Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2016 » Декабрь » 17
amberis Клуб Елітарного Кіно: «OSCAR SHORTS 2016. ANIMATION»

amberis


Оценка: 1.0/5 Голосов: 1

Клуб Елітарного Кіно: «OSCAR SHORTS 2016. ANIMATION»

17.12.2016, 23:42:24 1957 1.0 0

KINOLIFE Distribution та Клуб Елітарного Кіно презентують

«OSCAR SHORTS 2016. ANIMATION»

 

Довгоочікувана програма короткометражних анімаційних фаворитів Американської кіноакадемії, номінованих на премію Оскар 2016

Ліричне послання з майбутнього, пригоди суперкоманди богів, притча про ведмедів, жорстока батальна хроніка, космічна одіссея – це чудова п'ятірка видатних мультфільмів, номінованих на премію «Оскар».
 

 

Плюс супер-бонус: чотири захоплюючі фільми з оскарівського лонг-ліста - про неможливу і зворушливу дружбу мишеняти і лисиці, бурхливі хлоп'ячі фантазії, мудрого світлофора і бешкетних ховрахів!

Мультфільми мальовані, лялькові і комп'ютерні, веселі і сумні, для дітей і дорослих – в списку претендентів на «Оскар» презентовано весь спектр анімаційного кіно, всі жанри і техніки.

Якісну анімацію зі всього світу зможуть подивитись діти та дорослі віком від 6 до 120 років, мовою оригіналу (англійська) з українськими субтитрами.

 

 

 

Дистриб’ютор фестивалю в Україні: KINOLIFE Distribution

Генеральні партнери фестивалю в Україні: SEMKI, Snekkin, Мій Рибалка

Генеральний поліграфічний партнер фестивалю в Україні: Група компаній «Простор»

Медіапартнери фестивалю в Україні: oKino.ua, Fraza.ua, Голос.UA, Обозреватель, Аристократи, Хорошее кино, Детектор медіа, Zaxid.net, Cultprostir.ua, Gloss.ua, DreamKyiv, 44.ua, Moemisto.ua, Bodo.ua, MOVIEGRAM, Palindrome Харків, 057.ua, Весь Харьков, 78.com.ua, Культурометр Одеси, 048.ua, 056.ua, gorod.dp.ua, Вихідний Дніпро, 032.ua, Afisha.zp.ua, 061.ua, БукІнфо, CHV TV, ВсеМісто, Запорожье - любимый город!, Львів.
 

ДО ЗБІРКИ «OSCAR SHORTS 2016. ANIMATION» УВІЙШЛИ:

 

Історія ведмедя // Historia de un oso; Bear Story

Габріель Осоріо, Чилі, 2014, 10 хвилин

Володар премії «Оскар» цього року!

Щоранку великий літній ведмідь виходить на вулицю рідного містечка і дзвіночком скликає перехожих ведмежат на виставку: всередині чудно влаштованої механічної машини, що зовні нагадує шарманку, розігрується історія однієї родини. Тихе щастя трьох ведмедів було зруйновано грубим вторгненням озброєних істот в уніформі: вони викрали ведмедя-тата у бродячий цирк. Але в будь-якій історії є надія на щасливий кінець …

Дивовижно достовірна казка чилійця Габріеля Осоріо - брехня, та в ній натяк, добрим молодцям і молодим ведмежатам історичний урок: у фільмі нескладно розгледіти алюзії на не таке вже давнє минуле країни, яка втратила багато крові в роки диктатури Піночета. І неперсоніфіковане зло, що громить будинки і насильно виганяє беззахисних звірів на циркову арену - пряме відсилання до військової диктатури, що катувала людей на стадіонах. Найнесподіваніше відображення однієї з трагедій ХХ століття.
 





Ми не можемо жити без космосу // We Can not Live Without Cosmos

Режисер Костянтин Бронзит, Росія, 2014, 16 хвилин

Вони нерозлучні з раннього дитинства – два стажери космічної школи, що носять порядкові номери 1203 і 1204. Окраєць хліба - і той навпіл, не кажучи вже про всіх випробування, що випадають тим, кого беруть у космонавти. І мрія про зірки точно стане реальністю - правда, тільки для 1203: 1204 доведеться залишитися на «лаві запасних», дублером, що спостерігає за стартом ракети з центру управління польотами. Щиро радіти за одного - до тих пір, поки все раптом піде не за планом …

 

Петербурзький режисер Костянтин Бронзит –  дворазовий номінант на премію «Оскар» (перший раз – за «Вбиральну історію - Любовну історію» 2007 року) – створив абсолютний шедевр, трагікомічну фантазію про мрію, дружбу і свободу.

 



 

Суперкоманда Санджая // Sanjay's Super Team

Режисер Санджай Патель, США, 2015, 7 хвилин

Батько маленького Санджая сповідує індуїзм, а у дитини - інша релігія: суперкоманда з мульт-коміксу, який він дивиться по телеку, поки тато робить ранкову молитву. Розсерджений батько відбирає пульт, хлопчик неохоче приєднується до медитації – невже ніщо не може їх примирити?

 

В основі цієї барвистою казки лежить майже реальна історія, точніше, особистий досвід режисера, Санджая Пателя, що багато років працює в компанії Pixar аніматором – в його фільмографії такі безумовні шедеври, як «Пригоди Фліка», «Історія іграшок-2», «Корпорація монстрів», «Суперсімейка» і «Рататуй».

 

У своєму короткометражному режисерському дебюті Патель віртуозно схрещує коміксову культуру американських супергероїв з чудесами з релігії бога Шиви. Це і дотепне висловлювання про релігійний початок голлівудської міфології – загальне захоплення блокбастерами, в тому числі і піксарівськими, подібно священної молитовної одержимості.

А ще це дуже тепла історія про непросте, але реально досяжне взаєморозуміння між поколіннями – і тут Санджай-син точно знає, про що говорить: його справжній батько – свідок.

 



 

Світ майбутнього // World of Tomorrow

Режисер Дон Херцфельд, США, 2015, 16 хвилин

Сьогодні крихту Емілі чекає фантастична зустріч. Відповівши на відеодзвінок, дівчинка опиняється наодинці з гостею з майбутнього, яка ніхто інша, як сама Емілі – тільки третього покоління, що живе на 227 років вперед, коли клонування нового, здорового тіла і вживлення в нього спогадів про пережите стане звичайною справою (у всякому разі, для забезпечених верств суспільства). У світі майбутнього на зміну Інтернету прийде Аутернет – весь простір перетвориться в цифрове, спілкування між людьми буде здійснюватися через нейронні мережі, подорожі в часі з фантазії перетворяться в реальність. У таку подорож і відправляються ...

 

Це один з найбільш титулованих мультфільмів року – він об'їздив три десятка кінооглядів і переміг на двох найважливіших в Америці - Санденс-фестивалі і фестивалі SXSW. Це один з найсерйозніших мультфільмів, хоч і знятий в захоплюючій і забавній стилізованій під дитячі малюнки, манері: Дон Херцфельд маскує антиутопією глибоку екзистенціальну драму, не забуваючи і про соціальної сатири, і навіть про романтичної комедії. Це один з найбільш зворушливих мультфільмів року: за всією багаторівневою конструкцією лежить проста думка про те, що не можна забувати про людяність, як далеко не зайшов би прогрес. Переконливість їй надає і голос маленької Емілі: її озвучує чотирирічна племінниця режисера Уінона Мей, чиї репліки були записані не в студії, а в живому середовищі, під час розмов та ігор.

 

 

 

 

 

 

Якби я був Богом ... // If I Was God ...

Режисер Корделл Баркер, Канада, 2015, 8 хвилин

Які тільки думки не прийдуть в гарячу хлоп'ячу голову на уроці біології, коли під електродами в твоїх руках б'ється серце нещасної препарованої жаби: «якби я був Богом, нікому б не минулося!» Бог може створювати генетичних монстрів, бог може знищувати цілі планети! Але, на щастя, любов теж доступна богам – і школярам …



 

Коротка історія мишеняти і лисиці // The Short Story of a Fox and a Mouse

Режисери Камілла Ше, Південно Жан, Жюльєтт Журдан, Марі Пілье, Кевін Роже,

Франція, 2015, 6 хвилин

В погожий зимовий день дерева відкидають на сніг такі мальовничі тіні – ось тільки маленькому мишеняті не до красот, йому б залишитись живим: поласувати сірим шибеником не проти і хижі птахи, і руда лисиця. Однак чого тільки не буває в дикій природі - при певному збігу обставин лисиця і миша можуть стати друзями …



 

Найсамотніший світлофор // The Loneliest Stoplight

Режисер Білл Плімптон, США, 2015, 6 хвилин

Він регулює рух на перехресті двох запорошених доріг з незапам'ятних часів дикого Заходу, коли старий добрий ковбой на коні ризикував зіткнутися з першим автомобілем. Він багато знає про людське життя – як і живий класик з Орегона Білл Плімптон, видатний мультиплікатор, здатний за 6 хвилин дати урок мудрості.



 

Лови його! // Catch it!

Режисери Поль Бар, Маріон Демар, Надеж Форнер, П'єр-Батист Марті, Жюльєн Робін,

Жордан Солер, Франція, 2015, 5 хвилин

Знайти їжу в спекотної савані – майже диво, тому маленькі сурикати, відчайдушно схожі на наших ховрахів, так раді соковитому екзотичному фрукту. Бачить око – та зуб не йме: у звірків є серйозний суперник – голодний гриф. Хто переможе в сутичці за їжу? Весела чехарда, несподівано нагадує геніальний радянський мультфільм «Крила, ноги і хвости»…



 

Спляча красуня від бабусі Грімм // Granny O'Grimm's Sleeping Beauty

Режисер Ніки Філа, Ірландія, 6 хвилин

Що може бути миліше, ніж добра казка від бабусі на ніч? Ось тільки коли мова заходить про бабусю Грімм, то навіть така знайома всім історія як «Спляча красуня» обростає новими подробицями, а ступінь експресії у оповідача зростає до фантастичного рівня! Звичайно, адже вона знає про що говорить: виявляється бабуся Грімм сама була одним з головних героїв цієї казки і, чесно кажучи, зовсім незадоволена тим, як все склалося. Тепер маленькому онукові належить вислухати бабусину версію подій і ще довго крутитися перед тим як заснути…
 

Прикреплённые изображения:
amberis Клуб Елітарного Кіно: «OSCAR SHORTS 2016. ANIMATION» amberis Клуб Елітарного Кіно: «OSCAR SHORTS 2016. ANIMATION»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо