Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Демчик » 2016 » Март » 11
Демчик Місту надто дорого обходиться заступник мера Ткачук

Демчик


Оценка: 4.0/5 Голосов: 8

Місту надто дорого обходиться заступник мера Ткачук

11.03.2016, 09:53:47 2358 4.0 2

Інтерв'ю у інформаційному віснику "Антикорупційний рух Житомирщини" за березень 2016 року

Євгеній Демчик: «Місту надто дорого обходиться заступник мера Ткачук»

У Житомирі пройшов транспортний форум за ініціативи заступника міського голови Дмитра Ткачука, на якому презентували транспортну концепцію міста. Ми попросили прокоментувати запропоновані нововведення нинішнього профільного заступника мера, його попередника, Євгенія Демчика.

- Нещодавно в Житомирі пройшов транспортний форум, як ви можете оцінити його результати?
- Я не був на форумі особисто, але, звичайно, слідкував за новинами. Мені дивно було читати, наприклад, про те, що влада вперше задумалась про вело та пішохідні доріжки, адже коли я був заступником, ми готували саме таку концепцію розвитку транспортної системи міста. Вона була презентована на сесії міської ради і нинішній заступник мера Дмитро Ткачук був на ній присутній.
Окрім зазначеного, ми ще пропонували систему єдиного квитка, яка зараз у презентації на форумі виглядає абсолютно інакше.

- Що ви маєте на увазі?
- Ткачук хоче вводити єдиний квиток лише в ТТУ. Це абсолютно недоцільно і така концепція вже провалилась у Києві. Ми ж пропонували створити комунальне підприємство по збору виручки в усіх видах транспорту, в тому числі і в маршрутках, встановити обладнання і самим збирати виручку. А перевізникам і ТТУ оплачувати кілометри пробігу і виконання графіків. Проїхав свої кілометри, виконав графіки, дотримувався інтервалу руху – отримай свої кошти. Тільки при такій системі квиток стане дійсно “єдиним” і його запровадження не зустріне супротив від перевізників, а навпаки вони ще і погодяться фінансово допомогти запровадженню такої системи. До речі, в це підприємство змогли б перейти працювати контролерами і кондуктори з ТТУ. Це також могло б допомогти вирішити проблеми з перевезеннями пільговиків. Вони б також мали електронний квиток зі спеціальною програмою.
Це вигідно і житомирянам, і перевізникам. Житомиряни можуть обирати будь-який зручний для себе транспорт. 
Тільки в такому вигляді єдиний квиток буде ефективно працювати. Вводити його для ТТУ – це просто витрата бюджетних коштів, яка не дасть результатів.

- Влада постійно говорить про пріоритет комунального транспорту. Так було і коли ви були заступником, і з вашим наступником. Коли ці слова були ближчі до реальності?
- ТТУ – це, звичайно, окрема тема транспортної концепції. Щоб відповідь на ваше запитання була зрозумілою, наведу декілька цифр. За рахунок оптимізації маршрутів та розмежування зупинок, яке ми робили, виручка ТТУ підвищилась до 97-100 тис. гривень в день. Зараз ледь збирають 80 тис. гривень. За 5 днів, коли з Київської забрали маршрутки, ми додатково зібрали 85 тис. гривень. І якщо б транспорт продовжив працювати по такій схемі, то це були додаткові 5 млн. гривень на рік, які би практично покрили проблеми ТТУ.

- Чому концепція змінилась? Адже тоді ви працювали з Сергієм Сухомлиним, як із першим заступником, тепер він – міський голова. Тоді він підтримував ваше бачення?
- Так, тоді ми все це погоджували і Сергій Іванович бачив розвиток транспорту міста так само. Для мене загадка, якщо чесно, що змінилось і чому він надав Дмитру Ткачуку такі повноваження, коли він може перекреслювати напрацювання та вводити щось абсолютно недоцільне та ще й позиціонувати це як щось нове і ледь не революційне. А насправді, це відкидає розвиток транспортної структури міста, як мінімум, на 3 роки назад.
Мені не зрозуміло, чому зараз закривають очі на той відкат по виручкам, який відбувся в ТТУ з 97- 100 до 80 тис. гривень в день. Мені здається, що мій наступник дорого обходиться місту з огляду на зарплату понад 10 тис. гривень та ті збитки, які під його керівництвом несе комунальне підприємство. Я сподіваюсь, що це тимчасова ситуація, хоча вона вже затягнулась на 3 місяці, і Сергій Сухомлин нарешті зверне увагу на дії свого заступника.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
tt2015
1 Виктор (tt2015)   • 14:11:14, 11.03.2016 [Материал]

коли я був заступником, ми готували... Ми ж пропонували... яке ми робили.. ми додатково зібрали.... І якщо б транспорт продовжив працювати по такій схемі, то це були додаткові 5 млн. гривень на рік, - то чому Демчик, будучи ще на своїй посаді(заступником мера) - МОВЧАВ І НЕ ОСКАРЖУВАВ НЕЗАКОННЕ РІШЕННЯ ВИКОНКОМУ, коли маршрутки повернулися на Київську НЕЗАКОННО??? после драки руками не машут!!!!
Юрко
2 Градовський (Юрко)   • 20:49:54, 11.03.2016 [Материал]

Роздуми із циклу "Що було б, якби я був". Та нічого не було б.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо