Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2016 » Август » 28
snova Про Фрейда, чайник і МВФ

snova


Оценка: 3.3/5 Голосов: 12

Про Фрейда, чайник і МВФ

28.08.2016, 02:05:25 2611 3.3 4

Від Забана та інету
Кілька фактів щодо виділення Україні чергового траншу МВФ.
Намагаючись пояснить дивну логіку сновидінь, З. Фрейд для ілюстрації використовував відомий анекдот про чайник:
1) Я ніколи не брав твого чайника;
2) Я повернув тобі його цілим і неушкодженим;
3) Чайник вже був дірявим, коли я взяв його у тебе.
Пізніше словенський мислитель С. Жижек використовував цю метафору, аналізуючи другу іракську кампанію. «Спочатку містичний зв'язок між Аль-Каїдою і Саддамом була перетворена в загрозу для всього Близького Сходу, потім, незрозумілим чином, стала загрозою для всіх і кожного (а для США і Великобританії в особливості). Коли ж зброя масового ураження виявити так і не вдалося, та ж дивна логіка спливла знову: «Дійсно, нехай ми нічого і не знайшли, але ж є ще маса інших причин для повалення такого жахливого тирана, як Саддам ...».
Здавалося б, яке це має відношення до наших українських реалій? Дана історія, може, і ніякого, а от логіка, в ній описана, найбезпосередніше. Наведемо лише факти щодо лише одного процесу - виділення чергового траншу МВФ.
1) 21 січня Президент України заявив, що «ми очікуємо черговий транш МВФ в лютому». Сьогодні 26 серпня, отримання траншу так і не відбулося;
2) Коли стало очевидно, що фінансової допомоги не буде, всі навперебій заговорили, що вона нам і не потрібна - не сильно-то й хотілося. На початку серпня всі раптом в унісон - від експертів і банкірів до екс-посла США і міністра фінансів України - заявили, що «Україні не потрібен третій транш МВФ»;
3) Однак, ймовірно, реальність бере своє і вже 22 серпня міністр фінансів А. Данилюк заявив: «Неотримання зовнішнього фінансування погіршує ситуацію. Доведеться йти на надзвичайно непопулярні рішення, секвестр бюджету ». Тобто не фінансувати видаткову частину бюджету (можливо, навіть захищені статті - пенсії, наприклад), бо, за словами того ж міністра, в разі неотримання кредиту МВФ недонадходження в бюджет не можна буде перекрити жодними іншими джерелами.
Коментарі зайві, закликаю тільки наших керманичів скоріше прокинутися і усвідомити, що логіка сновидінь трохи відрізняється від реальності.

Прикреплённые изображения:
snova Про Фрейда, чайник і МВФ snova Про Фрейда, чайник і МВФ snova Про Фрейда, чайник і МВФ
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
alert
1 Irina (alert)   • 02:19:04, 28.08.2016 [Материал]

В версии от Украинской правды и транш и безвизовый режим сейчас привязаны к запуску электронного декларирования.
Semen1952
2 Semen (Semen1952)   • 09:27:25, 28.08.2016 [Материал]

А как же борьба с коррупцией? К ней уже не привязаны?
alert
3 Irina (alert)   • 12:37:42, 28.08.2016 [Материал]

Это один из ключевых шагов в борьбе с коррупцией.
Sams2
4 Александр (Sams2)   • 06:27:38, 29.08.2016 [Материал]

"Я как скажу "будет" - так жена меня тряпкой." (М.Жванецкий)

Из этой же оперы.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо