Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2016 » Декабрь » 23
an1234 Бутенко «рулить», «активісти»  мовчать

an1234


Оценка: 4.4/5 Голосов: 7

Бутенко «рулить», «активісти» мовчать

23.12.2016, 13:22:44 1611 4.4 0

Нещодавно на Житомищині об’єднались дві організації роботодавців: Житомирське обласне об'єднання організацій роботодавців, яке очолює Юрій Воробйов, та Об'єднання організацій роботодавців Житомирської області, голова якого колишній директор танкового заводу Сергій Бутенко.
«Два обласних об'єднання роботодавців одні з перших в Україні створили Спільний представницький орган сторони роботодавців з метою здійснення соціального діалогу між профспілками та трудовими колективами, органами влади, управління та місцевого самоврядування, що має сприяти досягненню компромісів між ними при укладанні тристороннього договору щодо вдосконалення економічних та соціально-трудових відносин», - йдеться в офіційних новинах.
Чудова новина. І всі підприємці, роботодавці зітхнули з полегшенням. А тепер серйозно. Що стоїть за історичним об’єднанням організації Кінаха (Воробйов) та Фірташа (Бутенко). По суті це другий старт Бутенка, якого чомусь не посадили у 2015 році, не дивлячись на «воплі» активістів. Підчас Революції Гідності Бутенко був в ПР, а в 2010му і того більше – довіреною Януковича на президентських виборах.
До Революції Бутенко був доволі одіозною особистістю. Керував він більше 20 років. Танковий завод ледь не вважався його власністю. Пристроєні на ньому були всі родичі директора, а «зайве» майно було відчужено на користь родини Бутенка. Серед майна, яке «подарував» завод своєму директору: 7 га землі під «Будинок рибака», та сам комплекс влаштований за кошти підприємства, квартира, будинок, магазин, більярдна. І це тільки те, що відомо. На заводі ж процвітали «ліві» виробництва, серед яких: каменеобробка, котли, пекарня, переробка риби. Більшість з них були «підпільними» на державному підприємстві!!! Що відбувалось із самим виробництвом це окрема історія. Про неї читайте нижче вирізку з новин.
Напевне, Бутенко покерував би заводом, що років 20, якщо би не революція. По її закінченню за Бутенко взялись активісти і Борислав Розенблат. Чимало нервів мабуть зіпсувалось у директора заводу, коли через прохідну ломилась купа народу. Зрозуміло, що тримати регіонала Бутенка на заводі ніхто би не став. Все відбулось якось мирно. Незмінний керівник написав заяву та залишив завод нащадкам революції. Таким як Розенблат. Читаю в новинах одного з житомирських сайті:
«Бутенко написал заявление «по собственному желанию» и неделю назад его уволили. Но это его не спасет (от ответственности), я доведу дело до конца», - сказал Розенблат.
Напомним, в марте прошлого года активисты пикетировали завод и требовали от Бутенко написать заявление на увольнение. В апреле 2014 года Генеральная прокуратура сообщала, что в ходе проверки установлено, что должностные лица государственного предприятия «Житомирский бронетанковый завод» в период с 2011 года по 2013 включительно разукомплектовали 78 боевых машин пехоты Вооруженных Сил Украины, которые находились на ответственном хранении предприятия. Из БМП незаконно изъяли узлы и агрегаты на общую сумму более 12 миллионов гривен, чем нанесли государству ущерб в особо крупных размерах. В Единый реестр досудебных расследований внесены сведения о совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.5 ст.191 Уголовного кодекса Украины (завладение чужим имуществом путем злоупотребления служебным положением).
А тепер повертаємось в наші дні: Бутенко підписує договори про співпрацю з ОДА, Розенблат, як водиться про свої обіцянки вже давно забув. Жодного активіста, які пікетували тоді завод не чути, а людям в черговий раз плюнули в обличчя. Більше того жодного «атшомника», з тих, хто зазвичай воює за квадратні метри на користь забудовників. Нікого. Тиша.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1687662788190265&set=a.1405152126441334.1073741828.100008396806174&type=3&theater

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо