Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Paritet » 2016 » Июль » 8
Paritet Рівні можливості – стандарт європейського парламентаризму

Paritet


Оценка: 5/5 Голосов: 1

Рівні можливості – стандарт європейського парламентаризму

08.07.2016, 21:38:06 1966 0.0 0

08 липня 2016 року у прес-центрі Житомирської міської ради, І поверх відбувся круглий стіл для представників депутатського корпусу різних рівнів на тему «Рівні можливості – стандарт європейського парламентаризму», основною метою якого стала актуалізація питання створення та досвіду діяльності міжфракційних об’єднань «Рівні можливості» у Верховній Раді України та в регіонах, зокрема на Вінниччині, а також можливості створення подібних осередків у Житомирській області. Означений захід відбувся у межах проекту ВООГО "Відкрите суспільство" та співпраці із Житомирською обласною молодіжною громадською організацією «Паритет» за сприяння міжнародної організації National Democratic Institute (NDI) та фінансової підтримки Уряду Швеції. Організаційним партнером у м. Житомирі виступила Житомирська міська рада.
За словами Світлани Ходакової, Голови Правління ВООГО «Відкрите суспільство», метою МФО «Рівні можливості» на місцевому рівні є об’єднання зусиль депутатів місцевих рад задля досягнення рівного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства та місцевих громад. Серед основних завдань діяльності МФО можуть бути: аналіз проектів та програм місцевого розвитку щодо забезпечення рівних прав і можливостей для різних верств суспільства; впровадження ініціатив, що мають на меті покращення становища жінок у суспільстві та зміцнення їхньої ролі у політиці; обмін позитивними й ефективними українськими та закордонними практиками з колегами інших областей.
Разом із тим на круглому столі було розглянуто питання пошуку найбільш ефективної форми спільної дії політичних та громадських активістів задля побудови суспільства рівних можливостей. Зокрема Олена Остапчук, експертка ЖОМГО «Паритет», розповіла про можливості використання експертного потенціалу громадських організацій на користь діяльності МФО. Напрями та форми співпраці МФО та ГО можуть бути: аналітична і дослідницька робота; навчальний компонент (тренінги, семінари); посередництво (інформування, залучення до участі у всеукраїнських та міжнародних заходах і програмах); популяризація діяльності МФО; реалізація спільних проектів та ініціатив. Тематика, яка може бути цікава для розгляду та діяльності МФО - забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків; гендерне бюджетування; протидія насильству над жінками; дискримінаційна реклама та суспільні контексти; потреби цільових груп; баланс особистої та професійної сфер; робота у напрямку створення дружнього до сім'ї середовища. та інші...
Довідково:
Ідеї рівності та справедливості – є основними ідеями, які рухають людьми, що створюють МФО. Географічне поширення депутатських об’єднань викликає необхідність об’єднання в один цілеспрямований рух, що визначає потребу у визначенні загальних правил, спільного бачення та стратегічних цілей.
Створення міжфракційних депутатських груп «Рівні можливості» у місцевих радах всіх рівнів є важливим кроком до євроінтеграції, відповіддю на задекларовані державою як у міжнародних документах, так і національній законодавчій базі зобов’язань забезпечувати гендерну рівність та рівні можливості для чоловіків і жінок у сфері зайнятості, освіти, економічної й громадсько-політичної діяльності, у процесах прийняття рішень.

Прикреплённые изображения:
Paritet Рівні можливості – стандарт європейського парламентаризму Paritet Рівні можливості – стандарт європейського парламентаризму Paritet Рівні можливості – стандарт європейського парламентаризму Paritet Рівні можливості – стандарт європейського парламентаризму Paritet Рівні можливості – стандарт європейського парламентаризму
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо