Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » ВиК » 2016 » Декабрь » 16
ВиК 7 скандально відомих подій року у фотожабах

ВиК


Оценка: 5.0/5 Голосов: 11

7 скандально відомих подій року у фотожабах

16.12.2016, 19:55:33 2362 5.0 1

 

7 скандально відомих подій року у фотожабах

Їх активно поширювали користувачі соціальної мережі.

До нового року залишилися лічені дні… «Вголос.zt» згадав найважливіші події в житті Житомира, які знайшли своє відображення в фотожабах. Їх активно поширювали користувачі соціальної мережі Facebook протягом року.

Дім української культури чи пам’ятник корупції?

Одним із перших скандально відомих кроків нової влади, які активно почали обговорювати у соціальних мережах житомиряни, стало створення «Дому української культури». Його пафосно відкрили на початку року в  старому приміщенні РАГСу. Чому «Дім української культури» охрестили пам’ятником корупції? Усі товари та послуги управління культури міської ради замовило в одного підприємця. Прапори по 1590 грн за кожен, вітрини по 18 437 грн… А взуття рахували не парами, а штуками… Власне, усе це обійшлося житомирянам у 1 млн 100 тис. грн. До слова, в рамках відкриття “Дому української культури” встановили рекордну ляльку-мотанку висотою 3,5 метри. Вона і справді вийшла рекордною, але не лише своїми розмірами, а й вартістю. На її виготовлення витратили 42 тис. 280 грн. А спеціальний антивандальний котейнер для неї обійшовся  понад 100 тис. грн.

Конструкції лебедів, яких закупили у Києві, «відлетіли» у невідомому напрямку

Не встигла громадськість оговтатися від житомирського ноу-хау – ляльки-мотанки, як управління культури вигадало чергове диво-дивне. Цього разу городян повинні були радувати скульптури із «живих» квітів. З цією метою у Києві майже на 40 000 грн закупили металеві конструкції птахів, а 10 000 грн заплатили за їх доставку в Житомир. Мабуть, їхали через Європу. Бо в межах України таких цін на перевезення немає.

Спочатку чиновники стверджували, що з Києва до Житомира приїхало п’ять лебедів і одна Жар-Птиця, потім говорили, що три: два лебеді та павич. Власне, ніяк не могли порахувати, бо птахи «приїхали» у розібраному стані. Потім у міській раді довго не могли зрозуміти, як їх зібрати докупи. Бо, по-перше, кінцева вартість цього дива могла б перевалити далеко за 150 000 грн, по-друге, – «живуть» такі скульптури три-чотири дні, бо виготовляють їх зі зрізаних квітів. Врешті під кінець літа павича встановили в парку. Лебеді ж залишилися без діла…

 

Львівське сміття Садовий пообіцяв забрати назад

Влітку розгорівся справжній скандал. Після трагедії, яка сталася на Грибовицькому  сміттєзвалищі, побутові відходи зі Львова фурами почали привозити до Житомира. На  житомирський  полігон щодня  потрапляло 700 кубічних метрів “львівського” сміття. Житомиряни перекривали дорогу, зупиняли  вантажівки зі львівськими номерами та вимагали, щоб влада якомога швидше припинила це. Активісти та деякі депутати звинувачували міського голову у тому, що рішення приймати львівське сміття він прийняв одноосібно. Врешті на сайті міської ради оприлюднили офіційний лист Львівського  міського голови Андрія Садового. Він подякував житомирянам за підтримку, а також  пообіцяв, що згодом забере сміття назад.

Фестиваль навколо бібліотеки

Житомиряни жартували, що Великодній фестиваль, який організували прямо біля входу в обласну бібліотеку ім. Ольжича, ніколи не закінчиться… Насправді задум свята був цікавий, але от місце для його проведення обрали не дуже вдало. У бібліотеці повинна бути тиша, а не з ранку до вечора – пісні Сердючки, – обурювалися житомиряни у соціальних мережах.


“Напіскостуїли” на 1,5 мільйона

Мова йде капітальний ремонт житомирського підвісного пішохідного мосту в парку відпочинку ім. Ю. Гагаріна. У міській раді обіцяли, що житомиряни приємно здивуються, побачивши результати роботи. Так, здивуванню не було меж, коли жителі міста побачили, що після ремонту практично нічого не змінилося. Як пізніше пояснили журналістам, міст “піскоструїли” та фарбували….

Така плитка лише в Житомирі та Сан-Франциско

Реконструкція тротуарів на центральних вулицях Житомира без перебільшення увійде в історію міста. Для Житомира виготовили окрему серію плитки сірого кольору. За словами міського голови, така плитка тепер є лише у нас та в Сан-Франциско. Підрядник, який виграв скандально відомий тендер, пообіцяв працювати цілодобово і швидко завершити роботи. Ціле літо обласний центр гудів від невдоволення. Роботу львівського підрядника житомиряни назвали недолугою, а плитку – “браком”. Крім того, ремонтники порушили усі терміни угоди. Власне, є й один плюс – у ході реконструкції знайшли історичне підземелля…

Зима прийшла  раптово… Ніби впав не сніг, а дах

Для нашої влади та комунальних підприємств зима прийшла раптово. І якщо автомобільні дороги впродовж дня чистили по кілька разів, то на тротуарах був добрячий каток. На піску зекономили. Врешті проблему вирішила погода, коли все розтануло і попливло… На тему прибирання снігу з’явилося чимало фотожаб у соціальних мережах. Окрема серія – про радника міського голови Мойсеєва, який на початку року перед телевізійними камерами особисто відкидав сніг лопатою. У соцмережах кликали його на допомогу й у цей снігопад.

“Фотожаби” зі сторінки Facebook Віктора Борисенка.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Cobalt
1 Cobalt (Cobalt)   • 10:58:41, 18.12.2016 [Материал]

ВИК! Как всегда - не в бровь, а в глаз! Посмеялись над фотожабами и горько прослезились над жабами во власти...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо