Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Казбич » 2016 » Февраль » 25
Казбич Хто стоїть за бурштиновою мафією?

Казбич


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Хто стоїть за бурштиновою мафією?

25.02.2016, 09:56:33 1608 5.0 1

Бурштин, або як частіше його називають янтарь - це дорогоцінний камінь, який видобувають переважно у західних областях України. З нього виходять гарні прикраси. Але не про ювелірну справу поговоримо.
Багато людей в тих регіонах живуть за рахунок того, що нелегально його миють. Про це знають всі. Іншого виходу немає, тому що людям потрібно заробляти на хліб. Політики законів по легалізації данного бізнесу не приймають, тому що таким чином можна відмивати чималі суми грошей. За словами місцевих, тільки на Рівненщині близько 500 помп, які миють бурштин, і платять за "квиток" 500 доларів в день. Це більше 6 млн гривень, і так щодня. Легалізацією ніхто не хоче займатися. Чому? Самі, думаю, розумієте. Через це країна втрачає великі прибутки, а нелегально кілограмами з країни тікає десятки кілограм бурштину щороку.
Хто за цим стоїть невідомо, але боротьба за це йде до сих пір. Від цього страждають не тільки місцеві жителі, а й держава. Не логічніше б було все це легалізувати, створити пункти з прийому каміння, і людям давати за це винагороду? Нехай не таку значну, як на чорному ринку. Умови легалізації б також змусили копачів не залишати після себе такі понівечені ділянки які зараз нагадують екологічну катастрофу...
https://www.youtube.com/user/SuperSharij/videos

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Казбич
1 Іван Мартиненко (Казбич)   • 13:04:06, 25.02.2016 [Материал]

https://www.youtube.com/watch?v=f9AO6xs1rIQ


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо