б Ви були уважні, то помітили б що афіші і продаж квитків на це «дійство» відбувалося не з каси драмтеатру, а з каси Валерія Нужди. По факту - приміщення драмтеатру було орендоване для гастролей цієї трупи.
Тому більшість поданих в кінці цього блогу прохань явно не за адресою )))

Далі по пунктах:
>> Мені хочеться звернутись до адміністрації театру з проханням:
>>- не паплюжити більше свою репутацію співпрацею з такими "діячами", які таке "шоу" влаштували. Чесно кажучи, це >>шоу виглядало як "святотацтво" в стінах театру;

Коли орендується приміщення драмтеатру під виставу, адміністрація не може гарантувати високий культурний рівень вистави і того що вона всім прийдеться до смаку.

>>- переглянути свій плейлист (хоча б той, що для дітей адресований);

Вистави з репертуару драмтеатру проходять ретельний відбір, особливо ті, що адресовані дітям ;) До того ж, на новорічних ранках драмтеатру традиційно задіяно театральний оркестр ;)

>>- забрати червоні перевернуті п'ятикутні зірочки в декорі приміщення;

Тобто перевернуті зірки інших кольорів у Вас не викликають занепокоєння? ))) Три роки поспіль звертаю увагу адміністрації театру на можливе сумнівне тлумачення цієї новорічної прикраси - гігієї-пентаграми. ))) Цікаво, яке саме значення цього стародавнього символу викликало обурення у Вас? )))

>>- почати будувати нові традиції святкування зимових свят, потихеньку відходячи від радянщини.

До Ваших послуг новорічна прем'єра драмтеатру - новорічне дійство «Хід конем»:
http://zhzh.info/news/2015-12-28-26425
http://news.dks.com.ua/kultura/10232-u-zhitomirskomu-dramteatri-diti-sposterigali-za-litsarskim-turnirom-shakhov ogo-korolivstva-foto

Але, на мій погляд, вона більш орієнтована на дітей середнього та старшого шкільного віку. Однак, і дітей молодшого віку дійство приваблює. )))
filotea
12 filotea (filotea)   • 01:11:28, 01.01.2016 [Материал]

запрошення мали на руках практично перед дійством, тому особливо не перебирала в пам'яті репертуар театру, дитячу частину якого знаємо майже дослівно.
І по пунктам: підписуюсь і дублюю кожне своє слово, оскільки то була не просто аренда... А схоже САМЕ співпраця, бо - ігрову зав'язку у фойє проводили ведучі актори театру (і титуловані (ний) в тому числі) , і починав а-ля "пролог" перед шоу також актор театру. Актори входять в пакет послуг аренди? (не пам'ятаю такого)
А про плейлист. КРИЧУ - оскільки досить добре знаю "кухню". Сумніваюсь, що в операторську на час виступу акторів, пустили "попрацювати" сторонню людину. Стосовно муз супроводу шоу - то, само собою, там йшла просто фанера з мульта чи щось, що її дублювало.
Про зірочку. При потребі можу розкласти символіку і інших присутніх атрибутів і декорів, про пентаграму можемо довго розповідати, але тут банально - найбільше в очі кидалась ота зірка, яка, певно, зручніше чіплялась саме догори дригом.

Почати створювати нові традиції зараз найнайпідходящий час. Найболісніше було те, що серед запрошених були діти учасників АТО, тобто тати були присутні - їм певно було геть не байдуже....
Я люблю наш театр і щиро мрію, щоб він був найдостойнішим, приємним, зразковим і корисним культурним розвитком мені і моїм чотирьом дітям.
amberis
15 Інгварь (amberis)   • 15:19:46, 01.01.2016 [Материал]

«Запрошення мали на руках практично перед дійством, тому особливо не перебирала в пам'яті репертуар театру, дитячу частину якого знаємо майже дослівно.»

Тоді навіщо через неуважність приписувати драмтеатру те, до чого він не мають відношення?

«І по пунктам: підписуюсь і дублюю кожне своє слово, оскільки то була не просто аренда... А схоже САМЕ співпраця, бо - ігрову зав'язку у фойє проводили ведучі актори театру (і титуловані (ний) в тому числі) , і починав а-ля "пролог" перед шоу також актор театру. Актори входять в пакет послуг аренди? (не пам'ятаю такого)»

Звичайно актори драмтеатру не входять до пакету послуг оренди але ніщо не завадить їх винаймати. Вибачаюсь, але, як правило, не відвідую заходи які йдуть не через касу драмтеатру, тому що теж трохи знаю «кухню». ) Тому про співпрацю мова точно не йде.

«А про плейлист. КРИЧУ - оскільки досить добре знаю "кухню". Сумніваюсь, що в операторську на час виступу акторів, пустили "попрацювати" сторонню людину. Стосовно муз супроводу шоу - то, само собою, там йшла просто фанера з мульта чи щось, що її дублювало.»

Звичайно звукооператор присутній в операторській під час виступу. Але він так само винаймається і запускає наданий йому замовником плей-лист. Ніякої самодіяльності його робота не передбачає.

«Про зірочку. При потребі можу розкласти символіку і інших присутніх атрибутів і декорів, про пентаграму можемо довго розповідати, але тут банально - найбільше в очі кидалась ота зірка, яка, певно, зручніше чіплялась саме догори дригом.»

І я про те саме ))) Але в даному випадку ці прикраси дійсно мають зачіпку саме в цьому місці. Це не «творчість» декораторів театру.
Можете самостійно пересвідчитись в цьому на Житньому ринку, якраз вчора бачив їх там в продажі ;) Використовують їх тільки тому що вони добре зберігаються, легко складаються та не б'ються.
Ну і звичайно, не мені Вам нагадувати, що ці прикраси тільки матеріальні предмети, що чуттєво сприймається, і їх значення (зміст, інформація) є продукт духовної діяльності людей. Знаки постають своєрідними «матеріальними оболонками» людських думок, почуттів, бажань. )))

«Почати створювати нові традиції зараз найнайпідходящий час. Найболісніше було те, що серед запрошених були діти учасників АТО, тобто тати були присутні - їм певно було геть не байдуже....
Я люблю наш театр і щиро мрію, щоб він був найдостойнішим, приємним, зразковим і корисним культурним розвитком мені і моїм чотирьом дітям.»

Чудово розумію Ваше розчарування, але ще раз підкреслю: житомирський драмтеатр не має до цього, дещо політизованого дійства, відношення.
Для порівняння відвідайте новорічне дійство «Хід конем». Але, на мій погляд, воно більше розраховане на дітей середнього і старшого шкільного віку. Хоча і меншим за віком глядачам вона до вподоби:
http://zhzh.info/news/2015-12-28-26425
https://youtu.be/C5i52ZaQ3ys
https://youtu.be/eqq74vBotpk?list=PL4X4Bl66ejpIei6kr4SUukkE5ZGSZaqVc
http://news.dks.com.ua/kultura/10232-u-zhitomirskomu-dramteatri-diti-sposterigali-za-litsarskim-turnirom-shakhov ogo-korolivstva-foto
filotea
16 filotea (filotea)   • 16:07:24, 01.01.2016 [Материал]

може не зовсім підходяще порівняння - але тут театр має приблизно таке саме відношення до "шоу" як нещодавно комерційний технікум до військових пайків (ІМХО)
Про які зміни і нові традиції можна говрити.... Господарі зовсім не господарі ані де факто, ані де юре...
amberis
18 Інгварь (amberis)   • 16:15:33, 01.01.2016 [Материал]

Дійсно невдале порівняння ))) Нажаль, не можу знайти в неті відеозапис прес-конференції від 26 грудня, тільки уривки в новинних репортажах. Там якраз були відповіді на ваші зауваження напряму від адміністрації та працівників театру.
filotea
17 filotea (filotea)   • 16:14:52, 01.01.2016 [Материал]

не неуважність. я не стверджувала - що то постановка театру, але що то зі співпраці з ним.
amberis
19 Інгварь (amberis)   • 16:16:17, 01.01.2016 [Материал]

Ще раз пальцем в небо - то не є співпраця, як би Вам того не бажалося )))
filotea
20 filotea (filotea)   • 19:53:12, 01.01.2016 [Материал]

якщо вам попросту посперечатись, будь-ласка. я тут не для цього. по факту моїм дітям показали сумісний продукт (бо працювали і актори театру і люди в ростових ляльках) на території театру. І цього синтезу точно мені не бажається (може ви не помітили, але про саме цей біль даний допис блогу)
amberis
21 Інгварь (amberis)   • 20:32:19, 01.01.2016 [Материал]

Про що сперечатися? ))) Дітей, звісно не обдуриш - їм або подобається, або ні. Але ще раз підкреслю: немає ніякого синтезу драмтеатру і когось там ще. Якщо когось з акторів і техперсоналу драмтеатру винайняли - то це ще не сумісний проект. Так само, як і заходи на території театру - не обов'язково мають відношення до Житомирського академічного українського музично-драматичного театру. Тому дивує ваша настирність у бажанні пов'язати драмтеатр з орендарями. ))) Краще скеруйте зауваження організаторам шоу, які його розробили, профінансували та втілили у життя. ;)
filotea
13 filotea (filotea)   • 01:19:53, 01.01.2016 [Материал]

а! ще той Ракович най би подивився закуплене шоу....
garold
14 Кonstantin (garold)   • 02:24:32, 01.01.2016 [Материал]

Раковичу всё равно,главное полиссяпродукт!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо