Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2016 » Июнь » 19
snova Української армії не існує - замість бойових командирів прийшли комерсанти!

snova


Оценка: 3.0/5 Голосов: 8

Української армії не існує - замість бойових командирів прийшли комерсанти!

19.06.2016, 14:34:34 2215 3.0 2

оброволець Василь Щербаков: Української армії не існує - замість бойових командирів прийшли комерсант!

Фото: мере
жа інтернет
 
 
Василь Щербаков – житомирянин, доброволець, боець батальйону “Київська Русь”, відомий в мережі Інтернет як “Сват Укропський”, днями повернувся з зони бойових дій. Не зважаючи на втому та хворобу, він охоче поспілкувався з журналістами “ЖИТОМИР.today” і розповів про АТОшні реаліі.


“Два роки тому у нас була дійсно сильна армія. А зараз це збір алкоголіків, нормальні адекватні офіцери просто пішли, воювати нікому. Після демобілізації бойових офіцерів, прийшли офіцери-комерсанти. Піймали когось із контрабандою, взяли грошей і відпустили. Тупо заробляють гроші. В бойових підрозділах командують ротами сепаратисти – люди, які жили під час окупації в Донецькій області, “менти”, які прийшли сюди, отримали зірочки і зараз командують. Воювати ніхто не хоче. Усі лижуть зади одне-одному, займаються “кришуванням”, “віджиманням”, п’ють. Армії, як такої, не існує”, – розповідає Василь.
Доброволець наголошує – об’єднання добровольчих батальйонів з кадровими підрозділами призвело, фактично, до розвалу. Власне так, за словами Василя Щербакова, сталося з батальйоном “Київська Русь”.
“Угробили “Київську Русь”. Нас приєднали до 54-ї бригади. Нас вивели з АТО і відправили на полігон. Узяли батальйон, зняли з передової, перевели його на Новомосковськ, звідти на Широкий Лан, де аватарська бригада спалила танк, спалила БМП, 12 наметів, озброєння. Це не навчання, це просто вони так п’ють. У них за чотири місяці АТО бойові втрати – 4 людини, а на полігоні шестеро померло від алкогольної коми, одного зарізали, одного задавила БМП, самогубства я просто не рахую. Це аватарська бригада, а ми – бойовий батальйон, при ній. Там постійно міняють комбригів. Один, який з запоїв не виходив, палив танки та БМП, пішов на підвищення. Зараз приїхав інший. Бойової роботи не ведеться, навчань не ведеться. Коли його запитали чому, він відповів, що ми і так все вміємо.
Зараз в зоні АТО знаходиться три роти, а по кількості як одна. Але фактично нас там немає. В чому прикол? Потрібно ж АТОшні платити. А тут 100 чоловік, наказ на виконання бойової задачі є, а наказу на вхід до зони АТО немає. І хтось отримує за всіх, включаючи офіцерів та солдат, 100 % надбавку. І коли ми починаємо ставити питання, нам кажуть: не влаштовує, вас виведемо, інших заведемо”, – розповідає чоловік.
Зараз Василь ненадовго повернувся у відпустку до Житомира. Але вже за кілька тижнів повернеться назад в зону АТО.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
dakar
1 Инспектор Кранник (dakar)   • 14:56:21, 19.06.2016 [Материал]

Была новость на сайте с этим интервью, еще весной.
Umma
2 Umma (Umma)   • 16:32:09, 19.06.2016 [Материал]

http://ukr.segodnya.ua/ukraine/kazhdyy-tretiy-soldat-vsu-pogibaet-ne-v-boyu-infografika-656052.html


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо