Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2016 » Ноябрь » 22
an1234 ​Гундичу все по «Барабану»?

an1234


Оценка: 4.0/5 Голосов: 12

​Гундичу все по «Барабану»?

22.11.2016, 12:17:40 4558 4.0 1

Новий губернатор Ігор Гундич потрапив у свою стихію. Навички, отримані ще за часів роботи першим заступником Віри Шелудченко, згодяться і на новій посаді. Контроль потоків та «дерибан» майна йому вдалися як нікому. Він та і загалом команда Шелудченко тоді не перебирала ні чим. Питання тільки в тому, що проковтне «Гуня» область чи його здібності обмежені тільки масштабами міста.
 
Майже з перших днів на посаді Гундич показав себе як найкращий учень Віри Тимофіївни. В Інтернет мережі виплила інформація про те, що рекламна агенція «Барабан» отримала від ОДА кошти на розміщення реклами. І це при тому, що після його призначення деякі Інтернет-видання детально розписали, кому і яке майно належить родині губернатора. Співзасновником «Барабану» є теща Ігоря Гундича. Тож, будемо сподіватись, що стосунки з тещею у нього стануть тільки міцнішими. Як тут не згадати, що під час каденції Віри Тимофіївни (до речі, вона тітка дружини Ігоря Гундича Олени Мендельсон, про що зараз не згадують), вона і її молода команда не гребували навіть такими дрібницями як кіоски.
Але повернемось до призначення Ігоря Петровича і, власне, цілі його призначення. Чому Сухомлин, Зубко та Рабінович приклали максимум зусиль для призначення Ігоря Гундича? Щоб вивести область з розряду депресивних? Так можуть думати тільки наївні романтики та вщент довірливі жителі області. До речі, саме вони дали колись нинішньому губернатору квиток у політичне майбутнє. Адже до першого Майдану, Гундич сидів в Буряках (село в Бердичівському районі)завідувачем кормового двору. А вже наступного року очолив «Молоду Нашу Україну», ще через рік отримав крісло заступника мера. Ігор Гундич природжений політик місцевого рівня з інстинктом флюгера. Ставши заступником мера він і мер Віра Шелудченко кинули Павла Жебрівського, який привів парочку до влади. А потім він перекотився від Шелудченко під крило Зубка і компанії, які спочатку тісно співпрацювали із Шелудченко, а потім «кинули» її та пішли у самостійне плавання.
Під крилом мами Вєри Гундич отримав декілька приміщень, які здавав в оренду. Схема була така: приміщення оформлювали на громадські організації пільговиків (наприклад, інвалідів) по 1 грн., а здавали більше, ніж по 100 грн./кв.м. Ця інформація не була так поширена, а от скандали з «сінокосами» на скелі Чацького житомиряни напевне пам’ятають і досі, а Ігор Гундич грав в них не останню роль.
Після закінчення каденції Шелудченко Гундич офіційно повернувся в Буряки. Але якщо до 2004 року він був завідувачем кормового двору, то повернувся співзасновником двох фермерських господарств та користувачем великих земельних ділянок. Не дивлячись на прогалину в чиновницький біографії аж до квітня цього року, він, звичайно ж, не залишався осторонь від політики. На виборах минулого року очолював міський штаб БПП. Не в останню чергу цей його досвід зіграв роль у його нинішньому призначенні, адже в області йдуть вибори до децентралізованих громад і губернатор, як це було в усі часи, «головою відповідає» за результати.
Ставши тільки заступником губернатора Сергія Машковського цього року, Ігор Гуднич вже почав вибудовувати потоки. Варто згадати тільки два прізвища: Олександр Торбас (начальник управління охорони здоров’я) та  Ігор Рибинський (директор КП «Житомирагроліс». Він же поставив свою людину в санаторій «Денеші»). З самого початку з обома у Гундича були якісь непорозуміння і про це знала вся ОДА. Але пройшов час і Рибинський «домовився», Торбаса врятували «активісти» та друзі з поліції. Тепер колишніх регіоналів ніхто не зачіпає. А от декому не пощастило. Галина Корінна, яка ще за Рижука очолювала Департамент праці та соціального захисту населення готується уступити місце екс-колезі Гундича по міськрадівській команді Олегу Старинцю. Пакує валізи і начальник управління культури Юрій Градовський. Пакує щоправда дуже повільно. Наразі він пішов у 80 денну відпустку, ймовірно сподіваючись, що за цей час щось зміниться не на користь нового губернатора. Очевидно, таке ж сподівання і у першого заступника губернатора Геннадія Дмитренка, який всю відпустку прохворів, а тепер догулює свій відпочинок, а потім, не виключено, знову захворіє. На місце ж Дмитренка вже давно готується піти інший соратник Гундича по команді Віри Шелудченко – нині перший заступник Сергія Сухомлина – Олексій Ясюнецький.
Взагалі, і це виглядає логічно, Ігор Гундич хоче підтягнути рештки команди мами Вєри. Для чого це робити також зрозуміло. Ігор Петрович працювати без схем не буде, а хто як не колишні соратники можуть ці схеми організувати та підтримувати.
Але тут не все так райдужно. По-перше, масштаб міста і області значно різняться. По-друге, бажаючи вставляти Гундичу палки в колеса також є. Його призначення ледь продавили і більш за все не задоволені залишились «батьківщинівці», які ще й до того втратили посаду голови облради. І є інформація, що не дивлячись на те, що на рівні області стосунки губернатора та «Батьківщини» виглядають ніби то в межах пристойного, в Києві хтось дуже сильно намагається розкачати Гундича та зробити його дуже тимчасовим очільником області. Про це можуть свідчити, зокрема, і маневри Дмитренка, який останнім часом знайшов спільну мову з Анжелікою Лабунською, і те, що Лабунська попри погрози подати свої документи на губернаторський конкурс все-таки цього не зробила. Не варто також забувати і про підкилимну війну прем’єра та президента. Гундич наразі людина команди Зубка, а це означає, що Гройсман навряд чи буде направляти забагато коштів на Житомирщину. Лабунська ж може також спробувати реваншу та повернути крісло голови облради, що також розхитає позиції Ігоря Гундича.
Чекати залишилось не довго. Найближчі пару місяців покажуть, як на довго Гундичу вдасться зростись із своїм кріслом. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1674912696131941&set=a.1405152126441334.1073741828.100008396806174&type=3&theater

Прикреплённые изображения:
an1234 ​Гундичу все по «Барабану»?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Статист
1 Андрей Макаров (Статист)   • 12:20:58, 22.11.2016 [Материал]

Жадность "фраера", ну в смысле жирного Гуню, сгубила? Вот тебе и "барабан"!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо