Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Октябрь » 28
antikorZt Депутат, не соромся, відзвітуй перед громадою!

antikorZt


Оценка: 4.3/5 Голосов: 6

Депутат, не соромся, відзвітуй перед громадою!

28.10.2016, 10:45:14 1728 4.3 0

Наша громадська організація вже зверталася до міського голови Сергія Сухомлина з вимогою відзвітувати за рік свої роботи перед громадою. Але він, вочевидь, ще не встиг зібратися з думками. Поки чекаємо.
Разом зі звітом мера хотілось б, щоб і депутати міської ради розповіли про їх діяльність та що їм вдалося зробити корисного за рік для громади міста Житомира.

Щиро сподіваємося, що звіт не міститиме лише інформації про те, куди були витрачені 100 тисяч гривень, які виділяються з бюджету для депутатської діяльності. В такому випадку, звіт не вважатиметься повноцінним. Адже для того, щоб розпоряджатися бюджетними грошима, депутат особливо не потрібен.

Окрім того, у нашої громадської організації є пропозиції щодо того, щоб усі звіти депутатів ради обов’язково публікувалися на сайті Житомирської міської ради для того, щоб у будь-який час виборець мав можливість ознайомитися з цією інформацією. Адже зараз це роблять лише одиниці депутатів.

Для обранців, які хочуть вже зараз почати готувати всій звіт, нагадуємо, що згідно статті 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»:
2. Звіт депутата місцевої ради повинен містити відомості  про його  діяльність  у раді та в її органах,  до яких його обрано,  а також про його роботу у виборчому окрузі, про прийняті радою та її органами  рішення,  про  хід  їх виконання,  про особисту участь в обговоренні,  прийнятті та в організації виконання рішень ради, її органів, а також доручень виборців свого виборчого округу.
4. Депутат місцевої ради не пізніш як за сім днів  повідомляє виборців  про  час  і  місце проведення звіту через місцеві засоби масової інформації або в інший спосіб.
6. Депутат місцевої ради інформує раду та її виконавчі органи про результати обговорення його  звіту,  зауважень  і  пропозицій, висловлених  виборцями  на адресу ради та її органів,  а також про доручення,  дані  депутатові  у  зв'язку   з   його   депутатською діяльністю.
8. Звіти і  зустрічі  депутатів  місцевої  ради  з  виборцями висвітлюються засобами масової інформації.
 
P.S. Сподіваємося, що депутатам міської ради не доведеться червоніти за власну бездіяльність і за те, що житомиряни помилилися у своєму виборі.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Депутат, не соромся, відзвітуй перед громадою!
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо