Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Ноябрь » 17
antikorZt На варті корупції

antikorZt


Оценка: 4.4/5 Голосов: 14

На варті корупції

17.11.2016, 10:37:05 2008 4.4 1

Останніми тижнями нас дивував керівник Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Житомирській області Петро Грибан. Одразу декілька листів від нього заставляють замислитись над тим, чи насправді він захищає права людини.

«Заходьте вчора»
Саме за таким принципом запропонував нам захистити свої права Петро Грибан у випадку з водоканалом. Це комунальне підприємство систематично приховує інформацію щодо використання бюджетних коштів. Тож вчергове отримавши відмову від директора КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, ми звернулись до Регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Житомирській області. Керівник структури склав адміністративний протокол на директора водоканалу. А той оскаржив його в суді. Але наразі ми не про позицію суду і не про те, на скільки ефективно Петро Грибан захищає порушені права громадян у суді.
Суд адміністративний протокол скасував. Тож залишалась лише апеляція. Тут і почалось найцікавіше. Лист з копією постанови Богунського районного суду та супровідний лист від Регіонального представництва датований 7 листопада прийшов на адресу нашої організації 11 листопада. І з врахуванням вихідних у нас, як потерпілих просто не залишалось часу подати апеляцію.

«Мая твая нє понимаєт…»
У цій історії Петро Грибан проявив себе як знавець слова, замість закону він навіть посилався на словник української мови. Причина нашого звернення до Регіонального представництва була в не наданні інформація з приводу реконструкції дитячого садочку № 32. В своєму запиті на ім’я мера ми просили інформацію, щодо запланованих на реконструкцію ДНЗ № 32 коштів, а також пакет проектно-кошторисної документації. На свій запит отримали за підписом заступника мера Олексія Ясюнецького «лаконічну» відповідь: «… в поточному році кошти на проведення реконструкції вказаного закладу не виділялись». В той же час нам відомо, що реконструкція ДНЗ № 32 відбувалась, оскільки ми безпосередньо побували на цьому об’єкті.

На наше звернення до пана Грибана з приводу того, що ми не отримали запитувану інформацію, він почав займатись лінгвістичними дослідженнями. В першому пункті ми запитували дослівно: «Сума коштів, яку було заплановано витратити на реконструкцію ДНЗ № 32 за адресою м. Житомир, вул. Гетьмана Самойловича, 16». На що Петро Грибан почав цитувати словник «Слово запланувати, означає намітити за планом. Слово план означає задум». І далі лінгвіст Грибан робить висновок: «ви запитували інформацію саме про кошти,що заплановано виділити для майбутньої реконструкції».

Ну що ж було б дотепно, якби не 2 «але». По-перше, схоже захисник прав пропустив декілька уроків української мови у школі. В нашому запиті вираз «було заплановано» стоїть в минулому часі, тож про майбутнє тут йтись не може.
По-друге, окрім пункту № 1 наше звернення містило інші пункти стосовно документації на реконструкцію, які, «тренуючись у лінгвістиці», пан Грибан взагалі не помітив.
Цікаво, які ще словники є у пана Грибана, щоб «відмазуватись» від виконання своїх обов’язків. А в той час корупціонери з таким керівником Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Житомирській області мабуть почуваються як за кам’яною стіною.

Прикреплённые изображения:
antikorZt На варті корупції
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Статист
1 Андрей Макаров (Статист)   • 11:26:36, 17.11.2016 [Материал]

А что вы хотели от Грибана? Этого прохвоста, типа уполномоченного? Чтобы он гавкал на власть? А его дочь в помощниках у Сухомлина. Ворон ворону... Ну, вы знаете.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо