Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2016 » Апрель » 19
snova Стучите и Вам будет счатье

snova


Оценка: 2.2/5 Голосов: 26

Стучите и Вам будет счатье

19.04.2016, 06:38:05 2770 2.2 4

Підручник для "правильних" патріотів, градовсько-галагузенской шобле і інших.
 
 
Які бувають доноси?
 
Професійний.
Мета - відправити вищих інстанцій інформацію, яка дозволить прибрати з посади неприйнятне особа. Профдонос - своєрідна гра в «кішки-мишки» або «мисливець-дичину». Донощиків і жертву до пори до часу можуть пов'язувати теплі, дружні стосунки. Завдання - щоб жертва не здогадувалася про кроки до того моменту, коли вже буде пізно що-небудь робити для особистого захисту.
 
Побутовий.
Мета - усунути конкурента в особистій сфері. Це може стосуватися любовного суперництва, ненависті до багатства сусіда, суперечки через ділянки землі, особистої неприязні і т.д. Головний мотив в побутовому доносі повинен бути «загорнутий» в прийнятну для адресата «упаковку» (переважно політичну). Часто побутової донос стає родинним. Найвідоміший приклад - донос Павлика Морозова на свого батька.
 
Відкритий.
Робиться не таємно, а публічно. Пов'язаний з високим особистим ризиком для донощика (бо жертви доносу можуть швидко застосувати до нього адміністративних заходів). При такій формі доносу в 1930-і роки донощик часто сам ставав жертвою, тому відкритий донос вимагає від донощика винятковою особистої сміливості і самовладання.
 
Донос розквітає, коли на це є прямий соціальне замовлення. Тобто держава називає конкретну групу, щодо якої були б бажаними доноси. У сталінські часи, наприклад, прямо зазначалися «вороги народу». Але поняття це виявлялося розмитим: сюди могли бути представники різних соціальних верств - лікарі, колгоспники, інтелігенція, військові і т.д. Коли така «ворожа» група прямо названа державою, громадяни починають масово виявляти пильність. Цей ефект спостерігався не тільки в СРСР.
У тій же нацистської Німеччини переслідувалися з подачі влади політичні групи - комуністи і соціал-демократи; національні - євреї та цигани; представники сексуальних меншин.
 
 
У США, коли у нас в 1948-1953 роках боролися з безрідними космополітами, шукали агентів Кремля та в підсумку «знаходили» набагато більше шпигунів, ніж їх було насправді.

Прикреплённые изображения:
snova Стучите и Вам будет счатье
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
Berserk80
1 Che (Berserk80)   • 18:05:07, 19.04.2016 [Материал]

Галагуза не одобряет
Cobalt
2 Cobalt (Cobalt)   • 20:57:04, 19.04.2016 [Материал]

"Стучите, и будет вам счастье!" Говорили когда-то гЭбЭшники.
sonnet
3 вадик (sonnet)   • 18:06:20, 20.04.2016 [Материал]

Слухай, аффтор то ти профффесссионал?

Знаєш про це досконально?
Тобто, сам пройшов всі стадії ?

ПРИВІТ ПРОФЕСІЙНИЙ СТУКАЧ!
Юрко
4 Градовський (Юрко)   • 19:08:27, 20.04.2016 [Материал]

Недаремно ж не сидить за тяжкі злочини в РФ. І в Україні не судять, хоча передали справу до суду.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо